Wysłany: 2014-03-13, 18:58 Dokker leureate 1.5 Dci 75 km
Witam,
Dokkera mam parę dni i 300km. Ogólnie z samochodu jestem zadowolony, kupiłem go kierując się rozsądkiem i nie liczyłem na wiele za za tą cene (51800). Auto spełniło oczekiwania z dużym zapasem.
Mam kilka pytań, napiszcie czy Wam też tak syczy klimatyzacja, coś jak parowóz, co chwila puszcza powietrze, aż ludzie się oglądają.
Kolejna sprawa to zegar, a właściwie jego brak po ustawieniu w kompie np. średniego spalania. Na internecie widziałem zdjęcia na których na górze jest wskazanie komputera a na dole zegar. Da się to jakoś ustawić?
I to na tyle
Ostatnio zmieniony przez rxg 2014-03-14, 18:04, w całości zmieniany 1 raz
Tak syczy jak parowóz - ale to mnię się podoba
Zegar mam cały czas bez względu co mam ustawione w komputerze pokładowym - no ale mój był droższy o 6000,oo PLN więc to może tego przyczyna. "Mój" służbowy ma już 30000 km i sprawuje się bardzo dobrze. No nie lata jeszcze ale pracuję nad tym.
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2014-03-13, 19:08, w całości zmieniany 1 raz
d3mol3k może i droższy ale komputer mamy taki sam Gdzieś czytałem, że przy zwykłym radiu jest wskazanie komputera i zegar, a z navi tylko kompa. Może mi coś zle zaprogramowali puruszę temat w poniedziałek u Zdunka Ta klima, to niezły numer jeszcze takiej nie miałem kle-kle-kle-pss Zona jak to usłyszała, to nie chciała wsiadać.
no a serio da się ustawić komputer tak aby pokazywał 2 funkcje na raz?
To znaczy?
U mnie jest stały zegar na dole i na górze dane z komputera pokładowego + zegar. Więc mogę ustawić sobie tak by na wyświetlaczu były dwa zegary (niestety identyczne ) zdjęcie na górze pokazuje stan faktyczny wyświetlacza komputera pokładowego i zegara czasu.
A w poczciwym starym Loganie mam też podobnie i wskazania kompa i zegar:
@rzg ale jak widzę o zdjęciu z instrukcji (moje leży gdzieś w biurze i jej dawno nie widziałem) to masz w niej dwa różne modele (przykłady) wskaźników komputera. Jeden z pionowym paskiem poziomu paliwa i dwoma liniami wskazań komp + zegar oraz drugi z poziomą linią poziomu paliwa i nad nią jedną linią danych z komputera pokładowego:
_________________ Autko do jeżdżenia - zużycie poglądowe dla zainteresowanych: 1.6 SCe 115 KM
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2014-03-13, 21:20, w całości zmieniany 4 razy
może można jakoś przeprogramować ??? chwilowe spalanie jest mi zbędne .....dawniej wkurzało brak termometru ...... teraz znowu brak zegara .... nie mogli tego zrobić jak należy ...fack..... mam co prawda zegar na medianav ale to całkiem z boku jest
ps. widać wkurwianie ludzi jest wliczone w cenę
Ostatnio zmieniony przez kakus 2014-03-13, 22:47, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum