planuje zakup nowego auta, wcześniej myślałem o Kia Sportage ale ceny zaczynają się w podstawie od 70tys. zł., a po dopasażeniu kwota oscyluje ok.100tys., godną uwagi alternatywą jest nowa Dacia Duster, na pewno musi być skóra i klima, motor raczej benzyna bo głównie tylko miasto i okolice, 2-3razy do roku wyjazd na morze, roczne przebiegi 5-10tys. km.
Ze skórą z polskiego salonu będzie problem, bo niedostępna (chyba dobrze pamiętam).
Silniki 1,6 16V dla 4x2 i 4x4 (ewentualnie montaż LPG)
oraz 1,2 tce, na razie tylko dla 4x2.
mój wybór jest na DD z 1.2Tce w opcji prestige + skóra i podgrzewane fotele wychodzi 65,4tys. zł.
żona wolałaby używane 2-3letnie auto, ale już raz kupiłem od handlarza audi i sie przewiozłem bo przez ok.3 lata eksploatacji kosztowało mnie to ok 40tys. nie licząc paliwa, więc bokiem mi wyszło używane, wole nowe
Marka: DUSTER I 1,5 dCi 90KM
Model: TESLA model 3 LR
Silnik: 440 KM
Rocznik: 2021, 2022 Pomógł: 5 razy Dołączył: 24 Gru 2011 Posty: 549 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: 2013-11-28, 17:06
Witaj
_________________ Tesla 3 LR 82 kWh 4x4 440 KM 2022r. - 14,0 kWh/100 km
Renault ZOE II 52 kWh 2020r. - 13,0 kWh/100 km
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-12-28, 22:23
Cześć,
Zapraszam do udziału w naszych zlotach.
Wpisz IPPZD lub IIPPZD i rozochocisz się na Dustera jeszcze bardziej.
Pozdrawiam
ostatnio odbyłem jazde testową z 1.2 TCE, w salonie nawrot długołęka, moje spostrzeżenia z jazdy są dość pozytywne, w kabinie do 130km/h jest cicho nawet przy wyłączonym radiu, więcej nie jechałem, ale słychać lekki świst powietrza jakby szyby były nie domknięte, słychać też zawirowania powietrza od relingów, TCE dół ma słabszy niż DCI, ale to oczywiste,
otrzymałem propozycje zakupu demo z wyposażeniem pod siebie i po pikniku daci w długołece w dn. 7.VI.br. na którym będe najprawdopodobniej podpisze umowe, z gratisów dostane gumowe dywaniki, może uda mi się jeszcze wyrwać chlapacze, czytałem na forum, że podłokietnik lepiej kupić dedykowany na allegro, zastanawiam się czy nie dokupić spojlera na tylną klape, napewno z czasem będe musiał założyć hak, bo mam przyczepke na której wożę ze sobą motocykl
Ostatnio zmieniony przez rottweiler 2014-06-02, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
O to daj znać o tym sofcie do media nav (też posiadam) a kamerka by się przydała dla żony (choć są czujniki parkowania z tyłu ).Hak posiadam tylko ten taki modyfikowany pod instalację gazową.
Ostatnio zmieniony przez brian7414 2014-06-15, 23:50, w całości zmieniany 1 raz
Jak Ty wytrzymujesz taki długi czas oczekiwania? W dodatku Twój samochód już jest na wyciągnięcie ręki, ale nadal niedostępny.
Ja bym tak nie mogła. Ledwo wytrzymałam niecałe 3 miesiące. A i tak prawie codziennie sprawdzałam na stronie Dacii, na jakim etapie jest moja Duśka
tak naprawde to czekam z zakupem nowego auta z salonu juz kilka lat, pierwsze które brałem pod uwage to była skoda oktawia, drugie to kia sportage, pózniej kiedy juz na 100% wiedziałem, że będzie to duster to handlowcy z add na karkonowskiej i na sienkiewicza nie potrafili mnie obsłużyć na odpowiednim poziomie, tzn. ich podejście do klienta było jakbym przyszedł pooglądać, pogadać nie mając zamiaru kupić, zero rabatu, nic w gratisie, brak kontaktu na @ lub tel., chyba w soboty myślą już tylko o odpoczynku.
W długołęce u nawrota już po pierwszej rozmowie z p. bednarskim czułem się jak gość, a po drugie to bede ją miał dustera o 8200zł taniej, do tego czujniki ciśnienia opon za 400zł. + podłokietnik, w sumie to ok. 9000zł. więc warto poczekać, aż takiego parcia to niemam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum