Montowane przez dealera ale idealnie wymierzone i wyglądają jak fabryczne... bardzo się przydają bo do tyłu nic nie widać przez szybę, zostaje cofanie na lusterka i czujnik
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Gratuluję, fajna fura. Chciałbym delikatnie zwrócić uwagę, że pakowanie CB radia do kieszeni za fotelem nie jest moim zdaniem rozsądnym rozwiązaniem. Jest to urządzenie elektroniczne i ograniczenie chłodzenia może spowodować awarię tego sprzętu.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-08-03, 06:39
Dorzuce sie do gratulacji z nowego pojazdu. Przy okazji antenka HUSTLER IC100 jesli bedzie czesto uzywana, lub nie zdejmowana z dachu lubi przeciekac i szybko szlag ja trafi. Ja swoja rozebrałem i uszczelniłem silikonem. Warto tez zabezpieczyc lakier dachu przez dokupienie gumowej podkładki pod magnes antenki.
Z tym konkretnym zestawem CB jeżdżę już od 4 lat i wszystko jest OK nawet kiedyś zawiasem tylnej kanapy przeciąłem kabel i musiałem go potem naprawiać Co do potencjalnego przegrzewania się radia to na spokojnie może kiedyś znajdę lepsze miejsce, co do rysowania lakieru to koniecznie kupię gumową podkładkę i kawałek przezroczystej folii bo w poprzednim aucie miałem trochę rys na dachu
U mnie nowe Sandero 1,2 mieści się według komputera między 6,3 a 6,7 z włączoną klimą i głównie w jeździe po mieście z epizodycznymi wypadami poza miasto (ok.60km raz na tydzień).
Ostatnio zmieniony przez husik 2013-08-06, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
Mi na dzień dzisiejszy pokazuje spalanie 9,2 l / 100 km przy jeździe 90 % miasto i 10 % trasa z klimą i radiem odcinki 3-4 km. Fakt, że przejechałem dopiero 200 parę kilometrów i nie sprawdzałem jeszcze spalania ręcznie czyli kartka i kalkulator + tankowanie do pełna. Podejrzewam, że jak silnik się dotrze/ułoży i będę jeździł trochę więcej po trasie to spalanie powinno się unormować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum