Akurat minie tydzień od przewidzianego serwisu stuków w układzie zawieszenia - więc jak by co to przy okazji będę reklamował ;) - oczywiście w przeciwnym wypadku chwalił dobrze wykonaną robotę.
Co do losowania nagrody w postaci Dusterka - to z moim pechem nawet jak bym był jedyną osobą biorąca udział w losowaniu to zgubili by mój los...
<edit> Poprzednie było trochę nie na temat :)
Duster do wygrania - niby fajnie, ale tylko jeden na całą Polskę i do tego komisja wybiera najlepszego (wg komisji) - nie, postoję i popatrzę :)
Ostatnio zmieniony przez ZbujMadej 2014-05-30, 20:02, w całości zmieniany 1 raz
Co prawda mój był pierwszy ale zabawa była :)
I piknik i pogoda się udały
Sprawdziłem przyśpieszenia Lodgy 1,6 oraz Logana MCV 0,9 i muszę stwierdzić są cichsze ale mułowate w stosunku do 3D
Wykorzystałem też czas na szybki bezpłatny przegląd ( zrobiłem tylko 3,5 kkm przez miesiąc a teraz wybieram się w trasę 5 kkm) i bardzo dobrze zrobiłem - okazało się iż jest wyciek na uszczelniaczu skrzyni biegów.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-08, 21:08
Byłem i chwalę miłe Panie Animatorki, co się dzieciami zajmowały wyśmienicie i przekonałem się, jak to dziwnie z tymi skrzyniami biegów jest. W Lodgy chodzi jak ta lala, w Dusterze i Loganie jak kijem po kamieniach... Miło było zobaczyć Forumowych znajomych, szkoda, że na starych Daciach się nie znam, bo dogrywka konkursu nr 1 wypadła u mnie słabo.
Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-08, 21:14
Bylim! :) Szkoda, że nie wiem, jak wygląda DrOzda, bo chciałem się przywitać - przyuważyłem Lodgy z naklejką Złomnika. :)
Udało nam się szybciutko przewieźć Dokkerem dCi. dCi jak dCi, ale Dokker w środku jest przeogromny i ma to fajne wspomaganie kierownicy jak w zabawce. :] Jakby zrobili wersję ustepwayowioną z automatem, to poważnie zacząłbym się zastanawiać nad zakupem.
Byłem, przejechałem się nowym mcv, ale niestety po niecałych 30min. wraz z przejażdżką musiałem się pilnie ulotnić...:-(, na parkingu przed przyuważyłem daćki klubowiczów, ale w środku na nikogo nie trafiłem (przynajmniej na nikogo, kogo znam z forumowych fotek), więc i okazji do pogadania nie bylo
_________________ Były: Polonez Atu plus 1,6 gsi, Skoda Felicja HB 1,3 glx, fiat uno 0,9....
Ostatnio zmieniony przez Domel2250 2014-06-08, 23:29, w całości zmieniany 1 raz
jak to dziwnie z tymi skrzyniami biegów jest. W Lodgy chodzi jak ta lala, w Dusterze i Loganie jak kijem po kamieniach...
Hmmmm.... jak jechałem "lodzią" podczas naszego lubelskiego Pikniku zwróciłem uwagę właśnie na bardzo niewygodną skrzynię biegów i sprzęgło tak "twarde", że po dłuższej jeździe w mieście tą Lodgy to nogę by mi chyba odjęło. Natomiast Dustera prowadziło się wyśmienicie.
Chyba w przypadku Dacii sprawdza się, że egzemplarz egzemplarzowi nierówny.
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2014-06-09, 10:03, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum