Wczoraj o 6:40 Dusterowi stałoby się ziaziu. Kamera jest zamontowana za lusterkiem, także wszystko co widać że dzieje się blisko z perspektywy kierowcy działo się jeszcze bliżej - zarówno czarne Renault jak i betonowy słup.
Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG
Wysłany: 2013-07-20, 10:27
Co za debil(ka) nie dość że byś miał stukniętego dusterka to ta pani jakaś nienormalna jakby chciała jak najszybciej uciec po całym zdarzeniu czy ona wchodzi na środku drogi do auta bo widać jakby drzwi zamykała
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Przed nią zatrzymał się samochód, z którego wysiadał kierowca - biały, nowy chyba mercedes - może się zepsuł, a może kolejny kretyn. A Pani się spieszyło i sru mi pod koła.
Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG
Wysłany: 2013-07-20, 11:14
czaju napisał/a:
A Pani się spieszyło i sru mi pod koła.
Miałem ostatnio podobny przypadek też Pani za kierownicą jestem jakieś 150m przed światłami i widzę że zaczyna mnie wyprzedzać auto lewym pasem tylko jakoś dziwnie jechało bo prawie z taką samą prędkością co ja a tu za chwilę sygnalizator, patrzę na kierowcę a tu widmo myślę sobie albo jakiś bardzo niski kierowca albo coś szuka gdzieś, przyglądam się bliżej pani sobie swobodnie szukała czegoś w schowku przy siedzeniu pasażera (i prawdopodobnie wyjechała na lewy pas choć tego nie chciała) gdy się ocknęła że jest na przeciwnym pasie ruchu a przed nią wysepka i sygnalizator gwałtownie po chamsku wjechała mi pod auto jak bym nie zareagował szybko to bym miał połowę boku przecharataną. Szkoda że trafiło się jej akurat zielone światełko bo bym ją chyba wytargał za włosy
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Kluczowe zdarzenie odbyło się już zdecydowanie na 50km/h. A tą trzydziestkę właśnie zauważyłem :) Swoją drogą prędkości nie są duże, jak już mówiłem kamera jest skierowana zdecydowanie w dół przez co wrażenie przesuwającego się asfaltu jest większe.
Anyway jestem chyba jedynym kierowcą stosującym się do ruchu prawostronnego.
Ostatnio zmieniony przez czaju 2013-07-20, 15:02, w całości zmieniany 2 razy
a dlaczego nie? przecież pasy ruchu są wyznaczone. Gdyby ludzie przestrzegali zasad ruchu prawostronnego nie byłoby kłopotu. Pokaż mi przepis zabraniający tego.
Cytat:
Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
1. na jezdni jednokierunkowej;
2. na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Ostatnio zmieniony przez czaju 2013-07-20, 16:19, w całości zmieniany 2 razy
Dorzucam do tematu foto. W Warszawie warto uprzedzac o zachowaniu sie na drodze zgodnie z przepisami. Napis na L-ce
U mnie w Lublinie powinno jeszcze pisać na tych samochodach - "Wlokę się stadnie 15 km/h po Tatarach i Bronowicach i nie umiem pokonywać skrzyżowań z ruchem okrężnym!"
Wczoraj jak na razie zaliczyłem rekord - na Łęczyńskiej miałem sześć "eLek" jadących jedna za drugą przede mną a z przeciwka mijały nas trzy.
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2013-08-01, 09:03, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum