Witam,
w związku z pytaniami dot. proponowanej kiedyś przeze mnie wycieczki rodzinno- Daćkowo-objazdowej najciekawszych zakątków Wyżyny Częstochowskiej, chciałam się zapytać czy ktoś miałby ochotę na taką formę spotkania/zlotu?
Jeżeli tak, przygotuje wstępny plan wycieczki, puki co chciałam wiedzieć ile osób mniej więcej się na to pisze?
Oczywiście termin będzie do ustalenia.
Myślę że byłby to początek października z uwagi na fakt, iż wrzesień jest już zaplanowany.
Puki co wpisujcie się kto byłby "wstępnie" zdecydowany.
Wycieczka byłaby jednodniowa, objazdowa (trochę przegonimy nasze Drakulki, ale po drogach publicznych, zatem nie jest to oferta skierowana tylko dla samochodów 4x4) i tutaj mamy dwie opcje: albo każdy płaci za siebie, albo wycieczkę kończymy w przyjemnej góralskiej knajpce i składamy się na jakąś kolacyjkę, lub robimy wcześniejszą rezerwację i każdy zamawia na co ma ochotę :)
Wybór należy do Was.
Puki co dajcie znać, kto miałby na to ochotę i w jakim terminie by mu pasowało.
1.BLONDI 83- 2 osoby dorosłe
2.
3.
Ostatnio zmieniony przez BLONDI83 2013-09-04, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
2.wat - 2 dorosłe jedno dziecko lat 5
3.marek1603 - No to może i ja
4. gregory - 2 dorosłe i 2 14-stki
Po przeczytaniu tematu II PPZD stwierdziliśmy że wybieramy Twoja opcje... :) Tam same 4x4 i troszeczkę za daleko jak na Nowy Sącz... :) Także piszemy się w 4 osoby lecz może to ulec zmianie bo wiadomo jak to jest z tymi 14-stkami POZDRÓWKI
Witam,
długo zastanawiałam się na przygotowanie jakiejś atrakcji, aby ten zlot utkwił nam w pamięci, pomyślałam o zabawie taktycznej Paintball.
Min ilość graczy to 8 osób, może macie ochotę?
Jestem po wstępnej rozmowie, poniżej przesyłam informację, puki co wstępnie rezerwujemy termin 12.10.2013 na naszą wycieczkę.
Jeżeli macie ochotę na Paintball do listy "obecności" dopiszcie ile osób dorosłym miało by ochotę się zabawić.
Zatem odpalam listę na nowo, jeżeli ktoś nie chce w tym uczestniczyć niech nic nie dopisuje przy liczbie osób
1) BLONDI83-2 os dorosłe- 2 Paintball
2)
3)
INFO:
Przechodząc do odpowiedzi na zadane pytania:
1. Miejsce imprezy:
We wszystkich wskazanych okolicach /Mirów, Bobolice, Janów, Podlesice/ istnieje możliwość organizacji imprezy. Ewentualne ograniczanie mogą być związane z liczbą uczestników, zatem konkretna propozycja w zakresie miejsca imprezy może nastąpić dopiero po przekazaniu informacji w tym zakresie.
2. Liczebność:
Minimum 8 osób, maksymalnie 30 - 35 osób grających jednocześnie.
3. Zestaw do gry:
W skład sprzętu oddawanego każdemu uczestnikowi wchodzi:
- marker typu Tippmann 98 lub BT-4Combat,
- butla na CO2 lub HP,
- maska ochronną Vents Helix Thermal,
- dwuczęściowy strój ochronny,
- rękawice ochronne jednorazowe,
- bandana Atomic.
4. Czas trwania:
Długość trwania imprezy zależy przede wszystkim od liczby uczestników. Średni czas trwania imprezy przy wyposażeniu każdego uczestnika w 300 kulek do gry to ok. 3 godzin.
5. Wiek.
Bez ograniczeń mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie. Osoby niepełnoletnie - po ukończeniu 15-go roku życia - za pisemną zgodą prawnego opiekuna
6. Koszty:
Średni kompletny koszt udziału 1 osoby w bieżącym sezonie to najczęściej 60 zł (wypożyczenie kompletnego zestawu do gry i ogółem 300 kulek do gry).
7. Termin:
Na chwilę obecną termin objęty zapytaniem - 12 października 2013 r. - jest dostępny do rezerwacji.
8. Przebieg imprezy:
Organizujemy imprezy w sposób kompleksowy, zatem zajmujemy się również ich prowadzeniem, zadawaniem scenariuszy itp
Ostatnio zmieniony przez BLONDI83 2013-09-10, 13:32, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2013-09-15, 12:17 Wstępny plan wycieczki "Daćkowej Rodzinno Objazdowej&qu
Witam wszystkich!
Przyszykowałam wstępny zarys naszej wycieczki DRO.
Od przyszłego tyg rozpoczynam w końcu urlop, zatem zrobię rozeznanie i sprawdzę co jest godne zwiedzenia w pierwszej kolejności (wszystkiego nie jesteśmy w stanie zobaczyć w jeden dzień) ale będzie to przynajmniej pretekstem do organizacji II DRO
Planowany termin wycieczki to 12 październik- sobota.
Wycieczkę proponuję rozpocząć w godz 9-10, co by potem po ciemku nie spacerować
Punktem spotkania będzie parking w Żarkach Miasto (nie Żarki Letnisko!) przy ul. Koziegłowskiej.
Wycieczkę rozpoczynamy od obejrzenia skałek w Rzędkowicach- jest to grupa skał wapiennych, położona na wschód od wsi Rzędkowice. Skały mają formę wału, a najbardziej charakterystyczną skałą grupy jest "Okiennik Rzędkowicki" – skała ze skalnym "oknem", rozgałęziającym się na kilka odnóg. Kolejnym punktem będą ruiny Zamku Morsko nazywany Bąkowcem datowany jest na XIV wiek. Położenie i budowa bardziej kwalifikują go do strażnic obronnych. Ruiny zamku znajdują się na skalistym wzgórzu. Kolejnym krokiem jest Rezerwat przyrody Góra Zborów, która leży na terenie Specjalnego Obszaru Ochrony Siedlisk Natura 2000.
Obszar objęty projektem to liczne ostańce skał wapiennych, nierzadko kilkudziesięciometrowej wysokości z jaskiniami, w tym udostępnioną do ruchu turystycznego Jaskinią Głęboką- kolejnego naszego punktu zwiedzania.Jej długość wynosi 190 m., a różnica wysokości między skrajnie położonymi punktami jaskini – 22,4 m. Jaskinia jest oświetlona i będzie ją można zwiedzić z przewodnikiem. Bilet normalny- Cena 10 zł, ulgowy 5 zł. Jedziemy dalej :) kolejnym punktem jest Zamek Mirów i Bobolice . Konstrukcja zamku opierała się na wysokiej skale ponad którą wznosiła się okrągła wieża. Ten doskonały punkt obserwacyjny umożliwiał kontakt z rycerzami na bliźniaczym Zamku Mirów. Zamek Bobolice jest kompletnie zrekonstruowany- warto go zobaczyć.
Jeżeli starczy nam czasu ruszymy na podbój Złotego Potoku, a tam do obejrzenia mamy Źródła Zygmunta i Elżbiety, Diabelskie Mosty i Bramę Twardowskiego
i staw Amerykan, przy którym można zjeść świeżego pstrąga.
Tak to wygląda, jeżeli chodzi o koszty, będziemy musieli zapłacić sobie za zwiedzanie jaskini oraz Zamku Bobolice reszta obiektów jest bezcenna No i oczywiście do tego należy doliczyć jakieś jedzonko, ale to każdy będzie sobie sam kupował na co będzie miał ochotę. Jedyne czego nie mogę zagwarantować to pogody, dlatego radzę się uzbroić najlepiej w płaszcze przeciwdeszczowe, ciepłą odzież, wygodne buty, napoje, jakieś kanapki, uśmiech i chęć zwiedzania.
Mając na uwadze powyższe odświeżam listę chętnych:
5.
6.
7.
8.
Ostatnio zmieniony przez BLONDI83 2013-09-15, 12:32, w całości zmieniany 4 razy
Witam ponownie, to Tobie Wat ten termin nie pasuje?
Jeszcze nic nie mamy ustalone na 100% więc jak chcecie inny termin to OK
ja w przryszłą sobotę jadę przetrzeć szlaki i zobaczyć co i jak :)
Proszę się dopisywać i zamykamy listę, dla każdego samochodziku przygotowałam upominek, bo przecież każdy kocha prezenty
Czaju, wybieracie się?
Chłopaki to jak z tym terminem???
Mając na uwadze powyższe odświeżam listę chętnych:
5.
6.
7.
8.
ja w tym terminie odpadam bo Lodzie biore akurat na testy wekendowe, ale jesli wiekszosci pasuje ten termin to nie ma sprawy załapie się za drugim razem.
Coś straszne urwanie głowy mam tej jesieni jak nigdy
Chłopaki a 19? czaju? marek? gregory?
Wat 19 byś był?
jackthenight puścimy ogrzewanie w draculach w między czasie wstąpimy gdzieś na kawkę herbatkę, będzie fajnie :D
Szkoda Marek :( ale i tak nie uciekniesz przed przeznaczeniem gdyż najprawdopodobniej 21 ok. godz 19 nawiedzę Cię na chwilkę w domu z załącznikiem i zakleję Twoją Martę przy okazji (jakkolwiek ma to brzmieć), bo zapomniałam teraz
gregory
czaju
jack ???
Ostatnio zmieniony przez BLONDI83 2013-10-02, 07:23, w całości zmieniany 4 razy
Witam, ponieważ zbliża się termin spotkania trzeba w końcu zakończyć ustalenia co z naszą wycieczką. Bardzo proszę wszystkich chętnych, aby do końca tyg dali info ostatecznie czy będą i w ile osób. Bardzo proszę napiszcie również czy pasuje Wam termin 12.10 czy 19.10. Jeżeli to Wam obojętne wpiszcie oba terminy.
Wysłany: 2013-10-07, 08:58 No to widzimy się w przyszłym roku...
Witam, widzę że coraz niższa temperatura odstraszyła potencjalnych uczestników naszej objazdowej wyprawy.
Chciałabym, aby w niej uczestniczyło jak najwięcej osób, bo naprawdę jest co zwiedzać! A i dzieciaki miałyby rozrywkę.
Mając na uwadze powyższe, aby móc cieszyć się wyprawą w licznych gronie uznaję, iż naszą wycieczkę przełożymy na przyszły rok w okolicach kwietnia/maja kiedy to aura będzie bardzie sprzyjająca, a i chętnych nam wtedy przybędzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum