Widzę jeszcze jeden minus - przesunięcie czyli opuszczenie klapy w zamkach - bo zawiasy raczej na taką masę ( ciężar) nie są przystosowane.
A przecież każdy kto wyciszał drzwi i dołożył tylko kilka kilogramów wyciszenia już wie że dodatkowe obciążenie powoduje tak znaczne obniżenie drzwi i ich zawiasów.
ja mam taki bagażnik, do dustera jeszcze go nie montowałem ale mam dwie uwagi: bagażnik jest niewygodny w przechowywaniu. jest duży i nawet złożenie go nie powoduje znacznego zmniejszenia rozmiarów. ponadto po założeniu i zabezpieczeniu haków mocujących rysuje i lekko uszkadza ranty bagażnika. ogólnie sprzęt jest fajny ale na razie szkoda mi nowego samochodu na zakładanie.
Witam , kolegów.
Przedstawiam moje doświadczenia z bagażnikiem na klapę.
http://www.thule.com/pl-p...h-9106-_-910601
Bagażnik z tego linku w naturze przedstawia się jak na zdjęciach poniżej. Używałem go w biegłym roku na trasie Białystok Świnoujście. Bagażnik da się otworzyć. W położeniu górnym klapy utrzymuje się stabilnie ale uwaga opuszczać trzeba podtrzymując bo przełamaniu siłowników leci jak kamień. O zawiasy bym się nie obawiał raczej o zamek bo on przenosi cały ciężar.
Dopasowanie jest skomplikowane ale da się zamontować w pojedynkę. Trzeba uważać na zaczepy górne aby nie porysować dachu i góry klapy ( mnie się to nie udało).
Bagażnik w tej wersji pasuje do Skody super B combi.
Rowery nie zasłaniają świateł ani numeru rejestracyjnego. I mieście się w garażu jak na zdjęciu oczywiście bez rowerów.
DSC02956.JPG
Plik ściągnięto 423 raz(y) 183,2 KB
DSC02958.JPG
Plik ściągnięto 384 raz(y) 147,73 KB
Ostatnio zmieniony przez Andrzej Zajczuk 2014-04-08, 17:40, w całości zmieniany 1 raz
- jest to jakieś wyjście ale MSZ rower(y) sporo wystają ponad obrys samochodu i dodatkowo są ulokowane w poprzek przez co chyba jednak stawiają większy opór niż rowery na bagażniku dachowym, plusem jest łatwiejszy załadunek rowerów na ten bagażnik niż na bagażnik dachowy,... no i te kłopoty z montażem samego bagażnika... tani też nie jest (marka?) na pewno istotna jest intensywność korzystania z przedmiotowego bagażnika (w tym również z bagażnika samochodu w trakcie podróży )...
- ja wybrałem inne rozwiązanie, mianowicie - bagażnik-platforma na hak (pisałem o tym na Forum i zamieszczałem zdjęcia) dlatego tematu nie rozwijam bo odbiega od tematu zasadniczego wątku ...
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-08, 19:57
Zdecydowanie na rozwiązanie z bagażnikiem na hak jest lepsze ale hak swoje kosztuje, poza tym musiałbym jechać ekstra 500 km by wbić hak do dowodu (chyba, ze można to zrobić w każdym wydziale komunikacji ? ) Cały czas się zastanawiam.
PS. Czy ten bagażnik w dusterze uniemożliwia pracę wycieraczki ?
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-04-08, 20:48, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-04-08, 22:27
TD Pedro napisał/a:
mekintosz napisał/a:
ale hak swoje kosztuje
to prawda ... chociaż czasami też się przydaje do innych celów ...
Już nie mówiąc o wygodzie, nie bardzo wyobrażam sobie targanie rowerów na wysokość 1,5 metra, podobnie jak bagażnika i to co każdy nocleg przy dłuższym wyjeździe z rowerami w Europę.
Dobry bagażnik na hak wymaga podniesienia tylko na 30-40 cm.
, zaczepy są nawet lepsze w tych z allegro bo metalowe .
Ja mam plastik w oryginalnych
Dlaczego plastikowe są gorsze? Kupiłem do Dustera siatkę na allegro z metalowymi karabińczykami. Były bardzo niepraktyczne. Wymieniłem je na plastikowe ze starej siatki skodowskiej. Jest zacznie lepiej - łatwiej mi się zapina te plastikowe do oczek w Dusterze.
Mam jeszcze drugą siatkę ("kopertę" pionową) i też chciałby wymienić oryginalne metalowe karabińczyki na plastikowe zaczepy. Nie wiem jednak, gdzie kupić solidne.
Marka: Dacia, BMW
Model: Duster, Seria 5 E39
Silnik: 1.6/105KM, 3.0/231KM
Rocznik: 2010, 2002
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 366 Skąd: Białystok
Wysłany: 2014-07-18, 07:43 Trzema rowerami z Dusterem
Zamierzam na wakacje zabrać w trasę rowery. Po doświadczeniach z wożeniem na klapie w poprzednich samochodach postanowiłem specjalnie pod ten cel zamontować hak. Platforma na rowery to najwygodniejsza metoda ich przewożenia. Po przeanalizowaniu rynku wybrałem jeden model, który spełnia moje założenia. Miał być lekki, szybki montaż i demontaż z haka, zabezpieczenie platformy przed kradzieżą z haka oraz każdego z rowerów. O odchylaniu całego zestawu w celu łatwego dostępu do bagażnika nie muszę wspominać. Wybór padł na Thule EuroWay G2 923. Nie jest tani ale wart swojej ceny. Po pierwsze gwarancja jakości i bezpieczeństwa, a po drugie jest to produkt polski. Na nalepce identyfikacyjnej jest napis Made in Poland. Platforma posiada zamek na kluczyk i po zamocowaniu jej na haku bez kluczyka nie da się jej zdjąć. Każdy rower ma zabezpieczenie w postaci gałki zaciskającej mocowanie z zamkiem na kluczyk. Co ciekawe rynny na koła są rozsuwane oraz lampy przy tablicy rej. którą sprzedawcy na serwisie na literę A wyrabiają już gratis. Taka tablica jest idealną graficznie kopią wykonaną z PCV oryginału. Aaaa zapomniałem napisać o najważniejszej zalecie. Platforma po zdjęciu z haka składa się idealnie wpasowując się do bagażnika. Rowery zdejmujemy, a platformę chowamy bezpiecznie do samochodu i udajemy się na przejażdżkę.
IMG_20140717_173740.jpg
Plik ściągnięto 306 raz(y) 124,42 KB
IMG_20140717_173804.jpg
Plik ściągnięto 236 raz(y) 154,31 KB
IMG_20140717_190900.jpg
Plik ściągnięto 302 raz(y) 126,08 KB
Ostatnio zmieniony przez Daster 2014-07-18, 07:49, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum