Od dealera dostałem propozycję zakupu takiego auta z rocznika 2013 z lakierem metalizowanym.
Cena jaką proponuje (bez możliwości negocjacji) to 36.500 PLN
Czy to cena warta uwagi?
Czy zamawiając nowe auto w roku 2014 mógłbym wynegocjować lepszą? (tym bardziej, że lakier metalizowany mnie nie interesuje - wystarczy podstawowy granatowy)
Tzn. czy według Was realnym jest obniżenie ceny nowego Sandero z bazowej 38.100 do tej 36.500 w salonie?
Marka: Dacia
Model: Sandero STEPWAY
Silnik: 1.5 DCi 90 KM
Rocznik: 2013
Wersja: Laureate Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Lis 2012 Posty: 58 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-10, 12:59
Myślę że realnie dealer jest w stanie obniżyć cenę nawet o "ciut" więcej.
Tu zapewne jest to auto zamówione ale nie odebrane przez kogoś więc minus zadatek (ale to tylko moje gdybanie)
Tu zapewne jest to auto zamówione ale nie odebrane przez kogoś więc minus zadatek (ale to tylko moje gdybanie)
Niekoniecznie.
Często dealer zamawia auta w ciemno, jako wystawowe na salon, a nóż się trafi chętny. Dlatego wchodząc z ulicy możesz jakieś autko zakupić od razu jeżeli ci pasuje wyposażenie.
Jam bym kupił z rocznika 2014 dlatego że mogą być drobne choć znaczące różnice , drobne poprawki itp .
Tak jak w dusterze 2010 miał małe niedociągnięcia które w 2012 już nie ma np w werjsi 2013 są wszystkie uszczelki od 4x4 w 4x2 .
Są drobne różnice w wygłuszeniu .
I różne małe pierdoły .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2013-12-10, 16:06, w całości zmieniany 2 razy
To może ja się wypowiem bo co nieco o tym wiem... jeśli dealer zaproponował Ci auto Sandero Laureate 1.2 z metalikiem za 36500zł to jest tylko jedna opcja:
auto musi być po rezygnacji bo katalogowo wychodzi 39800zł a rabatu jest 3300zł więc około 7,5 % - nie ma nawet tak dużej marży na Dacii więc musi być jakaś druga strona medalu w tym przypadku
więc musi być jakaś druga strona medalu w tym przypadku
czyli czytając między wierszami coś z tym autem może być nie tak?I raczej nie pchać się w to tylko zamówić nowe w 2014?W sumie rzeczywiście ciekawe ile rabatu mógłbym dostać od katalogowej ceny 38.100PLN posiadając już jedną Daćkę kupioną u tego samego dealera...
Tak czy inaczej - zawiodłem się trochę na moim pierwszym dealerze. Liczyłem na to,że skoro kupiłem tam Dustera, to zaoferują mi coś ciekawego jeśli chodzi o Sandero..
A tu "zonk" po kilku mailach kontakt z "Łyko" się urwał.
Za to u krakowskiej "konkurencji" dostałem "od ręki" dużą zniżkę...
Za tydzień wpłacam zaliczkę i podobno pod koniec lutego nowe Sandero do odbioru :)
ps.
Ktoś ma może informacje, czy to promocyjne ubezpieczenie auta za 1,9% wartości tyczy się tylko rocznika 2013 czy nowych (2014) też?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum