Ceny praktycznie takie same jak teraz. To dobrze. Nie ma diesla 90 KM w wersji 4x2 w Laureacie. ale za to dostępny jest tCe.
Mnie cieszy, że pozostał silnik 1,6. To że opcjonalnie dostępny w wersji z LPG to jedno, ale z napędem 4x4 do jazdy w ciężkim terenie chyba bezpieczniejszy niż małolitrażowa turbina.
Ciekaw jestem cen za wyposażenie dodatkowe (patrz klima w Ambiance) no i z chęcią bym zobaczył Ambiance z pomalowanymi zderzakami (tak jak w UK)
Dla mnie istotna jest pojemność bagażnika, a tam podają dla wszystkich wersji minimum 408l. Czy to znaczy, że koło będzie w bagażniku niezależnie od tego, czy napęd jest na jedną, czy na obie osie?
No właśnie. Zauważyłem, że w standardzie jest oczywiście ESP. Ale także regulacja kierownicy, któej w poprzednim Ambiance nie było. Czy jest coś jeszcze?
Brakuje danych dotycZących silnika Tce , jego spalania, osiagow itp.
Jak widzę ten cennik to szkoda że lifta nie było go rok temu gdy kupowałem swojego Dustera.
Prawie w tej samej cenie bym miał fajnie wyposżone Tce .
No ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Bo ten silnik nie jest prestiżowy ;)
Swoją drogą nie wiedziałem, że 1.6 16v ma najlepsze osiągi :P Nigdy nie sprawdzałem danych katalogowych dla tego silnik, takie skojarzenia mam po czytaniu opinii na forum ;) Wielu narzeka, że to muł ;)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-10-10, 17:44
Cendra napisał/a:
Wielu narzeka, że to muł ;)
to elastyczna i całkiem sprawna choć niezbyt oszczędna jednostka. Jego mułowatość wynika z zestoponiowania skrzyni - szczególnie szóstki
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2013-10-10, 18:48
strasznie spolaryzowana ta oferta, jak ktoś chce prestige to albo tce albo dci 4x4, brakuje mi dci 4x2 w tej opcji, bo doplata do wszystkich opcji z prestige tak winduje cenę, że to zakup bez sensu
strasznie spolaryzowana ta oferta, jak ktoś chce prestige to albo tce albo dci 4x4, brakuje mi dci 4x2 w tej opcji, bo doplata do wszystkich opcji z prestige tak winduje cenę, że to zakup bez sensu
Jak sądzicie, ceny w 2014 wzrosną w stosunku do tych właśnie zaproponowanych? Bo nie wiem czy rzucać się na tą ofertę czy już zaczekać te kilka miesięcy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum