Ja zakładałem w Car-mixie w Raszynie, ale nie jestem zadowolony, więc nie polecam - nawet mimo dość niskiej ceny: 435 zł brutto z montażem (lipiec 2007). Sam hak pochodzi z firmy "Hak-Pol. S. Imioła" w Kowiesach. Zderzaka oczywiście nie trzeba było ciąć, ale kula nie jest zbyt dokładnie dopasowana i troszeczkę naciska od dołu na zderzak. Niestety, przez te dwa lata hak dość mocno pordzewiał - niedawno właśnie go czyściłem i malowałem. Zobaczymy, co będzie dalej...
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-08, 20:17
W zakładzie, o którym piszę robią hak od podstaw. Pojechałem - pomierzyli. Spytali się, na jakiej wysokości i w jakiej odległości ma być kulka. Pogięli na prasach, pospawali, pomalowali proszkowo, później suszenie w specjalnej komorze. Po 4 godzinach wyjechałem z hakiem i podbitym przeglądem do wbicia w dowód rejestracyjny. Co dla mnie ważne - masy na tabliczce takie jak dopuszczalne masy auta. Hak żaden firmowy, ale wyrób 1. klasa. Dodam, że płaciłem drożej, gdyż mam zdejmowany koniec z racji, że zdarzało mi się za granicę jeździć. Hak do osobówki 2 lata temu kosztował 350zł na gotowo.
Może warto poszukać takiego w swojej okolicy.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Ostatnio zmieniony przez matucha 2010-06-08, 20:19, w całości zmieniany 1 raz
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Gość
Wysłany: 2010-06-09, 11:19
Hej. Bylem dzis w serwisie renaut w 100licy na jerozolimskich i powiedziano mi ze hak 690 pln + wiazka 130 ale od 22 czerwca bedzie rabat na rzeczy wakacyjne i na haki tez powinien byc rabat 15%. Z innych gadzetow to belki na dach kosztuja 240 i maja udzwigu 80 kg.
Pozdrawiam
Założyłem hak. Hurra !!! Jeszcze tylko zakup bagażnika na rowery i w piątek ruszam nad Bałtyk.
Hak kosztował wraz z wiązką i montażem 625 zł. Tak jak pisałem wcześniej jest to hak firmy Auto-hak Słupsk www.autohak.com.pl ; hak + montaż + wiązka w podwarszawskiej Zielonce www.autozielonka.pl.
Dokumentacja w stacji diagnostycznej 35 zł ważna przez miesiąc. W tym czasie należy hak wbić w urzędzie kom. do dowodu i karty pojazdu. Zrobiłem to dzisiaj ale jeździłem dwa razy bo zapomniałem karty.
Dodam, ze montaż trwał 40 minut.
Witam.A co to jest za opcja ,wiązki przewodów elektrycznych do haka z modułem.Czy ten moduł to jakaś przelotka z wtyczkami wpinana w instalację?Pozdrawiam.
Moduł pełni rolę sterownika oświetlenia przyczepy. Ponieważ jego wejścia pobierają mały prąd (z obwodów oświetlenia), więc nie stanowią istotnego obciążenia dla modułów testujących stan oświetlenia w samochodzie ( test przeciążenia obwodu). W loganie i jest on niepotrzebny.
W niektórych samochodach (z rozbudowaną elektroniką kontrolną), podłączenie przyczepy bez modułu wykrywane jest przez komputer samochodu jako usterka oświetlenia.
Ostatnio zmieniony przez tomi 2010-07-02, 06:37, w całości zmieniany 2 razy
Nie wiecie jak sprawa wygląda z montażem haka poza ASO jeśli samochód jest na gwarancji??? Najchętniej bym zakładał - rzecz oczywista - poza autoryzowanym serwisem, ale zastanawiam się, czy nie przyczepią się i nie stracę gwarancji na pojazd...
Nie wiecie jak sprawa wygląda z montażem haka poza ASO jeśli samochód jest na gwarancji??? Najchętniej bym zakładał - rzecz oczywista - poza autoryzowanym serwisem, ale zastanawiam się, czy nie przyczepią się i nie stracę gwarancji na pojazd...
Ja kupując auto chciałem hak - zamontowali tu na miejscu (w ASO) - koszt jaki doliczyli do auta to 400PLN
przepraszam że odgrzebuje trupa ale nie chciałem nowego tematu zakładać.
Szukam haka do mojej Stefci i znalazłem oto coś takiego:
http://allegro.pl/hak-hol...2784934491.html
i mam pytanie do kolegów fachowców:
Czy będzie toto ustrojstwo pasowało do Logana MCV ph I? i jak się ma toto z montażem? i jaki jest koszt rzeczonej brakującej wiązki i czy musi być oryginalna czy można sobie samemu dorobić/dokupić?
to i jeszcze spytam tych już po montażu.
Czy montowaliście wg instrukcji i jeśli tak to o co chodzi z tym zeskrobywaniem i malowaniem ze strony nr 4 i po co zatyczki z otworów chować do schowka ;)?
o co chodzi z tym zeskrobywaniem i malowaniem ze strony nr 4
Podwozie pokryte jest dość grubą warstwą elastycznej substancji zabezpieczającej - gdyby została między hakiem a podłużnicą, to mocowanie nie byłoby dość sztywne.
matysz napisał/a:
po co zatyczki z otworów chować do schowka
Żeby nie śmiecić oraz móc je ponownie wykorzystać w przypadku demontażu haka (:
odgrzeje trochę temat.
Tak się składa że założyłem instalacje podtlenku LPG ;) i po raz wtóry przymierzam się do haka. Znalazłem takie o to coś z mojej okolicy:
http://allegro.pl/hak-hol...3316307246.html
i jest tam taki oto zwrot:
Kod:
Zamontowanie haka w samochodzie z instalacją gazową jest możliwe tylko w przypadku gdy ta instalacja jest fabryczna (instalacje dokładane poza fabryką mają większe zbiorniki gazu co uniemożliwia montaż haka)
Jak hak ma się do butli gazowej?
Rozumiem że chodzi o śruby ze strony 5 z instrukcji montażu?
przy instalacji instalacji;) gazownik zapewnił mnie że jest opcja demontażu butli gazowej na potrzeby zamontowania haka.
Butla mieści mi się idealnie w koszyk od kola zapasowego więc z miejsce po montażu chyba nie powinno być problemu.
Prosiłbym o wypowiedź któregoś z kolegów którzy maja już zamontowany hak a najlepiej o jakieś foto poglądowe jak wygląda zamontowany hak od strony podwozia.
Mam i hak i LPG ale w odwrotnej kolejności montowane. Od razu dostałem informację od gazownika że kombinacje z hakiem wymuszają demontaż i montaż ponowny zbiornika, ale wszystko się spoko mieści - wprawdzie do DD ale to to samo. Zbiornik 55l brutto dokładnie w koszu od zapasówki.
Mi przy zakładaniu haka powiedzieli , że mieli problem z uziemieniem , bo według dokumentacji Renault uziemienie jest z przodu auta. Przepuścili kabel , aż na przód auta.
Mam wtyczkę 12 pin . Na haku jeżdżą ciężkie 4 rowery górskie . Ze strachem patrzę na wybojach w tylne lusterko , bo nacisk na pewno przekracza dopuszczalnie 70kg od góry na hak.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-03, 21:57
Kup lżejsze rowery . Serio ja bym zaważył zestaw bagażnik plus rowery przed może montażem. Nie ryzykowalbym urwania czy innych uszkodzeń np. mocowania haka.
Wszystko policzyłem wcześniej i jest na granicach normy martwią mnie tylko sytuację w których wjeżdżam w dół i to co ważyło 65kg powoduje nacisk 100kg na hak.
Rower lekki też mam tylko takie rowery jak lubię muszą być ciężkie - szerokie opony hydrauliczne hamulce , wytrzymała rama ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum