DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: laisar
2013-06-18, 23:25
Powitanie z salonu Decar w Warszawie
Autor Wiadomość
Matys 
Zielony listek

Marka: Dacia
Model: Każda
Silnik: Każdy
Rocznik: 2013
Wysłany: 2013-06-13, 12:31   Powitanie z salonu Decar w Warszawie

Witam wszystkich użytkowników Dacii!

Nazywam się Mateusz Mularczyk, jestem pracownikiem salonu Dacia/Renault Decar Sp. z o.o. przy ul. Modlińskiej 154b w Warszawie. Zarejestrowałem się na tym forum, by dać Wam możliwość uzyskiwania odpowiedzi na nurtujące Was pytania u samego źródła - nawet jeśli jakiś problem nie jest mi bliżej znany, to dołożę wszelkich możliwych starań, by jak najszybciej zgłębić go i znaleźć dla Was satysfakcjonujące jego rozwiązanie. Ponadto będę informować Was na bieżąco o nowościach, promocjach i wszelakich eventach związanych z Waszą ukochaną marką. W miarę możliwości postaram się także podsuwać Wam linki do ciekawych artykułów na temat samochodów Dacia - na marginesie dodam, że poza rozpoczętą przeze mnie pracą w Decarze param się dziennikarstwem motoryzacyjnym, staram się więc w każdej sprawie być jak najbardziej obiektywny i uczciwy, co mam nadzieję pozwoli Wam traktować mnie bardziej jako specjalistę Public Relations niż handlowca. Zapraszam wszystkich serdecznie do kontaktu.
Pracownik salonu Dacia/Renault Decar Sp. z o.o. w Warszawie przy Modlińskiej 154b. Jestem obecny na tym forum by móc udzielać odpowiedzi na nurtujące was pytania zasięgając informacji ze źródła, a także informować o promocjach, nowościach i eventach.
Ostatnio zmieniony przez Matys 2013-06-17, 10:22, w całości zmieniany 3 razy  

GerardC 

Model: Duster
Silnik: 1,6v105KM 2x4 LPG LandiRenzo
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate
Wysłany: 2013-06-13, 13:08   

Witam
Wasz klient.Jest ok.

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-13, 13:35   

Witam GerardC!

Ogromnie mnie to cieszy :)
Pracownik salonu Dacia/Renault Decar Sp. z o.o. w Warszawie przy Modlińskiej 154b. Jestem obecny na tym forum by móc udzielać odpowiedzi na nurtujące was pytania zasięgając informacji ze źródła, a także informować o promocjach, nowościach i eventach.

Ptah 

Model: Sandero STEPWAY
Silnik: 1.5 DCi 90 KM
Wysłany: 2013-06-13, 20:26   

Witaj :-)

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-14, 08:31   

Cześć Ptah!

Przemek77 

Model: Logan
Silnik: 1.4 +LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Arctica 5 os.
Wysłany: 2013-06-14, 08:39   

Fajnie, że ktoś z "drugiej strony barykady" się zarejestrował. Na to czekałem, bo kilka pytań mam w sumie. Witaj.
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2013-06-14, 08:40, w całości zmieniany 1 raz  

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-14, 11:24   

Witaj Przemek77. Wal śmiało, po to tu jestem :)

Martens 

Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2008
Wysłany: 2013-06-14, 12:34   

Matys napisał/a:
na marginesie dodam, że poza rozpoczętą przeze mnie pracą w Decarze param się dziennikarstwem motoryzacyjnym, staram się więc w każdej sprawie być jak najbardziej obiektywny i uczciwy, co mam nadzieję pozwoli Wam traktować mnie bardziej jako specjalistę Public Relations niż handlowca.

Pracownik dilera + dziennikarz motoryzacyjny + aspirujący do bycia/będący specjalistą PR.
Nie widzisz tu konfliktu interesów?

kyriosmk 

Silnik: 1.2 16V 75KM
Wersja: Access
Wysłany: 2013-06-14, 13:08   

@Matys: Może zadam głupie pytanie ale czy mógłbyś napisać jak jest z doposażeniem wersji podstawowej (Logan Access) w dodatkowe "opcje" z czasem. Czy np. gdy chciałbym coś sobie dołożyć poza standard np. za rok to czy w ASO takie rzeczy robią. Na przykładzie podłokietnika - czy jeśli kupię oryginalny w ASO to mogę np. sam go zamontować bez utraty gwarancji - w sumie chwila roboty a koszt podobno niemały?
Tak samo klimatyzacja - w tej wersji niedostępna - ale czy jest możliwość założenia jej w ASO?
Czy jest jakiś katalog z akcesoriami?

project2010 

Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6 16v
Rocznik: 2012
Wysłany: 2013-06-14, 13:18   Re: Powitanie z salonu Decar w Warszawie

Matys napisał/a:
postaram się także podsówać Wam linki

@Martens: E tam.

:)

L.

bushi 

Model: Duster 4x2
Silnik: 1.6
Rocznik: 2011 / 2016
Wysłany: 2013-06-14, 15:54   

Witamy!

kisu 

Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4
Rocznik: była 2011 - jest 2018
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2013-06-14, 18:55   

Witam - i mnie również bardzo cieszy jak ktoś z "drugiej" strony się melduje na pokładzie DaciaKlub - zapewne wielu użytkowników ma masę pytań na które nie znamy odpowiedzi - ale z drugiej strony jeśli chodzi o same Drakule to nikt nie ma większej wiedzy od użytkowników tej marki (czyli nas społeczności forum i DK) - więc zawsze korzyść jest wzajemna :mrgreen:

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-17, 10:42   

@Martens: tak, wiem jak to wygląda na pierwszy rzut oka, ale szczerze mówiąc nie widzę tu problemu, gdyż moja praca redakcyjna dotyczy trochę innej części bardzo obszernego tematu motoryzacji - skupiam się w nim na designie i emocjach jakie wiążą się z prowadzeniem samochodów, czyli mniej merytoryki (od tego jest Auto Świat, Motor i inne), a więcej subiektywnych odczuć dotyczących danego auta, plus felietony w których skupiam się głównie na opisywaniu samochodów klasycznych, rzadkich albo po prostu instant classic'ów. Staram się także robić od czasu do czasu wywiady z ciekawymi ludźmi oraz relacjonować różne fajne eventy. Pod tym linkiem jest moja rubryka, jeśli znajdziesz chęć by poczytać to zobaczysz, że konflikt jako taki nie występuje, bo piszę o zupełnie innym krańcu motoryzacyjnego świata.
http://www.rostyleandlife...tyle-pl/ro-moto

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-17, 11:08   

@kyriosmk: Naturalnie, istnieje możliwość doposażania auta po zakupie, pytanie tylko, czy jest to opłacalne. Jeśli chodzi o podłokietnik, to podobno jego instalacja aż tak prosta nie jest, ale jeśli zamontujesz go sam, to nie ma to wpływu na gwarancję (instalacja w ASO to koszt rzędu 100 pln). Klimatyzacja tymczasem wymaga ogromnego rzeźbienia i tu cena będzie bardzo wysoka, spokojnie przekroczy 5000 pln - inaczej serwis się nie podejmie. Jednakże, na klimę dołożoną przez ASO również będzie udzielona gwarancja i nie zmieni to nic przy dotychczasowej gwarancji na całe auto. Jeśli chodzi o katalog, to mogę przesłać Ci stosowną broszurę z wyszczególnieniem akcesoriów, tylko potrzebuję poznać rocznik Twojego auta.

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-17, 11:10   

@project2010: o, byk straszliwy się zakradł, dzięki za czujność, już poprawiłem :)

@bushi @kisiu: Witam Was, także sądzę, że mogę się od Was bardzo wiele nauczyć :)

Przemek77 

Wysłany: 2013-06-17, 11:55   

@Matys - czy zrobienie sobie zabezpieczenia antykorozyjnego podwozia (nie w ASO ale powiedzmy u przysłowiowego "pana Henia Gruchały we warstacie") nie narusza warunków gwarancji na "blachy"?
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2013-06-17, 11:56, w całości zmieniany 1 raz  

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-17, 13:48   

Według najlepszej wiedzy jaką dysponuję, zabezpieczenia w stylu pomalowania biteksem nie powinny nijak naruszać warunków gwarancji na perforację, ale podstawą uznania gwarancji blach jest regularne przyjeżdżanie na przeglądy do ASO.

Przemek77 

Wysłany: 2013-06-18, 08:44   

Matys - w październiku (jakoś tak) czeka mnie trzeci / ostatni przegląd gwarancyjny. Z tym, że dla mnie jest to pierwszy, bo auto nabyłem używane jakieś 2 m-ce temu. Przebieg 26 kkm, samochód zadbany, nic nie puka, nic nie kapie, silnik nie "katowany" itp.
Napisz pokrótce czego mogę się na takim przeglądzie spodziewać i jak z cenami to wygląda - w przybliżeniu oczywista.
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2013-06-18, 08:44, w całości zmieniany 1 raz  

kyriosmk 

Silnik: 1.2 16V 75KM
Wersja: Access
Wysłany: 2013-06-18, 12:59   

Matys napisał/a:
@kyriosmk: Naturalnie, istnieje możliwość doposażania auta po zakupie, pytanie tylko, czy jest to opłacalne. Jeśli chodzi o podłokietnik, to podobno jego instalacja aż tak prosta nie jest, ale jeśli zamontujesz go sam, to nie ma to wpływu na gwarancję (instalacja w ASO to koszt rzędu 100 pln). Klimatyzacja tymczasem wymaga ogromnego rzeźbienia i tu cena będzie bardzo wysoka, spokojnie przekroczy 5000 pln - inaczej serwis się nie podejmie. Jednakże, na klimę dołożoną przez ASO również będzie udzielona gwarancja i nie zmieni to nic przy dotychczasowej gwarancji na całe auto.

Dzięki Matys, z czasem będę myślał nad dodatkowymi "opcjami".
Lubię sobie pomajsterkować więc napewno jakiś woltomierz/wskaźnik naładowania akumulatora znajdzie się na wyposażeniu. Zamiast klimy (nie trawię klimy, mam problemy z gardłem po niej, dzieciaki też mają więc chyba sobie odpuszczę) zamierzam skonstruować sobie nawiew z tylnej szyby - wiatraczek zasilany ogniwami słonecznymi, aby cyrkulacja powietrza odbywała się w każdym możliwym czasie :)
Matys napisał/a:
Jeśli chodzi o katalog, to mogę przesłać Ci stosowną broszurę z wyszczególnieniem akcesoriów, tylko potrzebuję poznać rocznik Twojego auta.

Rocznik mojego autka to 2013, nowy Logan - jeszcze nie dojechał :) Podobno ma być w następnym tygodniu. Wyślij mi broszurkę na: kyriosmk@interia.pl :) Dzięki
Ostatnio zmieniony przez kyriosmk 2013-06-18, 13:02, w całości zmieniany 1 raz  

Matys 
Zielony listek

Wysłany: 2013-06-18, 13:03   

@przemek77 - najlepiej będzie jeśli wyślesz mi numer do siebie na pw to przekażę go pracownikowi serwisu i po chwili rozmowy odpowie szczegółowo na Twoje pytanie

laisar 
Moderator

Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2013-06-18, 23:31   

Ekhm, ekhm - to bardzo miło, że nowy fachowy kolega nas nawiedził, ale sugeruję <; żeby konkretne pytania zadawać może w innych miejscach niż jego temat powitalny...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi