1.6 mpi nie było w dusterze tylko 1.6 16v
Nie polecam dywaników salonowych bo to straszna tandeta za 100 zł można mieć super dopasowane większe i z burtami . A te salonowe to totalne kicha .
Co do rabatu który udało ci się wynegocjować jest przeciętny , na forum jest napisane ile jest procent który można dostać rabatu
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2013-12-18, 13:11
Ja zamawiałem w październiku to dało się 3%, czyli okolice 2k pln, te gratisy, które masz pewnie tyle wyjdą w cenach katalogowych, ja bym jeszcze pomęczył o gwarancje gratis i byłbym zadowolony, no chyba że nie potrzebujesz alarmu (ja np. nie potrzebuje).
Pomyśl też nad zniżkami dla grup zawodowych, ja tak dostałem 7% rabatu i dywaniki :)
Dziękuje za odpowiedz. Niestety nie jestem rolnikiem żeby skorzystać ze zniżki dla grup zawodowych . Gratisy które mi zaoferowali wg. cennika kosztowały delikatnie ponad 1 tyś. zł. Widzę, że jest jeszcze pole do negocjacji
ja to jestem ciekaw jakie to grupy zawodowe mogą dostać 7% rabatu (przecież to ponad 3500 zł) ? i kto za to płaci ? związki rolników? lekarzy? weterynarzy? pewnie nie, płacą inni więc chyba trzeba sprzedawcę od razu na ten rabat szarpać. gdzie zatem można te grupy zawodowe dla nowego dustera wyczytać ?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2013-12-18, 14:36
nikt nie płaci, to zwykły chwyt marketingowy obliczony na przyciągnięcie klientów z określonych grup zawodowych, którzy z racji wykonywanej profesji (np weterynarz dojeżdżający do swoich zwierzęcych pacjentów w różnych warunkach drogowych i po nieraz marnych nawierzchniach czy nawet po terenie) byliby zainteresowani danym modelem
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2013-12-18, 14:37, w całości zmieniany 1 raz
no i ok, a ja będąc 40 letnim managerem, dyrektorem też mogę swoim kolegom polecić zakupu tego auta zamiast 5 letniego passata z przebiegiem 200 kkm. a to i nawet jest prawdą bo kilku kumpli czeka na mój zakup. dlatego też te grupy zawodowe to dla mnie ściema, no oststecznie mam kolege którego żona jest weterynarzem ... się zakręci w salonie i to starczy?
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2013-12-18, 14:44
ja mam zniżkę dla myśliwego, przy czym promocja jest śmiesznie skonstruowana bo mimo zakupu full opcji konieczny był lakier metalik, może ktoś z rodziny się łapie i możesz na niego kupić? Tam łapali się myśliwi, geodeci itp. Przy 70k rabatu było ponad 5k, prestige wyszedł w cenie laureate'a.
Renault daje chyba 19 % dla weterynarzy, dentystów itd.
Edit:co do płacenia to jest to rabat od centrali renault, te 7% obejmuje rabat z centrali i rabat jaki dealer może Ci dać, ja jak kupowałem to robiłem mały konkurs mówiać że płacę gotówką i chce taki a taki model i tak wybrałem najlepszą ofertę. Wszystkie salony jak jeden mąż mówiły tak samo, że oni mają 3% marży, w ramach 7% zniżki 5 będzie od renault i 2 od nich. Zostaje im 1% czy li circa 700pln brutto na przegląd zerowy, przygotowanie, wydanie itd.
Jeden salon dawał mi ten swój 1% do tych 7% więc razem byłoby 8. Ale byli za daleko i szkoda mi było czasu na wyprawy.
Ostatnio zmieniony przez johnson 2013-12-18, 14:53, w całości zmieniany 2 razy
dzieki za info, zawsze to porada na korzyść . musze powiedziec ze wkurzają mnie takie tasowania rabatami, jak idę do biedry po makaron to nikt nie pyta czy jestem młynarzem czy sędzią by rabatu udzielić a moze trzeba przy kasie pytać ?
Wysłany: 2013-12-18, 15:24
ja też tego nie rozumiem, widać tak się Dacia targetuje i tam liczy na referencje i dalszą sprzedaż, niemniej z rabatami ciężko i teraz przez boom zamówieniowy pewnie będzie jeszcze ciężej, nie ty to kupi ktoś inny, ja kupiłem/zamówiłem swojego pare dni po tym jak się cenniki pokazały u dealerów,
Ostatnio zmieniony przez johnson 2013-12-18, 15:25, w całości zmieniany 2 razy
Witam jestem obecnie w trakcie negocjacji nowego Dusterka 4x4 1.6 16V + Lpg Laurente full opcja, jak na razie udało się pozyskać od dilera -1500 z ceny samochodu oraz -1200 zł za dodatkowe akcesoria (chlapacze 4 szt,nadkola,listwy ochronne ,podłokietnik,dywaniki gumowe ) z kwoty 2800 zł oraz ,,montaż gratis'' orurowania przód i boki .Pozdrawiam
Witam , jestem po zakupie Dustera II z silnikiem 1.6 16V , zakupiony 05.12.2013r . Nadwozie , jak to mawiał Henry Ford " Może sobie pan zażyczyć samochód w każdym kolorze, byle by był to czarny " , więc taki sobie zażyczyłem . Jak na razie jestem zadowolony , choć dziś byłem w serwisie na wgraniu nowego softa bo obroty falowały na zimnym silniku ( zobaczymy czy operacja się udała ) . Targować i owszem się targowałem i stargowałem 1100zł , ale nie wszystkie salony chcą się targować to fakt . Dostałem , chyba jak wszyscy , trzy przeglądy za 299zł przez 3 lata lub 60000km ( chodzi o przeglądy serwisowe po 20tyś km , 40tyś km i 60tyśkm lub co rok ) . Mało nie mało dobre i tyle .
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-12-20, 22:26
johnson napisał/a:
nasz dzisiaj dojechał, zamówiony 17.10. Może uda się odebrać do piątku :)
Mój dojechał dzisiaj, zielony Prestige 4WD 1.5 dCi.
Lekko spóźniony, bo dzisiaj mijał ostateczny termin odbioru, a tu odbioru nie może być.
I zaczął się wyścig z czasem, bo nie doszła jeszcze karta pojazdu, a do świąt musowo musi być zarejestrowany.
W każdym razie, wydębiłem od dealera zastępczego Captura, jak się odbiór z ich winy przeciągnie, to może pojeżdżę nim do nowego roku - zawsze to rok później przy dacie pierwszej rejestracji Dustera.
Wysłany: 2013-12-24, 15:34
johnson napisał/a:
to elegancko :) oby sie udało sprawnie zarejestrować. Dokumenty mojego były dzień po aucie a karta pojazdu ma datę 6.12
Udało się, dzisiaj o 11 był zarejestrowany, a przed 13:00 wyjechałem z salonu.
Podłokietnik też zamontowali.
Ale mam wrażenie że jest nieco za wysoko, szkoda że nie da się go lekko opuścić.
to elegancko :) oby sie udało sprawnie zarejestrować. Dokumenty mojego były dzień po aucie a karta pojazdu ma datę 6.12
Ale mam wrażenie że jest nieco za wysoko, szkoda że nie da się go lekko opuścić.
Czy w nowym Dusterze jest taki sam podłokietnik jaki był w I ?
Wysłany: 2013-12-24, 21:44
Cav napisał/a:
johnson napisał/a:
Gratuluje :)
Tam jest regulacja takim pokrętłem, może masz podniesiony?
Ja mam ustawiony najniżej i jest super. Tylko wysuwam sobie na maxa ta podstawkę.
Mam 190cm i fotel na maxa w dół i do tyłu
Wysłany: 2013-12-26, 08:59
Gabaryty mam podobne (raptem kilka cm mniej), może to ta różnica.
Fotel podniesiony na max, podłokietnik opuszczony na max.
W sumie już się wczoraj przyzwyczaiłem do podłokietnika, ale IMO powinien być na wysokości podłokietnika w lewych drzwiach, niestety jest kilka cm wyżej.
Też wysuwam na maxa do przodu oparcie, przy ręcznym i pasach niewiele to zmienia, a w czasie jazdy jest wygodniej.
ja to jestem ciekaw jakie to grupy zawodowe mogą dostać 7% rabatu (przecież to ponad 3500 zł) ? i kto za to płaci ? związki rolników? lekarzy? weterynarzy? pewnie nie, płacą inni więc chyba trzeba sprzedawcę od razu na ten rabat szarpać. gdzie zatem można te grupy zawodowe dla nowego dustera wyczytać ?
dostałem odpowiedź od dwóch dealerów odnośnie zniżki 7% dla rolników:
cyt."Oferta na Dacię Duster obejmuje zniżkę dla rolników (przesyłam w załączeniu ofertę na Dacię Duster z tą zniżką). Jednocześnie informuję, że oferta ta kończy się 31 .12.2013 roku i obowiązuje wraz naszym promocyjnym finansowaniem (kredyt 50/50, kredyt ulgowy, kredyt relax)."
jeden z dealerów powiedział mi że jeszcze nie wie czy zniżka będzie obowiązywała w 2014r., ale wydaje mi sie że powinna,
kupując na firme nie można odliczyć Vat-u ponieważ nie mają homologacji na kratke:(
Marka: Opel
Model: Astra H
Silnik: 1.6 Twinport instalka V generacji Vialle
Rocznik: 2005
Wysłany: 2013-12-30, 00:03 duster II LPG
Porównuję oferty Dustera na stronie polskiej i niemieckiej. Na niemieckiej wersja z LPG dostępna jest tylko w wersjach Laurete i Prestige. Pozatym zauważyłem że w wersji prestige Duster ma dwie boczne poduszki z przodu! W Polsce chyba nie jest to dostępne?? A cenowo wypada podobnie i do tego oferta finansowa w Niemczech 1.99% bardzo mnie przekonuje:) Chyba dlatego jednak kupię auto w Niemczech. Kolega kiedyś mi mówił, że auta na rynki europy zachodniej są robione z innych materiałów niż te na europę środkowo-wschodnią, zaczynam w to coraz bardziej wierzyc.
Ostatnio zmieniony przez maciej 2013-12-30, 00:04, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum