witam,
czy Wy też dostaliście Newsletter "Moja Dacia nr 15 - Kwiecień 2014"? tam zachęcają do kupna akcesoria do Lodgy, bo do 19.04 jest o 20% taniej i pokazują fajne zdjęcie przodu Lodgy- załączam w pierwszym i drugim zdjęciu.
Niestety salon w Jeleniej Górze i Wrocławiu nic nie wie o takim tuningu! (mają tylko standardowe dywaniki, listwy, etc.)
Ktoś zna CENĘ kupna i cenę montażu (ekstra płatne, ale dealer też nie wie ile policzyć?)
Piszę konkretnie o chromowanej listwie zderzaka i chromowanych obwódkach świateł przeciwmgłowych. Salon powiedział, że ta promocja -20% przedłuży się, jeśli klient przyjdzie z wydrukowaną ulotką i kodem oferty : 2014007b nawet po Świętach.
Zauważyliście te fajne plastikowe nakładki na nadkola? znów nie dla Nas Polaków?
Jeszcze jakiś czas temu w konfiguratorze na stronie dacia.pl była opcja zamówienia pakietu plastików, właśnie takich jak na zdjęciu wyżej, cena była chyba około 2500 zł, ale dokładnie nie pamiętam.
Numery części znajdziesz na stronie http://www.ecoplast-access.com/ odszukaj tylko Dacię, potem Lodgy i będziesz miał wszystko podane jak na tacy
Cały komplet tych nakładek plastikowych (zderzaki, światła, progi i nadkola) po rabacie wynosi 1759zł. Już zakupiłem chociaż czekam na lodgy. Tym sposobem zaoszczędziłem 450zł.
Dzięki za konkretną informację. Napisz, czy w cenie 1759zł jest już założenie wszystkiego na auto? bo przecież to oni muszą zrobić. Będę wiedział jak się targować w Jeleniej Górze!
Ja właśnie będę miał taki pakiet co się zwie ALL ROAD.
Obecnie moja Lodgy stoi w salonie i jest szykowana do odbioru. Odbiorę je dopiero po świętach. Jak będę już ją miał to wrzucę fotki.
Taki pakiet 25 stycznia 2014 r. kosztował dokładnie 2527 zł (wszystkie plastiki + montaż - mam to opisane w umowie sprzedaży)
Ostatnio zmieniony przez route2000 2014-04-18, 20:28, w całości zmieniany 1 raz
wieża, wiem , że troszkę przesadzili, ale mam kolor biały a nie inny metalic co musiałbym dopłacić 1900 za ten lakier...
Mnie zależy tylko na wizualizacji, bez dodatków wygląda jako tako.... jak kobieta bez makijażu
A zamawiałem je pod koniec stycznia to nie było innych ofertów, dopiero później, jakoś na wiosnę ruszyły jakieś akcje promocyjne na te różne dodatki...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Moim zdaniem Lodgy tylko z tym zestawem plastików i na felgach 16-stkach prezentuje się dobrze, bo niestety ma ogromną bryłę, ciosaną z kawałka drewna kilkoma uderzeniami siekiery, a kółka pod nią po prostu nikną.
To można wybaczyć małym dostawczakom, ale rodzinnym mpv już nie...
Ostatnio zmieniony przez Mikele 2014-04-19, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki za konkretną informację. Napisz, czy w cenie 1759zł jest już założenie wszystkiego na auto? bo przecież to oni muszą zrobić. Będę wiedział jak się targować w Jeleniej Górze!
To jest cena po rabacie bez montażu i bez rury. Do tego dojdzie montaż i jeszcze jakieś taśmy dwustronne do przyklejenia (przynajmniej tak to wygląda na instrukcji montażu). Kosztował 2200 przed rabatem.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4273 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-04-19, 18:38
Takie nakładki w moim odczuciu bardzo poprawiają wrażenie estetyczne podczas obserwacji przyciężkawej karoserii Lodgy z niemiłosiernie małymi do całości kołami Auto jest jakby szczuplejsze, mniej gołego metalu
maciek, ja będę już miał Lodgy z tymi dodatkami już w przyszły czwartek lub piątek to wtedy mogę wrzucić fotki. Zobacz parę postów wyżej, że obiecałem wrzucić fotki...
A tak na dobrą sprawę to możesz zobaczyć na żywo w Lublinie, bo ja też jestem z Lublina...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
wieża, wiem , że troszkę przesadzili, ale mam kolor biały a nie inny metalic co musiałbym dopłacić 1900 za ten lakier...
Mnie zależy tylko na wizualizacji, bez dodatków wygląda jako tako.... jak kobieta bez makijażu
A zamawiałem je pod koniec stycznia to nie było innych ofertów, dopiero później, jakoś na wiosnę ruszyły jakieś akcje promocyjne na te różne dodatki...
ja tez mam bialuśką i zrobiłem inny myk pomalowałem sobie felgi na biało :)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Moim zdaniem Lodgy tylko z tym zestawem plastików i na felgach 16-stkach prezentuje się dobrze, bo niestety ma ogromną bryłę, ciosaną z kawałka drewna kilkoma uderzeniami siekiery, a kółka pod nią po prostu nikną.
ps jest wiele różnych marek aut które wyglądają podobnie jak Lodgy na 16, np. VV caddy, moim zdaniem wygląda jeszcze gorzej, ja bym np. poprawił w lodgy dach żeby nie opadał tył dachu w dół tylko do samego końca w tym samym poziomie ;)
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
... ja bym np. poprawił w lodgy dach żeby nie opadał tył dachu w dół tylko do samego końca w tym samym poziomie ;)
A ja myślę, że powinno być odwrotnie - dach powinien bardziej opadać w tylnej części i dodatkowo tylna klapa mogłaby być nieco bardziej pochylona. Tylko kto wtedy kupowałby Scenica?
Żeby zlikwidować jedną z największych wad lodgy, jaką jest miejsce w trzecim rzędzie, tak? d;
Nie zlikwidować, co najwyżej nieco ograniczyć. Na tych miejscach i tak jeżdżą głównie dzieci - kilka centymetrów mniej nad głową nie zrobiłoby dużej różnicy, zaś w statystykach sprzedaży różnica mogłaby być znaczna
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-04-26, 20:45
Dzieci mieszczą się w większości vanów tego rodzaju.Pomysłowosć tej konstrukcji polega na tym, że w Lodgy w znośnych warunkach pojadą również osoby dorosłe. Co w innych autach nie jest już takie oczywiste. Ergo? Ograniczanie miejsca pozbawi ją tej cennej cechy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum