Panowie na czym polega i jak zawrzeć umowę: "Moje Przeglądy" ? (wiem że chyba jest taka zakładka/opcja po zarejestrowaniu na moja dacia pl, czy to ma jakiś związek?)
Pod koniec miesiąca jadę na pierwszy przegląd (do 20 000 km) najprawdopodobniej do Nazaruk Service LUBLIN, jego wycena przeglądu to:
Ja za przegląd Dustera pierwszy 1.5 dci zapłaciłem coś 400zł.
Mniej więcej materiał 200zł (kupiłem sam) i robocizna 200zł
Ceny jakie podali za materiał duże ( a nie zdziwie się że na zaminnikach Motrio a ja miałem oryginalne oznaczone Renault części i olej elfa 5l )
robocizna to 300 zł , materiał 200 zł ze strony która się tu przewijała kilkanaście razy
można też od forumowicza nawet taniej jest .
200 zł za 5 min roboty zaoszczędzone
Auto kupiłem w Lublinie dlatego zapytałem ich o wycenę ale niedaleko mam Siedlce stąd też to samo pytanie skierowałem do nich....Ale cwaniaczki mają już tak system zrobiony że najwidoczniej widzą korespondencję z klientem i jednej wersji się trzymają...
nie będę jechał np do Warszawy, wydam na paliwo X pieniędzy gdzie w tej cenie zrobie przegląd "na miejscu".
Kurczę, chyba sam pomyślę o własnych częściach bo szkoda kasy, tylko najpierw zadzwonię i upewnię się czy mogę taki numer wykonać bo choroba wie jaką mają politykę...?
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-06-10, 14:31, w całości zmieniany 1 raz
270 za robociznę to dobra cenna , w warszawie biorą 300 nie wiem o co ci chodzi .
Kup własny materiał i przejdź z nim na przegląd
byle olej miał normę rn 720
link podawany setki razy tutaj
http://www.renault-czesci...).aspx?pageId=2
Panowie na czym polega i jak zawrzeć umowę: "Moje Przeglądy" ? (wiem że chyba jest taka zakładka/opcja po zarejestrowaniu na moja dacia pl, czy to ma jakiś związek?)
Pod koniec miesiąca jadę na pierwszy przegląd (do 20 000 km) najprawdopodobniej do Nazaruk Service LUBLIN, jego wycena przeglądu to:
Będę się powtarzał, ale przypomnę: w ramach wykupionego w promocji pakietu za 290 zł "Moje przeglądy" pierwszy przegląd /20 000km/ był darmowy i kolejne dwa również będą darmowe.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-06-10, 15:53
wojciech_69 napisał/a:
Co o tym sądzicie?
cena za robociznę jak na aso rozsądna, ceny materiałów stanowczo zawyżone, jeśli kupisz sam, chociażby we wspomnianym przez Karenzo sklepie, wyjdzie sporo taniej. U Nazaruka się nie burzą jak się przywozi własne materiały - szczególnie oryginały made in Renault
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-06-10, 15:55, w całości zmieniany 2 razy
Dominus, numery części które podałeś mają inne numery niż te które widnieją na stronie sprzedawcy którego link podaliście, mimo że jak dobrze wnioskuję mamy ten sam silnik: 1,5 dCi 90 KM... Skąd ta różnica - oprócz tego że to Daster a ja mam Sandero?
ja teraz będę wymieniał olej przy przebiegu 5500 km. Zapytałem o własne materiały. Gość powiedział, że mogę własne materiały przywieść, ale jak coś sie stanie z silnikiem i dojdą, że był wymieniany silnik, to ja będę musiał udowodnić, że moje materiały były zgodne z normami producenta.
I też zastanawiam się. W owym sklepie z tego co wiem są części oryginalne.
Czy na fakturze są wymienione zawsze numery zakupionych części i wszelkie normy oraz informacja, że to części oryginalne?
Dominus, numery części które podałeś mają inne numery niż te które widnieją na stronie sprzedawcy którego link podaliście, mimo że jak dobrze wnioskuję mamy ten sam silnik: 1,5 dCi 90 KM... Skąd ta różnica - oprócz tego że to Daster a ja mam Sandero?
Nie wnikałem w numery części dla Sandero. Stąd pewnie różnica.
Skopiowałem mój post kiedy informowałem o odbytym przeglądzie głównie patrząc na ceny abyś porównał z tym co zaproponował Ci salon
gladki83, to samo powiedział mi kierownik serwisu Nazaruk Lublin.
Kurczę, ale tam na zdrowy rozum to przy pierwszej wymianie co może uszkodzić ci silnik czy jego osprzęt? Filtr kabinowy czy oleju? (bo wiadomo że aby olej spełniał normę to będzie dobry)
Pytałem jakie części oni wsadzają czy oryginalne Renault czy Motrio, gość się chwilę zastanowił i powiedział że Motrio to zawsze tańsza alternatywa... :)
Czyli zapłacisz jak za oryginalne części eksploatacyjne Renault a w rzeczywistości wsadzą Ci Motrio ! :)
Ostatnio zmieniony przez wojciech_69 2014-06-11, 10:39, w całości zmieniany 2 razy
Przegląd z wymianą oleju (Motrio 5W40), filtra oleju i uszczelki kosztował mnie 302 złote. Paliwo mniej niż 150 złotych, za pozostałą kwotę (licząc z tej, jaką musiałbym zapłacić w Nazaruku w Lublinie) byliśmy z rodziną w zoo i Centrum Nauki Kopernik.
Nie muszę chyba mówić, że jestem bardziej niż zadowolony.
Jedyny minus jest taki, że zapomnieli wpisać przeglądu do książki, ale mam wydruk od nich i następnym razem jak będę w Warszawie to się upomnę.
w łodzi u Przyguckich jest ryczałt na przegląd 310 zł i 365 dla dci i wisi duzy plakat z ofertą obok jest oferta dla renówek no i tu się zaczynają ceny od 600zł
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Warto każdą fakturę kserować, bo może po paru latach wyjdzie tak, że druki na fakturach mogą być już słabo widoczne (to zależy jaka drukarka wydrukuje fakturę)....
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum