Tylko się zastanawiam czy aby napewno link z zdjęciami jest on Dokkera bo na aukcji jest tytuł że dokker a w opisie Kangoo
http://allegro.pl/polka-t...3889615330.html
Więc Dokker'owcy by musieli potwierdzić
Tylko się zastanawiam czy aby napewno link z zdjęciami jest on Dokkera bo na aukcji jest tytuł że dokker a w opisie Kangoo
http://allegro.pl/polka-t...3889615330.html
Więc Dokker'owcy by musieli potwierdzić
W Sandero można półkę położyć na spód bagażnika, mieści się tylko trzeba ją odwrócić wzmocnieniami do góry, co by się brzegi nie połamały jak coś cięższego się włoży. Może w nowym Dusterze jest podobnie?
W Sandero można półkę położyć na spód bagażnika, mieści się tylko trzeba ją odwrócić wzmocnieniami do góry, co by się brzegi nie połamały jak coś cięższego się włoży. Może w nowym Dusterze jest podobnie?
Jest taka możliwość gdyż półka ma Mniejszą szerokość niż podłoga w bagażniku tylko takie rozwiązanie nie dla wszystkich będzie dobre. Np. dla Mnie z powodu Suba :P
Z ciekawości sprawdziłem ile mogłaby kosztować sztywna półka bagażnika do dustera f1, wykonana na zamówienie w firmie produkującej elementy z tworzyw sztucznych metodą termoformowania. Przy nakładzie 100 szt. i standardowym materiale o nazwie ABS cena wynosiłaby ok. 200 zł/szt. By ściąć tę cenę o połowę, należałoby zwiększyć wielkość produkcji pięciokrotne.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-02-01, 16:02
a ja będąc ostatnio na przeglądzie w aso, łażąc po salonie specjalnie szczegółowym oględzinom poddałem ten element. I powiem coś, co wburzy masy - nie zamieniłbym się nawet za darmo Powód? u mnie ta gustowna tkanina na kiju jeździ przez cały czas w pozycji kieszeni zaraz za fotelami, gdyż w bagażniku jeżdżą zwykle dość wysokie przedmioty. Ta sztywna kompletnie by się nie sprawdzała, bo niemal zawsze musiałbym ją wywalać
specjalnie szczegółowym oględzinom poddałem ten element
dosyć sensownie rozwiązano ten "problem w Renault Kangoo (tak miałem w wersji Helios z 2008 r.) pólka ma możliwość złożenia jej na pół co umożliwia przewiezienie niedużych ale wyższych elementów - bez potrzeby jej demontażu jak też sam demontaż jest praktyczny bo półkę w całości można umieścić za tylną kanapą (równolegle do oparcia) w odpowiednich rynienkach, miejsca zajmuje niewiele i zawsze jest "pod ręką"...
specjalnie szczegółowym oględzinom poddałem ten element
dosyć sensownie rozwiązano ten "problem w Renault Kangoo (tak miałem w wersji Helios z 2008 r.) pólka ma możliwość złożenia jej na pół co umożliwia przewiezienie niedużych ale wyższych elementów - bez potrzeby jej demontażu jak też sam demontaż jest praktyczny bo półkę w całości można umieścić za tylną kanapą (równolegle do oparcia) w odpowiednich rynienkach, miejsca zajmuje niewiele i zawsze jest "pod ręką"...
Koledzy ale przecież nowa półka w Dusterze poliftowym jest składana "na 2"
Półka w nowym Dusterze jest składa w połowie swoje długości , pierwsza część jest przywieszona do klapy bagażnika na dwóch sznurkach , natomiast ta druga jest wsuwana w rowki plastikowej obudowy i ma w połowie swoje długości zatrzaski aby nie latała . Patent jest fajny , jak coś można ją zdemontować i wrzucić za tylne siedzenia . Nie wiem , ale wydaje mi się , że można by było do wersji I dokupić plastiki górne i samą roletę . Nie mam porównania , bo nie widziałem jak jest w I , mam wersję II , jak coś służę pojazdem
Wysłany: 2014-02-04, 19:14 Dacia 4x2 - pytanie dotyczące rolety bagażnika
Witam Wszystkich szanownych forumowiczów - posiadam jak zwykle ten sam pojazd Duster 4x2 i mam takie pytanie , gdyż na stacji Mory nie byli mi w stanie odpowiedzieć na to , bo oni tylko z katalogu mogą, nie wiem ale jakoś tak wyszło. A mianowicie jeżeli bym zdjął roletę bagażnika i zdjął boczne plastiki które w/w roletę tam trzymają w miejscu. I miał te nowszej wersji od nowego Dustera , to czy będą pasowały jakimiś otworami montażowymi , tak by móc założyć roletę w wersji sztywnej . Wiadomo plus potrzebne otworki z zaczepami pod sznurki utrzymujące cześć ruchomą - pozdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum