Wysłany: 2014-02-12, 15:36 Felgi aluminiowe do Stepway II
Witam Forumowiczów/Klubowiczów
Chciałem zanabyć bezpłatnych opinii o planowanym zakupie.
Co koledzy myślą o takich felach do Stepwaya II czarna perła.
To cós jest pod tym adresem
http://allegro.pl/felgi-a...3940500103.html
Hmmm czarny mat, jakoś mi to nie pasuje, wg Mnie.
Sam mam Duster'a z Lookiem, czyli kolorystycznie podobnie jak Twój Stepway i uważam że najlepsze będą klasyczne srebrne (nie ciemne szare, grafitowe), będą odznaczać się na tle całego samochodu (kontrast z lakierem). Czarne "zginą"
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-02-12, 19:46
jak mawiali Rzymianie - "de gustibus non est disputandum " - mnie akurat się podobają - choć niewygórowana cena może wskazywać na Państwo Środka
Na lato pasują, na zimę mogą się nie nadawać (korozja i zarysowanie od łańcuchów śniegowych). Ja również jestem zwolennikiem zasady ciemny lakier jasne felgi i na odwrót). Sam kupiłem drugi komplet fabrycznych felg aluminiowych (lakier na moim Stepwayu - szary comet). Kupno używanych zdecydowanie odradzam, chyba że od znajomego albo z gwarancją (sprawdzeniem czy są proste i nie były już prostowane). Sam miałem duże problemy z kupionymi używkami.
Fajnie to brzmi jak ludzie odradzają bo chińskie
a sami jeżdżą rumuńskimi wozami
Ja z allegro bym nie kupił bo tam pełno "powystawówek itp "
idz do zakładu gdzie znają
tu masz fajną stronę na pogląd http://www.autoopony.eu/sklep/alcarfup.html
Duże firmy też robią w chinach i płaci się za markę (tak samo jak z dacia ? )
trzeba dobrać dobre felgi a nie kupić za 300 zł i narzekać że chiński szmelc
a jakie byście widzieli aluski dla stepwaya kolor niebieski azurite? :)
Gdzieś widziałem takie niebieskie polerowane fele, ale teraz szukam i jakoś nie mogę znaleźć. Pamiętam, że tanie nie były . Ale autko wyglądałoby fajnie. Swoja droga fajny kolor - azurite.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum