Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-10-15, 06:22
Riczi napisał/a:
Czaju rzeczywiście dał radę napędem na dwa koła.
Czaju zawsze daje radę z napędem na dwa koła .
W szczególności podziwiam stromy podjazd, bo na mnie samym z 4x4 robił wrażenie wizualne przed pierwszym wjazdem (a byłem tam z Żonką i z małym i jak zaboczyła w którą stronę zmierzam, to krzyknęła, że jestem wariat, i że zabiera dziecko i wysiada Dopiero za trzecim razem się przyzwyczaiła i zapytała rozkosznie: "Już, popodjeżdzałeś sobie już Kochanie?" .
Dzięki. Cieszę się, że Wam się podobało bo fajnie jest zrobić coś fajnego.
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-10-15, 06:36, w całości zmieniany 6 razy
A bardzo dobrze, właśnie w weekend mi wypadł wyjazd w okolice Wałbrzycha więc trochę pojeździliśmy sobie i spędziliśmy ze sobą więcej czasu.
Jeśli pytasz o zderzak to już w niedzielę był na swoim miejscu, wizualnie dwa problemy - lewy i prawy błotnik są zagięte delikatnie do wewnątrz na dole przez co optycznie sprawia wrażenie jakby zderzak był oberwany, ale tak nie jest. trochę niegroźnie popękanych plastików, co jednak w żaden sposób nie przekłada się ani na wizualność ani na sprawność techniczną samochodu.
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-10-29, 11:24
A ja Wam się pochwalę. Małe Skrzyczne zdobyte!:)
Trasę pokazała mi zaznajomiona góralka, która twierdzi, że trasa jest legalna, że terenówki tam jeżdżą. Momentami było tak stromo, że dosłownie brakowało mocy na 1-ce poniżej 4 tyś obrotów (ale myślę, że Waszym dieselkom będzie łatwiej). Zabawa była super. Porobiłem sobie też zdjęcia na rozwidleniach nartostrad :)Może być to jeden z elementów IIIPPZD lub IVPPZD. Na Skrzyczne jest jeszcze ładny podjazd od strony Lipowej. Niestety nie miałem czasu przejechać. Poznałem też legalną drogę na Klimczok, także może to być piękny wiosenny wypad.
Oczywiście jak dojdzie co do czego to jednak ustalę z nadleśnictwem.
sz1for.jpg
Plik ściągnięto 198 raz(y) 247,46 KB
sz0for.jpg
Plik ściągnięto 192 raz(y) 179,79 KB
sz0afor.jpg
Plik ściągnięto 188 raz(y) 175,15 KB
sz00for.jpg
Plik ściągnięto 205 raz(y) 225,43 KB
Ostatnio zmieniony przez Hakama 4x4 2013-10-29, 11:34, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2014-03-03, 07:29
Tak, tak myślę a nawet już trochę podzwoniłem.
Powiem tak, do czerwca mam bardzo dużo pracy i nie za bardzo miałem czas załatwiać, ale w wolnych chwilach wykombinowałem następujące opcje:
1) Opcja tańsza - IIIPPZD o tytule roboczym Haudy 4x4
Trasa imprezy: Stara hauda - Gliwice, asfaltem do Świętochłowic, potem Ajska-Świętochłowice, asfaltem do Katowic - potem Murcki Katowice. Trzy haudy tak atrakcyjne, że mielibyśmy cały dzień zabawy. Trudność porównywalna z IIPPZD - no może trochę więcej błotka jak będzie mokro (mówię w ogólnośći a nie o wiadomym miejscu gdzie było najwięcej błotka i tyle nie będzie).
W imprezie wg. wstępnych ustaleń z działem sprzedaży Renault Pietrzak Świętochłowice możliwy udział Dealera - który przyjedzie Dusterkiem II ale nie wie jeszcze jeszcze co rzuci w ramach korzyści dla nas. Zainteresowany jest także dział promocji UM Świętochlowice z którym omawiałem Ajskę , i który może się zaangażować. Jestem po wstępnych rozmowach.
2) Droższa opcja - Wisła. Podjazd pod Soszów - tu z dwóch stron góry można podjechać, podjazd po III Kopce Wiślańskie. Te trasy nie są w ogóle wymagające. Poziom IPPZD.
Ewentualnie tor off road w Wiśle - na pewno tor byłby najlepszy ale musielibyśmy go wynająć więc myślę, że może to każdą ekipę kosztować na oko ok. 80 zł. chyba, że porozmawiamy z nimi jak z Pietrzakiem, że impreza będzie na YT i będzie to dla nich reklama i dadzą nam symboliczną opłatę lub wpuszczą za free. Impreza wiślańska może zakończyć się w pięknej stylowej karczmie z paleniskiem na środku (i z noclegami) na górze Soszów, gdzie raz nocowałem i byłem zachwycony widokami. Jest to powyżej schroniska w Soszowie (Wisła jest pod nami w chmurach, w Wiśle centrum pochmurno, przejeżdzając przez Jawornik wjeżdzamy na Soszów, przejeżdzamy przez chmury i wyłania się słoneczko i pogoda).
Legalności Skrzycznego jeszcze nie miałem czasu zweryfikować ale jak Wam się spodoba to powoli rozeznam (wtedy dojdzie piękny i dosyć wymagający ale będący wspaniałą przygodą podjazd pod Małe Skrzyczne od Szczyrku i ewentualnie na Skrzyczne od Lipowej. Wiem, że jest grupa, która organizuje tam imprezy więc przy odrobinie dobrej chęci powinniśmy i my otrzymać zgodę. Wolałbym aby bylo legalnie, bo spotykając leśniczego na leśnym dukcie dużą grupą aut nie ma jak....więc może być kosztownie ale spoko, jak zdecydujecie to napiszę pisemko i się załatwi.
Jak będziecie zainteresowani to można wszystko połączyć i zrobić piękną 2 dniową przeprawę obskakując Szczyrk i Wisłę. Wtedy obiadek proponuję na Białym Krzyżu. Wspaniała stylowa, stara karczma, gdzie jest bardzo smacznie i niedrogo a widoki na zdjęcia przepiękne.
Moi drodzy.
Napiszczie wstępnie co myślicie to otworzę nowy temat IIIPPZD w którym będzie więcej konkretów.
Wysłany: 2014-03-10, 07:14
Richi damy radę! mamy przecież już sprawdzoną linę kinetyczną
Poza tym Kobitki mogą pchać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum