Nie miałem takich problemów. Jak stała kilka dni na mrozie i śniegu miałem problem z dziwnymi odgłosami z deski lub podszybia, jakby ktoś łopatę żwiru wsypał w środkowe nawiewy, ale to minęło po porządnym rozgrzaniu auta i już nie wróciło.
Własnie rozmawiałem z bratem i dziś wiciu_r wypatrzył ;) Biała Lodgy rzuca się w oczy. Jadąc przez Niemcy też sporo Lodówek widział, a tutaj jakoś widzę sporo Dusterów, trochę MCV, bardzo rzadko Logana i Sandero... Niemcy chyba bardziej doceniają Daćkę.
Jeeszcze jedna rzecz dotycząca spalania. Komputer mi zawyżył o 0,4l. Resetowałem wszystko po tankowaniu i z kompa wynikało spalanie 6,3l
Ostatnio zmieniony przez Boogie 2013-01-26, 22:53, w całości zmieniany 4 razy
Kolejne tankowanie i znów 5,9l/100km. Coś chyba za słabo sie staram.
A tak z ostatnich przygód - dałem sie wciągnąć w wyścig spod świateł z BMW E36. Podejrzewam że miał silnik 1,6 albo 1,8. Zdziwił się jak Hrabina mu tyłek pokazała
Ostatnio zmieniony przez Boogie 2013-02-09, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
Hehehe, to już raczej nieosiągalne. Coś tam da radę jeszcze w dół osiągnąć bo nie powiem, zgrzeszyłem kilka razy i o eco zapomniałem, ale raczej niewiele. W sierpniu przegląd, zobaczymy jak będzie na świeżym oleju bo ten jeszcze z fabryki
Lodzia po pierwszym przeglądzie 1rok/20tys. km - wszystko sie ładnie zbiegło. Usterek nie wykryto. Poprawiono jedynie mocowanie przewodu klimatyzacji który czasami wydawał dziwne dźwięki.
Marka: była Dacia jest Nissan
Model: była Duster jest Pathfinder
Silnik: było 1,6 16V 4x4+LPG jest 2.5 dci 4x4reduktor
Rocznik: było 2010 jest 2006
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Maj 2012 Posty: 515 Skąd: Śląsk Cieszyński
Wysłany: 2013-12-30, 12:32
Niezły z Ciebie fotograf. Fajny kadr i gra światłem.Gdyby aparat był lepszy to zdjęcie pierwsza klasa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum