nie wiem ile kosztuje haczyk dywaniki i chlapacze(te dwie ostatnie pozycje zazwyczaj są w gratisie dodawane) ale za Laureata 7os 1.6 bez metalika zawołali 50 kpln
Ostatnio zmieniony przez słoń 2013-09-15, 15:17, w całości zmieniany 1 raz
Zrobiłem sobie jazdę próbną tydzień temu
Jestem bardzo pozytywnie nastawiony do tego autka,silnik 1,2 tce(osobiście go nie chcę)naprawdę daje radę w tym autku,nie dawałem czadu i trasę 12 km zakończyłem ze spalaniem 5,2.
Podczas jazdy wewnątrz cicho,nic nie puka i nie trzeszczy,zawias pracuje cicho,układ kierowniczy precyzyjny.
W ostatnim rzędzie siedzeń czułem się dobrze i swobodnie-120kg,185cm.Autko bije pod tym względem Orlando na głowę
Ja jeździłem 1.2 Tce, ale zdecydowałem się na 1.6 - miałem obawy co do trwałości Tce (może się mylę specjalistą nie jestem - chętnie przeczytam opinie osób, które bardziej znają się na silnikach).
1.6 dla mnie wystarcza, na razie jeżdżę do 3000rpm i to mnie bardziej męczy. Jak dotrę to dam mu bardziej zagadać.
Nie kupowałem "po taniości", ale po prostocie. Im mniej skomplikowany silnik, tym mniej sie zepsuje. (czyli summa summarum - jednak taniej)
Ja jeździłem 1.2 Tce, ale zdecydowałem się na 1.6 - miałem obawy co do trwałości Tce (może się mylę specjalistą nie jestem - chętnie przeczytam opinie osób, które bardziej znają się na silnikach).
1.6 dla mnie wystarcza, na razie jeżdżę do 3000rpm i to mnie bardziej męczy. Jak dotrę to dam mu bardziej zagadać.
Nie kupowałem "po taniości", ale po prostocie. Im mniej skomplikowany silnik, tym mniej sie zepsuje. (czyli summa summarum - jednak taniej)
Ja dokładnie tak samo myślę i dlatego wybór pada na 1,6
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-09-18, 14:12
Będzie pan zadowolony. Rozbujałem się ostatnio do licznikowych 150 km/h - było dość głośno głównie od szumu powietrza i kół - ale jazda 130 jest już zupełnie znośna.
Mnie udało się dilerowi z gardła wyszarpać 6% zniżki :/, chłopina się starał (przynajmniej tak to wyglądało) przez tydzień nękał centralę (nawet mi odpowiedzi pokazywał), ale renault to niestety korpo i rozbił się o mur procedur. Niestety nie byłem leśnikiem, więc zniżka na grupę zawodową odpadła :(... Ale na auto nie musiałem czekać. Choć tyle dobrze...
Długo zastanawiałem się nad lodgy, więcej miejsca dla bachorów i na graty żonki, ładniej wykończona w środku, kobita mi się poryczała jak trzeba było podjąć decyzję, ale po dwóch jazdach próbnych zwyciężył wysoki prześwit dustera.
Choć dysonans postdecyzyjny był.
Ostatnio zmieniony przez Pan Koszmar 2013-09-19, 19:31, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Pan Koszmar, gratuluje rabatu,ja odpuściłem rabat i "pójdę w gratisowe dodatki".W sobotę jadę negocjować
Dodatków nie za bardzo mogłem negocjować, bo raz: auto było w w salonie, dwa: płaciłem gotówką i zależało mi żeby zapłacić jak najmniej oczywiście. 6% to lipa nie rabat, ale przynajmniej zostaje cień satysfakcji że coś jednak wyrwałem.
Gratuluję zakupu i czekam na wieści jak lodzia się spisuje, zwłaszcza że o mało nie zdecydowałem się na lodzię (niestety nie było możliwości zainstalowania farbrycznego gazu.)
Ostatnio zmieniony przez Pan Koszmar 2013-09-22, 18:27, w całości zmieniany 1 raz
No niechętnie spuszczają z ceny, nawet te 6% niemal siłą z gardła dilerowi wyrwałem. Rozmawiałem wcześniej z dwoma innymi i max co uzyskałem to 4%, więc te 6 to już więcej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum