Na początku gratulacje dla Bartka za kolorek.
Widzę też, że admin junior też poleciał. Dzięki za współpracę.
Z twojej listy.
czaju
d3mol3k
jan ostrzyca
kapelusznik
Mariusz
Martens
monopios
mrówa
TD Pedro
Dorzucam do wyboru
Andrzej Zajczuk (senior i nie wiem czy będzie chciał)
eplus (chyba też w średnim wieku)
leo
maciek (młody gniewny ale wie co z czym)
BLONDI83 (może mało się zna na motoryzacji ale kobitka z jajem)
Co do wymagań, to jeszcze jedno, podstawowe: czas / aktywność - kumatych osób jest sporo, ale jak ktoś zagląda raz na 2 tygodnie to nie wiem czy znajdzie chęci / możliwości na pilnowanie jakiejś działki...
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-20, 13:39
Do obu list dołączyłbym:
DrOzda
A nie dołączałbym:
eplus (brak siły spokoju)
monopios (brak schludnego pisania)
Co do moderatorów "honoris causa" :) (Andrzej Zajczuk, BLONDI83), to nie neguję ich ogólnej fajności, ale zastanawiam się, jak sobie poradzą z technicznym aspektem moderacji (bo to w końcu orka na ugorze przy pomocy napisanej na kolanie łyżki :> ).
PS. Nie ze wszystkim jeszcze ogarniam kuwetę... ;) W kwestiach technicznych proszę o PW, albo wręcz na tym potforóm (będzie log, co i dlaczego było zrobione).
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-01-20, 14:09
laisar napisał/a:
Nie wiem, czy to taki znowu "honoris".
Ja wiem, że nie taki znowu. :) Ale ci, których jara kolor nicka, tego nie wiedzą. :] Więc w ich oczach przynajmniej byłby to taki wyraz poklepania po plecach. ;) Przy czym nie mówię, że zbiór osób, które proponujemy na moderatorów i zbiór osób, które jara kolor nicka - mają część wspólną.
Dzięki za uznanie ale proszę mnie pod uwagę nie brać. Nie posiadam w ostatnim czasie tylu wolnych chwil aby ogarniać całe forum.
bebe napisał/a:
A nie dołączałbym:
[...]
monopios (brak schludnego pisania)
Do szkoły miałem pod górkę ale staram się
laisar, jeżeli mogę wtrącić swoje trzy grosze, to Becki zdecydowanie nie nadaje się do roli moda i to wiemy z historii jego działalności, zwłaszcza jeżeli chodzi o pewne tematy.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2014-02-16, 06:07
mekintosz napisał/a:
Polecam uwadzę Kol. Artura JTN jackthenight
Dzięki mekintosz za uznanie.
Jednak ja już byłem wcześniej moderatorem na tym forum i z tego zrezygnowałem, bo nie mam na to czasu.
Także podziękuję - pozostanę jako zwykły user - tak wolę. :)
Ostatnio zmieniony przez jackthenight 2014-02-16, 06:08, w całości zmieniany 1 raz
Dorzucam do wyboru
maciek (młody gniewny ale wie co z czym)
dzięki za nominacje , ale
1. nie mam Dacii -> 2. autorytetu ,
no chyba że dostane Na każdy temat , a tak na serio nie warto o mnie myśleć.
Chciałbym nadmienić że dla chętnego czeka posada admina/twórcy treści fanpage https://www.facebook.com/daciaklubpolska
dobrze by było żeby wszyscy admini i moderatorzy mieli dostęp do profilu (mamy 366 osób lubiących ten profil )
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Dopiero dostrzegłem, że i moja kandydatura pojawiła się u zarania wątku. Dziękując za uznanie, bo jest to forma pewnego uznania, jestem zmuszony poprosić, by nie brać mnie pod uwagę - nie tylko i nie przede wszystkim z braku czasu.
1. Forum nie ma regulaminu i nie zanosi się, żeby go miało. Moderowanie bez regulaminu jest obciążone ogromną dozą uznaniowości, a co za tym idzie, koniecznością nieustannego wdawania się w dyskusje "a dlaczego?", a "inni to mogą?", "zostałeś moderatorem i władza ci uderzyła do głowy" itd. Szkoda mi na to czasu i energii. Anielskiej cierpliwości laisara nie posiadam.
2. Nawet jeśli regulamin zostanie wprowadzony, bałagan, który tu panuje, a który nie jest winą moderatorów tylko nas wszystkich, jest nie do ogarnięcia. Offtopy, wycieczki osobiste, bezwartościowe wpisy typu " " albo "ok", wątki, które powinny lądować w koszu, bo sprawy w nich poruszone powinno się zalatwiać przez PW itd. Nie wierzę, że z dnia na dzień zaczniemy się stosować do reguł, które zostaną narzucone/przyjęte.
3. Alergicznie reaguję na błędy ortograficzne, brak polskich znaków, brak wielkich liter, literówki, słowem - niechlujstwo językowe. A już do białej gorączki doprowadzają mnie argumenty w rodzaju "to nie jest forum polonistów" albo "jest dys-coś-tam". Myślę, że najdalej po tygodniu mojego moderowania zawiązałaby się grupa inicjatywna z jakże prostym hasłem "Martens musi odejść!"
4. No i największa moja wada, przynajmniej według pewnego użytkownika na K. - jestem z Warszawy (w dodatku od paru pokoleń).
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2014-02-18, 16:08
Ja lobbuję kandydaturę Mekintosza. Siła spokoju, zdrowy rozsądek oraz dystans omawianych tematów może sprzyjać skutecznym, a jednocześnie mało kontrowersyjnym działaniom. Nie wiem w jakim jest wieku ale mam wrażenie że pogodziłby - jak to Marek nazwał - "młodych gniewnych" i tych ciut starszych
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-02-18, 17:02
Martens napisał/a:
4. No i największa moja wada, przynajmniej według pewnego użytkownika na K. - jestem z Warszawy (w dodatku od paru pokoleń).
?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Zauważyłem siebie - powiem dziękuję.
W sumie odnośnie tej propozycji pozwolicie że wypowiem się w weekend bo na razie próbuje ogarnąć forum jak kot kuwetę. Nie jestem ani na tak ani na nie.
Podpisałbym się pod dwoma pierwszymi punktami Martensa. Choć z pkt. 1 wyciąłbym ten fragment:
Cytat:
Szkoda mi na to czasu i energii.
Czasu mi nie szkoda choć nie siedzę tu długo w tygodniu.
Przy dwójce Martens myślę że może fakt nie z dnia na dzień ale za czas jakiś może i zrobiłoby się przejrzyście i lepiej. Tu trzeba myśleć pozytywnie.
Trzeci niestety jest mi obcy bo sami jak już wielokrotnie widzieliście: jest u mnie więcej chaosu w pisaniu postów a o literówkach i błędach nie wspomnę (tych przynajmniej których nie wyłapie podpowiadacz przeglądarki internetowej firmy ...). Z języka polskiego miałem oceną więcej niż poprawną . A i obecnie klawiatura kompa nie ma ochoty współpracować ze mną mimo gróźb o wymianie laptopa na nowy model.
Wiem jedno - jako zwykłemu użytkownikowi tego forum posiadaczowi własnej Dacii Logan od roku, to co ostatnio ma miejsce na forum jest niesmaczne i nie powinno mieć miejsca. Powinno do tych celów służyć wydzielone miejsce dla administratorów (i tylko dla nich widoczne) które rozwiązywało by taki i podobne "sprawy" - (laisar zwierzęcie które nie istnieje ) taki dział adminów i moderatorów. Przepraszam za mały offtop (czy jak to się tam zwie) więcej w tym moim wpisie: http://www.daciaklub.pl/f...1630441#1630441
Parcia na kolorek nie mam, a moderowanie nie jest łatwym zajęciem co widać po ilości chętnych w tym temacie. Potrzebne jest forum wietrzenie i pewnego rodzaju porządki które nie wszystkim muszą się podobać, ale też o ile takowych nie będzie nie podobając się mi nie zmienią faktu iż będę się starał przestrzegać zasad tu panujących.
Na razie tyle.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2014-02-18, 21:15, w całości zmieniany 2 razy
Podpisałbym się pod dwoma pierwszymi punktami Martensa. Choć z pkt. 1 wyciąłbym ten fragment:
Cytat:
Szkoda mi na to czasu i energii.
Oczywiście miałem na myśli wyłącznie jałowe dyskusje z pieniaczami, a nie troskę o forum.
Marek1603 napisał/a:
Może jednak zmienisz zdanie.
Nie zmienię - nie dlatego, że mam w dupie to, co tu się dzieje. Nie mam i dbam o nie z poziomu prostego użytkownika - piszę starannie, nie wdaję się w dyskusje o niczym, staram się nie robić offtopów itd. Poza tym jestem moderatorem na kompletnie innym merytorycznie forum o nieporównywalnie wielokrotnie mniejszym ruchu, a już tam nieco brakuje mi czasu na porządną moderację. Po prostu nie chcę przyjmować na siebie zobowiązania wiedząc, że nie będę mógł się z niego rzetelnie wywiązać.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-02-19, 14:23
benny86 napisał/a:
Ja lobbuję kandydaturę Mekintosza. Siła spokoju, zdrowy rozsądek oraz dystans omawianych tematów może sprzyjać skutecznym, a jednocześnie mało kontrowersyjnym działaniom. Nie wiem w jakim jest wieku ale mam wrażenie że pogodziłby - jak to Marek nazwał - "młodych gniewnych" i tych ciut starszych
Dziękuję za uznanie.. nie wiem czy się nadaje, czy potrafiłbym ogarnąć temat. Poza tym jestem z Warszawy, no może nie od urodzenia ale to czasem na forum niektórym przeszkadza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum