Dokładnie można i tak, trzeba mieć trochę ponad 300MB wolnego pamięci :)
Mimo , że nie znam rosyjskiego (miałem tylko 1 rok w podstawówce)to udało mi się rozszyfrować wielkości kluczy potrzebne do odkręcenia elementów zawieszenia.
Dla przykładu w ksiązce :
<< нa 13>> oznacza klucz 6kątny 13mm :)
Bo włączyłeś język polski, a MR i NT masz w jakimś innym - jeśli przestawisz na zgodny z nimi, to będą działały.
(Do sprawdzenia w katalogu \Dialogys\data\mrnt\ ).
WooojaS napisał/a:
vinu nie znajduje
Oczywiście, że nie - baza VINów znajduje się wyłącznie na serwerach Renault, więc bez połączenia z nimi za pomocą dilerskiego loginu i hasła to nie zadziała.
Aczkolwiek tak naprawdę przydaje się to jedynie do sprawdzenia historii auta w ASO - program nie dekoduje danych auta z VINu, a wszelkich innych modułów używa się po podaniu 4-znakowego typu technicznego pojazdu (ręcznym lub z listy, do odczytania np z tabliczki znamionowej).
Np pick-up z dieslem to US00, US04, US0J, US0K, US0W, US0Y lub US1L.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2013-11-24, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: był Logan MCV, jest Lodgy
Silnik: był 1.2 75 GPL, jest 1.6 Sce 100
Rocznik: był 2013, jest 2016
Wersja: Laureate
Wysłany: 2013-12-11, 14:17
Witajcie. Mam Dialogys'a 48. Chciałbym dowiedzieć się, czy zawiera on już auta z końca 2013 roku?. Pytam, bo ciężko jest mi się przestawić na tę dokumentację po przejściu z Fiata. Ta jest maksymalnie skomplikowana i udziwniona w moim przekonaniu. Ciężko jest się przestawić, ale będę próbował.
_________________ Programowanie nowszych Dacia/Renault po CAN (np. wyłączanie czujników ciśnienia w oponach, Start Stop, itd.). Moje auto: http://www.daciaklub.pl/f...c.php?p=1714641 Instalacja gazowa BRC Sequent 32
witam,
Czy ktoś ma schemat elektryczny głównie osprzętu silnika do Dacia Duster / Logan
w silniku 1.5DCI , czyli w moim przypadku K9K 796 ?
Musze sprawdzić przepływomierz i MAP sensor.
W dialogysie schematu nie widzę ... W ruskiej serwisówce nie ma do diesli .
Przy okazji wstawiam wam serwisówkę kolejną po rosyjsku do Dacii / Renault Duster głównie benzynowe - prezent ode mnie na święta :) http://www.sendspace.pl/f...e0b0a52466985d0
Czy może ktoś odświeżyć te schematy elektryczne do osprzętu silnika . LOGAN MCV/ Duster 1.5 DCI ?
Żadne linki nie działają z pierwszych stron
Głównie chodzi mi o przepływomierz i MAP sensor.
Kochany nie pamiętam linku, ale znalezione może z forumduster.ru albo czegoś takiego. Mam ściągnięte jakieś dokumenty na dysku pisane cyrylicią i wyłuskałem z tego ten schemat Chociaż i tak ma błędy np. kolorów przewodów .
A ja nie wiem czy było czy jest ale znalazłem takie rzeczy do Logana sedana ph1
Manual DACIA LOGAN K9K790 792 układem Delphi
LOGAN до 2009 руководствоLogan PH 1i1/2,Sandero,Stepway
Katalog częśći: Logan, Sandero, Duster firmy Asam z 2012 r:
Jak by co to pozycje 1, 2 i 4 zamieściłem na swoim google drive - klikać w grafiki. Pozycja 3 niestety pod adresem www ja moge oglądać całą inni ponoć tylko fragmenty :(. Jak by coś nie działało - pisać.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2013-12-27, 21:12, w całości zmieniany 6 razy
Ej sory d3mol3k ,
ale umieść ten plik z manualem do K9k 790 / 792 na innym hosting serwerze - darmowym.
Zarejestrowałem się tam, podałem linka a i tak chce opłaty żeby ściągnąć ten plik !
Obejrzeć się da live tylko kilka pierwszych stron
Dzięki !
Wysłany: 2014-01-11, 15:27 Re: Instrukcje i schematy
witam prosze o pomoc wlascicieli takiego modelu jak moj . Mieszkam za granica i tu zamowilem autko niestety nie czytam zbyt biegle po francusku ;jezeli ktos bylby tak mily i zeskanowal instrukcje bylo by milo dzieki z gory
Ostatnio zmieniony przez sylwestroni76 2014-01-11, 15:33, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum