Wysłany: 2012-05-07, 17:01 Duster Off-road, 12 maja 2013?
Hej
jako że wybieram się (ponownie) w sobotę nad jezioro Pogoria IV pojeździć po piachu, to może spotkamy się tam w kilku Dusterowców aby poznać możliwości terenowe naszych pojazdów? Dużo piachu, ociupinkę błotka, trochę wody. Nic groźnego a zabawa może być fajna. Jakiś grill czy ognisko można by urządzić lub piknik rodzinny przy okazji...
Wysłany: 2012-05-10, 09:18 Re: Duster Off-road, 12 maja ?
wojtek_pl napisał/a:
Hej
jako że wybieram się (ponownie) w sobotę nad jezioro Pogoria IV pojeździć po piachu, to może spotkamy się tam w kilku Dusterowców aby poznać możliwości terenowe naszych pojazdów? Dużo piachu, ociupinkę błotka, trochę wody. Nic groźnego a zabawa może być fajna. Jakiś grill czy ognisko można by urządzić lub piknik rodzinny przy okazji...
od kiedy to deszcz przeszkadza w lekkim offie , może przydać pikanterii zabawy
Błoto się robi a do błota trzeba mieć odpowiednie opony. A poza tym błota nie lubię.
wiem, opony to podstawa , wróciłem niedawno ze zdjeć na Bagnach Biebrzańskich i tam znakomicie na fabrycznych oponach spisywały się łańcuchy śniegowe. jest to niewygoda ale w ciężkich sytuacjach warto założyć przed wjechaniem w nieznaną kałużę.
Wysiadać nie trzeba i nawet nielubiący błota są zadowoleni
Trochę emocji to miałem tydzień temu jak pierwszy raz tam jeździłem. Ale gdy przekonałem się, że Duster idzie po piachu jak czołg to już dalej było bezstresowo. A poza tym to miałem już trzy Jeepy i zabierałem je w teren także to nie pierwszyzna dla mnie.
Ale jak pierwszy raz miałem zjechać z bardzo stromej skarpy to miałem niezłego pietra. Bo to widzisz przed maską tylko horyzont i musisz sam siebie przekonać, że nie jest to koniec świata tylko dalej jest droga w dół.
EDIT: Jeszcze kilka zdjęć:
Ostatnio zmieniony przez wojtek_pl 2012-05-12, 18:51, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: dci "110 kucyków i jeden osioł ;-)"
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Cze 2012 Posty: 293 Skąd: Gliwice/Szałsza
Wysłany: 2014-03-02, 16:31
Witajcie
Znalazłem opisy Pustynia Siedlecka na południe od Częstochowy. To legalne miejsce po starej kopalni gdzie można jeździć samochodem.
Może na jakiś wypad w 2014 ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum