Samochód odebrany tydzień temu z salonu w Gdynii. Wersja 4x2, benzyna 1,6 z dołożony w serwisie gazem. Obecnie wciąż przyzwyczajam się do jazdy tym samochodem. Wyboru samochodu nie żaułe, ale niestety nie jest on pozbawiony wad (które mam nadzieje serwis usunie). Chodzi o zepsutą? regulację wysokości fotela kierowcy, głośno tykający przekaźnik przy najniższym biegu wycieraczek (chyba, że ten typ jednak tak ma) oraz małe falowanie obrotów na zimnym silniku.
Zdjęcia silnika nie zrobiłem, ale KUK już zamontowałem ;)
Za bardzo bym się tym przekaźnikiem nie przejmował, aczkolwiek rozumiem może komuś przeszkadzać.
Mnie osobiście bardziej przeszkadza ten przekaźnik co siedzi po prawej stronie o kłapie.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-03-28, 15:59
gratulacje
-przekaźnik - owszem, tyka ale nie powinien być zbyt głośny - reklamuj, wymienią, to drobiazg
-fotel - jeśli są problemy z regulacją, to sprawa jasna - aso musi naprawić lub wymienić
przypomnę,że fotel w laureate ma 3 regulacje -pokrętłem z lewej strony kąt pochylenia oparcia oparcia oraz dwie druciane dźwignie - jedna do przesuwania całego fotela - przód tył, druga do unoszenia siedziska. Aby ta ostatnia sprawnie działała, trzeba mocno złapać ręką za kierownicę unieść nieco tyłek, bo pod obciążeniem praktycznie nie da się go wywindować do góry. Samo naciśnięcie dźwigni nic nie daje, trzeba jednocześnie ciągnąć za nią fotel ku górze
-falowanie obrotów - odsyłam do tematu "sporadyczne problemy z rozruchem" - warto zapytać jaka jest mapa wtrysku w tym egzemplarzy - może warto ją zaktualizaować?
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-03-28, 16:05, w całości zmieniany 3 razy
Sprawa z fotelem się wyjaśniła. Potrzebny był większy nacisk aby fotel za pierwszym razem ruszył w dół. Krótka wizyta w serwisie (i pomoc Zbycha504) podczas wyprawy do Jastrzębiej Góry . Co do falowania obrotów to jeszcze nim trochu pojeżdżę i jeśli nic się nie zmieni zgłoszę do serwisu. I wychodzi na to, że chyba jednak mam zbyt wrażliwy słuch .
Kol. baks, dobrze jest rozważyć serwisowanie auta w Starogardzie. To jest rzut beretem z Pruszcza. Tam są dobrzy mechanicy a nie wymieniacze jak w Gdańsku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum