Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-05-31, 08:29
Ja tam kupiłem zwijane roletki w Makro 15 zł. zapłaciłem za dwie sztuki i mały jest z tyłu zadowolony. Póki co mam je 2 miesiące i jest ok. Jestem przeciwnikiem naklejania czegoś na szybę, bo jak jadę sam to mogę je sobie podnieść i mam dobrą widoczność przez tylnie szyby.
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-05-31, 10:37
Mocowane są na przyssawki lub haczyki za szybe od góry i rzep na taśmie przylepnej na dole. Ja założyłem na przyssawki i nie spada a rozwijam prawie codziennie. Ostatnio widziałem identyczne jak moje w Carefourze w podobnej cenie (pakowane są po dwa w blistrze).
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-05-31, 10:39, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2013-05-31, 10:42
Szerokości nie pamiętam ale albo 45 albo 48. Obydwie mają jeszcze luz.
Ja zamówiłem takie . Jak otrzymam przesyłkę i zamontuję, to cyknę jakieś fotki i opiszę co i jak .
Te dedykowane z linku powyżej wyglądają bardzo dobrze, ale:
1-cena ciut odstrasza (MSZ do 100pln była by ok);
2-chyba nie są zwijane, a to minus;
3-w tym momencie są niedostępne, aja potrzebuję ich "od zaraz".
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2013-07-10, 09:13, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-07-10, 11:11
Mam podobna z motywem z bajki. Zwijanie działa bezproblemowo. Trzymają na przyssawki oraz haczyki za szybę. Można w sandero zamknąć szybę uchwyty chowają się pod górną uszczelke.
Ja zamówiłem takie . Jak otrzymam przesyłkę i zamontuję, to cyknę jakieś fotki i opiszę co i jak .
Te dedykowane z linku powyżej wyglądają bardzo dobrze, ale:
1-cena ciut odstrasza (MSZ do 100pln była by ok);
2-chyba nie są zwijane, a to minus;
3-w tym momencie są niedostępne, aja potrzebuję ich "od zaraz".
Po co mają być zwijane jak można je po prostu odczepić :)
Poza tym po otwarciu szyby mogą służyć jako moskitiery, a to spory plus moim zdaniem.
Dla mnie, jak odczepić, to gdzieś położyć/schować, a nie lubię wozić ze sobą wielu gratów /gadżetów-i tak mam ich w aucie za dużo, po co mi kolejny.....
Rzadko mi się zdarza siedzieć w aucie z rodzinką (mowa o tylnych okienkach) w miejscach narażonych na ataki zmutowanych komarów, nie mówię, że w taki nie przebywamy, ale wtedy raczej nie siedzimy w autku, natomiast, gdyby tak było, argument o moskitierze, byłby istotny .
Swoje roletki już zainstalowałem, wyglądają spoko i spełniają powierzoną im rolę bardzo dobrze, jak będę miał chwilkę, to wstawię fotki.
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum