DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Dokker Van 1,6 MPI... :)
Autor Wiadomość
damian230601 
Zielony listek

Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2013
Wersja: Confort
Wysłany: 2014-03-10, 18:01   Dokker Van 1,6 MPI... :)

Witam, przedstawiam Wam moją furkę, która głównie służy mi do pracy... Autko odebrane z salonu na początku października 2013 z fabryczną instalacją LPG (landi renzo)- aktualny przebieg ponad 10 tysięcy... Do tej pory miałem dwie wizyty w serwisie gwarancyjnym: 1- wymiana stacyjki, 2- problemy z zapłonem, częściowo rozwiązany, gdyż czasami żeby zapalić auto trzeba wcisnąć gaz do dechy :). Poza tym wszystko ok, autko delikatne, plastikowe i jak na ten silnik 84 konie przyśpiesza- średnio :) ale to moje odczucia spowodowane jazdą innymi autami również na co dzień... Oto fotki, zapraszam do oględzin i do komentowania... :)

Pozdrawiam...
Ostatnio zmieniony przez damian230601 2014-03-10, 18:08, w całości zmieniany 1 raz  

Dar1962 

Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2014-03-10, 19:10   

niezły kawał pojazdu -niech się toczy jak najdłużej i najmniej problemowo :-P
a z tym sporadycznym problemem z rozruchem to już jak widzę,taka uroda wszystkich benzyniaków koncernu

BigT 

Model: Dokker VAN
Wysłany: 2014-03-10, 19:14   

Mam identycznego :)

1. fuj - wstrętny pokrowiec na fotel :)
2.
damian230601 napisał/a:
Poza tym wszystko ok, autko delikatne, plastikowe i jak na ten silnik 84 konie przyśpiesza- średnio :)
Pojedź do salonu i przejedź się innym egzemplarzem, najlepiej bez LPG, bo ja mam zgoła przeciwne odczucia - wg mnie akurat przyśpieszenia przy tej króciutkiej skrzyni są baaardzo zadowalające, a do tego silnik całkiem miło przy tym brzmi :)
Chyba że jeździsz ostro załadowany, ja praktycznie na prawie pusto się przemieszczam.
damian230601 napisał/a:
ale to moje odczucia spowodowane jazdą innymi autami również na co dzień...
Czym jeździsz poza tym ? :)

damian230601 
Zielony listek

Model: Dokker
Wersja: Confort
Wysłany: 2014-03-11, 07:29   

Cytat:
niezły kawał pojazdu -niech się toczy jak najdłużej i najmniej problemowo :-P

dzięki za dobre słowo :-)

Cytat:
fuj - wstrętny pokrowiec na fotel :)

Pokrowiec faktycznie kiepski, ale sądząc po jakości materiału z jakiego wykonane są siedziska, to coś musi na nich być, gdyż po prostu fotel szybko się przetrze- z czasem pomyślę o czymś lepszym ;-)

Cytat:
Czym jeździsz poza tym ? :)

bmw e46 328i

BigT 

Model: Dokker VAN
Wysłany: 2014-03-11, 10:24   

Ja jeżdżę paskiem TSi, czasem s60 d5 i jakoś nie czuję tragizmu osiągów dokkera :)
Nie wiem jakie robisz nim przebiegi, ale bez przesady - nie sądzę aby do 100kkm coś miało się przetrzeć,bo materiał jest nie gorszy od tego z poprzednich berlingo, a tam wytrzymywał 10 lat bez problemu ;]
W ogóle nie wiem co to za paranoja z tymi pokrowcami - znajoma kupiła sobie tanie A3 i pierwsze co to do sklepu po pokrowce :| "To po to żeby fotele się za szybko nie zmiszczyły"...
Nawiasem mówiąc z tego co widzę to tapicerka foteli jest tak łatwo demontowalna że warto rozejrzeć się za albo zamiennikiem, albo nawet oryginałem w ASO, tak na zaś.

Odpowiedz do tematu