nie o boxie ino o poprzeczkach będę pisał. Posiada ktoś taki wynalazek? Będzie od jutra w Lydlu za 159 złociszy i zastanawiam się, może by się skusić, cena korzystna. Zastanawiam się tylko czy 120 to aby nie za szerokie na sandero lecz w sumie raczej od wielkiego dzwonu będę z tym jeździł niż na co dzień. Tak czy inaczej ciekawym co Wy o tym sądzicie
Musisz przymierzyć. Raczej 120 będą OK. Ważne są uchwyty. W Dusterze kupiłem poprzeczki z uchwytami (nie z lidla) i uchwyty były za małe nie obejmowały relingów. Dopiero dokupiłem uchwyty thulle. Ale też najpierw je spróbowałem.
Ostatnio zmieniony przez akofreda 2012-02-22, 08:45, w całości zmieniany 1 raz
nie o boxie ino o poprzeczkach będę pisał. Posiada ktoś taki wynalazek? Będzie od jutra w Lydlu za 159 złociszy i zastanawiam się, może by się skusić, cena korzystna. Zastanawiam się tylko czy 120 to aby nie za szerokie na sandero lecz w sumie raczej od wielkiego dzwonu będę z tym jeździł niż na co dzień. Tak czy inaczej ciekawym co Wy o tym sądzicie
eeee to aż tak dupy zawracał nie będę, kupię jutro jak się okażą za długie i będą urażać mój zmysł artystyczny to się zasmucę i najwyżej oddam wszak jestem konsumentem świadomym swych praw
A ja sobie kupilem bagaznik stalowy niemieckiej firmy atera, goscio na allegro za 249 zeta sprzedawal, wysylka free. Mocowany w fabryczne miejsca pod uszczelką. Niby chcialem belki alu ale jak pod obi zobaczylem fiacika z wygietymi belkami alu to mi sie odechcialo. Do tego uchwyty rowerowe i mozna smigac. Jutro postaram sie wrzucic fotki.
Fotek nie udało mi się wrzucić ale bagażnik jest spoko, nawet 4 rowery wozilem. Na zimę zdjalem i nie było żadnych problemów z odkreceniem śrub mocujacych mimo że nie przesmarowalem ich przed montażem.
P.s jak wrzucić tu foty?
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-09, 23:07
bodzio napisał/a:
A ja sobie kupilem bagaznik stalowy niemieckiej firmy atera, goscio na allegro za 249 zeta sprzedawal, wysylka free. Mocowany w fabryczne miejsca pod uszczelką. Niby chcialem belki alu ale jak pod obi zobaczylem fiacika z wygietymi belkami alu to mi sie odechcialo. Do tego uchwyty rowerowe i mozna smigac. Jutro postaram sie wrzucic fotki.
Tak to taki bagaznik, dzieki za fotke. Niby byl ciut za szeroki ale wystarczylo wyregulowac rozstaw lap na poprzeczkach i jest ok. Roznica moze 4 centymetry byla.
W nowym Loganie tak jak i innych samochodach bez relingów itp zapewne poprzeczki są montowane w fabryczne miejsca które znajdują się pod uszczelkami drzwi
Zdjęcie z Logana phI z fabrycznymi miejscami pod poprzeczki
Czy posiada może ktoś z was takowe poprzeczki w swoim Loganie II i chciałby podzielić się fotką bo zastanawiam się jak będzie wyglądał samochód z owymi poprzeczkami :)
Polecam bagażniki La Prealpina.
Ciekawy system, belki są w miarę uniwersalne do nich jest ok 1000-1200 elementów mocujących belkę do dachu, te mocowania są już dedykowane pod konkretny markę model.
W razie zmiany samochodu trzeba wymienić tylko te elementy mocujące za jakieś 120-150 PLN a cała reszta zostaje.
Z tego co wiem mamy najbardziej kompletną bazę bagażników La Prealpiny on line.
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-12-27, 22:05
Uchyl przy otwartych drzwiach uszczelkę rynienki dachowej. Zauważysz tam cztery wzmocnione gniazda z otworami na śruby, którymi mocuje się do dachu sadnero belki nośne na bagażnik.
Wysłany: 2014-04-18, 21:14
Witam
Mała aktualizacja. Daci stukneła 50tka ( 50.000 km ), więc mały prezent się należy
Zakupiłem dziś nowy bagażnik w firmie Veu Vert, dedykowany do Logana 4P 2004 => oraz Sandero 2008 => ( bagażnik model 104) . Do Logana są specjalne łączniki lekko zwiększające szer. belek. Dlatego pasuje do obu samochodów.
Montaż do fabrycznych otworów w dachu. Zdecydowałem się na te belki ze względu na ich estetyczność, brak wystających śrubek czy motylków. Wydaje mi się, że fajnie komponują się z sandero. Co ciekawe dostawcą dla sieci FeuVert jest Bosal, znany w branży producent haków samochodowych.
PS. Gdyby ktoś potrzebował odsprzedam mój aktualnie używany bagażnik ( belki ) AutoMaxi Supra za 100 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum