Marka: Dacia
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-07-01, 14:22
poznaniak1979 napisał/a:
Po kolizji jadąc prosta kiera nie ściąga ale jak jadę po dziurach to coś tam stuka z lewej strony,moze to plastikowe nadkole
A dostałeś w koło czy tylko tak jak na zdjęciach?
Bo jeżeli tak to sprawdź sobie geometrię bo sam przerabiałem podobną stłuczkę która z pozoru wyglądała na nie groźną a później okazało się, że musiałem robić zawieszenie przednie.
Po kolizji jadąc prosta kiera nie ściąga ale jak jadę po dziurach to coś tam stuka z lewej strony,moze to plastikowe nadkole
A dostałeś w koło czy tylko tak jak na zdjęciach?
Bo jeżeli tak to sprawdź sobie geometrię bo sam przerabiałem podobną stłuczkę która z pozoru wyglądała na nie groźną a później okazało się, że musiałem robić zawieszenie przednie.
Koło nie dostało ale kołpak jest lekko porysowany
Auto zostawiam w poniedziałek w ASO Renault Dacia w Poznaniu na Kazimierza wielkiego
Jeszcze mam mieć auto zastępcze jak mi przyznają z OC sprawcy
Czekam na telefon z PZU bo baka tam miała ubezpieczenie
Tylko nie wiem na jakich zasadach oni to rozpatrują??
Auto zostawiam w poniedziałek w ASO Renault Dacia w Poznaniu na Kazimierza wielkiego
Jeszcze mam mieć auto zastępcze jak mi przyznają z OC sprawcy
Czekam na telefon z PZU bo baka tam miała ubezpieczenie
Tylko nie wiem na jakich zasadach oni to rozpatrują??
Ja też miałem auto zastępcze z PZU i żeby je dostać musiałem napisać że auto jest mi niezbędne do pracy (jeśli masz działalność gospodarczą to powinni dać bez problemu).
Musiałem parę dni na decyzję poczekać bo było akurat po powodziach i mieli urwanie karabina ale w końcu dali. No i najpierw musiała być zrobiona wycena naprawy bo przy szkodzie całkowitej nie dadzą zastępczego, ale sądząc po zdjęciach to u Ciebie całkowitej niestety nie będzie. Polecam częste dzwonienie do likwidatorów i naciskanie żeby nie zapomnieli że samochód niezbędny i takie podobne.
Dziś auto zostawione salonie Renault Dacia na ul.Kazimierza Wielkiego w Poznaniu
Czas oczekiwania z wycena i naprawa ok półtora tygodnia
Auta zastępczego nie mieli w salonie a i PZU sie nie odzywa chociaż zgłoszenie przyjete
Musze ich ponaglac i dzwonić
Jak zostawiałem auto do naprawy to musiałem wypisać ok 10 stron jakiś papierków
Ale myślę ze będzie ok ze serwis da rade i nie będzie fuszerki w naprawie
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum