Witam,
Czy to normalne, że w Daćce trzeba trzaskać drzwiami, bo lekko puszczone nie zamykają się same?
Niedawno odebrałem nową Lodgy, i muszę nieźle się zamachnąć, żeby drzwi się domknęły. Dotyczy wszystkich 4 drzwi. Klapa bagażnika zamyka się ok. W salonie przy odbiorze powiedzieli, że to tylko tak na początku, i że się wyrobią. Wyrobią się, czy oddać do regulacji?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-11-11, 22:57
trochę się wyrobią - u mnie po 2 latach zamykają się łatwiej Nie wiem czy też musisz poczekać dwa lata, ale to chyba kwestia nowych i dosć jeszcze sztywnych uszczelek
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-11-12, 15:43, w całości zmieniany 1 raz
Tez to u siebie zauważyłem. Dziś przy okazji wizyty w salonie sprawdzałem modele na ekspozycji i wszystkie tak miały. Najtrudniej bylo zamknąć drzwi w nowym dusterze. Trzeba bylo nimi machnąć jak w maluchu
Jak doklej się uszczelki to samochód zamyka się ciężej ale za to dźwięk jest głuchy jak by się zamykało e classe . Jak nie wierzycie mogę wam nagrać film
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2013-11-14, 22:03, w całości zmieniany 1 raz
hej, tak, trzaskanie będzie normalnością bo drzwi są lekkie, puste i nic na to nie poradzisz. Jak zamontujesz duży głośnik 160mm plus wypełnisz drzwi pianką akustyczną to je dociążysz i lepiej będą się zamykały!
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2014-08-14, 17:47
Witam mam wrarzenie ze opadly mi lekko drzwi przednie. Jak je wyregulowac ? probowalem wyregulowac bolec ale jest to niemozliwe bo jest on przykrecony w jednej pozycji.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2014-08-15, 21:31
route2000 napisał/a:
shrek, to tam ile czasu gwarancji dają? U nas 3 lata gwarancji.
tutaj tez 3 lata lub 100 tys km a ja juz po roku mialem 50 tys i nie na dodatek nie jestem zadowolony z uslug renault france i kosztow serwisu wiec postanowilem zrezygnowac z gwarancji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum