Wysłany: 2013-12-24, 09:32 Zniżki dla grup zawodowych
witam wszystkich ponownie,
mam pytanie czy zniżka 7% przy zakupie dla wybranych grup zawodowych jest tez dla rolników?
ponoć DD z motorem 1.2TCe będzie z napędem 4x4 pod koniec 2014r., zastanawiam się czy jest to niezbędne, aczkolwiek chciałbym mieć
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-01-17, 22:33, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-03-09, 11:10 Zniżka dla grup zawodowych 2014
Witajcie przymierzam sie do zakupu Dacia Duster.
Po kontaktach z salonem dostałem taką informacje:
"Piszę do Pana z dobrą informacją, że zostały uruchomine rabaty specjalne na Dacię Duster dla wybranych grup zawodowych, w tym geodetów.
Jeżeli chodzi o wysokość rabatu, wynosi on 5%."
Ktoś coś na ten temat wie?W tamtym roku było 7% i zastanawiam się czy ten rabat rzeczywiście jest czy tyle mi salon daje od siebie?
To bardzo ciekawe.
Nie udało mi się zamówić w poprzednim roku DD zrobiłem to dopiero w styczniu tego roku.
Pytałem się o zniżki dla grup zawodowych - mnie osobiście interesuje tzw "farmerska" ale w momencie zamawiania takiej nie było.
Czy obejmie mnie ona w chili zakupu planowanym na 17 tydzień?
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-03-09, 15:42
Wielu producentów ma zniżki dla różnych grup zawodowych. Co ciekawe droższe marki mają zniżki dla grup, które i tak na te auta stać - np lekarze, czy prawnicy
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
To bardzo ciekawe.
Nie udało mi się zamówić w poprzednim roku DD zrobiłem to dopiero w styczniu tego roku.
Pytałem się o zniżki dla grup zawodowych - mnie osobiście interesuje tzw "farmerska" ale w momencie zamawiania takiej nie było.
Czy obejmie mnie ona w chili zakupu planowanym na 17 tydzień?
Wydaje mi się że nie ponieważ jak się pytałem w styczniu o tą zniżkę to pan mi kazał poczekać miała być pod koniec lutego.
Ciekaw jestem Czy to jest rabat z centrali bo wtedy można by jeszcze powalczyć o jakieś 2%od dilera:D
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-03-09, 18:02
ja kupowałem na 7% ze zniżką dla myśliwych i to było 5% od renault/dacia Polska i 2% dealera, znalazłem tylko jedną firmę gdzie dołozyliby 1%m tam też dawali 3% rabatu a nie 2% jak wszyscy
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-03-10, 08:28
w zeszłym, pisałem dlatego żeby było wiadomo że wtedy 5% było od importera i 2% tego co może dać dealer, jeżeli to taki sam model to teraz 5% też może być wszystkim co dadzą łącznie
Witam dziś byłem w salonie i na jeździe próbnej. Niestety w W warszawie na jerozolimskich nie chcą dać więcej niż 5% bo tamte 7% to wyprzedaż rocznika.
I w dodatku rabat na ewentualny LPG dotyczy tylko fabrycznego lpg a w salonie kosztuje 3700zł. Przypomnę tylko że dla osób które i tak by chciały kupić pakiet loock to de fakto fabryczna instalka kosztuje 3000zl bo dorzucają felgi aluminiowe. Po uwzględnieniu rabatu daje to 2850zł
I teraz moje pytanie co byście mi radzili:
za fabrycznym lpg przemawia gwarancja na 3lata i cena 2850
lpg zakładane w salonie to kolo zapasowe większy zbiornik komputerpokładowy(w
fabrycznym chyba wyłączają żeby nie pokazywał błędnego spalania), no i komputer od gazu nie jest zblokowany cena 3700.
Ostatnio zmieniony przez kaka84 2014-03-15, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Jak chcesz zakładać w aso to bym poczekał rok przejeździł na benzynie .
Niestety decydując się na instalacje niefabryczną jesteś skazany na jednego dilera .
Więc ewentualnie jeżeli zacznie grać nieczysto zostajesz na lodzie bo każde inne aso gwarancji nie uzna .
Dlatego trzeba się przemęczyć ten rok dla pewności że auto jest 100 % sprawne .
można montować od razu ale jak walnie coś grubego a diller zacznie czarować że nie nadaję się na gwarancje albo "ten typ tak ma " to masz problem
i tak chyba zrobię kupie na razie na benzynie a później się zobaczy.
A ty który salon w Wawie najbardziej polecasz?Chyba że warto się gdzieś dalej przejechać
Jutro robię objazd po wszystkich zobaczymy kto da najlepszą ofertę
W warszawie jest 2 graczy
bo mory , puławska ,jerozolimskie to jedna sieć
i jest Decar na modlińskiej
Roześlij maile z konkretnie skonfigurowanym autem z zapytaniem o cenne .
Potem do droższego możesz wysłać zapytanie czy przebija ofertę tańszego .
Na przeglądy i tak możesz jeździć gdzie chcesz
No to się pochwalę że zamówiłem dacie duster 1.6 na jerozolimskich. 18.03.2014. Odbiór mam 12.06.2014r.
oprócz rabatu 5% dywaników, i ubezpieczenia 1.9% wartości auta nic nie udało mi się więcej wynegocjować:(
na modlińskiej 2.9% proponowali
Model: Duster (będzie albo i nie)
Silnik: 1.5 dCi
Wysłany: 2014-03-30, 18:59
a czy jak jestem np. geodetą to mogę kupić renault ze zniżką na grupę zawodową, albo odwrotnie jak jestem lekarzem to mogę kupić dustera? Czy to także działa czy nie?
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2014-04-02, 13:08
kaka84 napisał/a:
No to się pochwalę że zamówiłem dacie duster 1.6 na jerozolimskich. 18.03.2014. Odbiór mam 12.06.2014r.
oprócz rabatu 5% dywaników, i ubezpieczenia 1.9% wartości auta nic nie udało mi się więcej wynegocjować:(
na modlińskiej 2.9% proponowali
A kupowałeś DD ma kredyt? Bo standardowo to jest chyba tak, że roczny pakiet ubezpieczeniowy 1,9% jest w przypadku kredytu, natomiast jak bez kredytu, to 2,9%. Więc może doszło do jakiegos nieporozumiena w kwestii właśnie owego 1,9% vs 2,9%?
A kupowałeś DD ma kredyt? Bo standardowo to jest chyba tak, że roczny pakiet ubezpieczeniowy 1,9% jest w przypadku kredytu, natomiast jak bez kredytu, to 2,9%. Więc może doszło do jakiegos nieporozumiena w kwestii właśnie owego 1,9% vs 2,9%?
Podbiję trochę temat. Czy nadal obowiązują zniżki dla rolników ?
Jeśli tak, to czy jest możliwość dostać taką zniżkę już po podpisaniu umowy na osobę nie będącą rolnikiem ?
Wygląda to tak - podpisałem umowę (nie mam zniżek), czekam na auto (ma być w końcu czerwca). edit <ciach!> edit
Ostatnio zmieniony przez ZbujMadej 2014-05-22, 15:17, w całości zmieniany 2 razy
W Dacii nie pytałam o kombinowanie, ale jeśli dobrze pamiętam, to zniżki na rolników nadal były (stan na początek kwietnia).
Nie sądzę, żeby sprzedawca mocno oponował. W salonie Kia sprzedawca gorąco nas namawiał, żebyśmy znaleźli w rodzinie rolnika (należącego do kółka rolniczego), wzięli od niego ksero dowodu (nawet nie musi być obecny), a następnego dnia od odbioru spisali umowę darowizny.
Z tego co pamiętam, to upust daje głównie producent. Zdaje się, że zysk salonu też się trochę zmniejszy. No i dodatkowa robota z przepisaniem umowy na drugą osobę. Więc dla zachęty możesz zamówić jakiś dodatkowy pakiet albo wyposażenie.
Zmieniłem trochę plan (za podpowiedzią dobrych osób na forum - dziękuję!) i zamiast kombinowania spróbuję po prostu dołączyć rolnika, jako współwłaściciela, do samochodu. Naświetliłem sprawę sprzedawcy i obiecał podpytać.
Powiedział tylko, że z tego co wie, to ten rabat 5% dla grup zawodowych składa się z 3% od renault i 2% od dealera, więc gdy go udzielą, to będą stratni te 2%.
Mam nadzieję, że da się ugrać ten rabat, bo z chęcią za część różnicy wziąłbym trochę akcesoriów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum