Witam forumowiczów!
Mam mały problemik, o który chciałbym zapytać bardziej doświadczonych kolegów. Od dłuższego czasu, co najmniej pół roku, coś mi hałasuje z prawej strony z przodu, ale tylko po przekroczeniu 80 km/h. Co ciekawe czym gładsza nawierzchnia drogi tym bardziej hałasuje. Jest to rodzaj wkurzającego kierowcę dudnienia dochodzącego z przedniego prawego koła. Raczej wykluczam hamulce i łożysko, bo nic się nie grzeje i nie blokuje, nie ma też drgań na kierownicy, tylko to wk... dudnienie/szum. Nasze autka i tak do najcichszych nie należą, a to jeszcze zwiększa hałas przy większej prędkości.
Ostatnio pomyślałem sobie, że to może tzw. wyząbkowana opona (mam barum brillantis), ale szczerze mówiąc nie wiem jak taki feler na oponie wygląda. Zaobserwowałem jakieś małe poprzeczne wgniecenia na czole opony niewyglądające na bieżnik, ale czy to jest to? Nie wiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum