Wysłany: 2014-06-15, 20:26 auto zastepcze z serwisu aso
witam koledzy czy ktoś się orientuje czy dostane auto zastępcze na czas naprawy dustera oczywiście auto na gwarancji klimy tak pewnie nie naprawia w parę godzin????????????
Musisz negocjować - mnie nie chcieli dać bo stwierdzili że się wyrobią od 8.00 rano do późnego wieczora - ale miałbym dostać gdyby im się nie udało naprawić do następnego dnia ( wystąpiła konieczność rozbiórki skrzyni biegów) .
Ale się postarali i o 13.00 miałem telefon że jest gotowe do odbioru - tak wiec nie udało mi się skorzystać z zastępczego.
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-06-15, 20:58 Re: auto zastepcze z serwisu aso
marttinj23 napisał/a:
witam koledzy czy ktoś się orientuje czy dostane auto zastępcze na czas naprawy dustera oczywiście auto na gwarancji klimy tak pewnie nie naprawia w parę godzin????????????
Nie muszą dać wcale.
Assitance Dacii to też badziew, zastępcze nie przysługuje.
Jak masz auto-casco to pewnie masz też assistance, sprawdź czy nie masz w nim zastępczego.
kolego Cav auto-casco jest w było brane w salonie przy zakupie auta w Allianz 2tys kosztowało na pewno przysługuję ale ciekawe ile ubezpieczenie za to potrąca czy będzie zwyżka na przyszły rok w ac za korzystanie z auta zastępczego??? może się ktoś z forumowiczów orientuje bo pewnie tez w salonie Allianz ubezpieczenie wam wciskali
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.6 LPG
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-06-15, 21:33
W PL zależy to od aso a w DE to norma bez żadnego proszenia i negocjowania.dzwonisz umawiają termin, przyjeżdżasz,zostawiasz auto dostajesz od razu kluczyki do auta zastępczego i jedziesz do domu jak auto zzrobione telefon z aso przyjezdzasz wymieniasz auta wsio .Szkoda ze w PL tak podchodzą do klienta
Ostatnio zmieniony przez tomek85 2014-06-15, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Kia
Model: Sportage
Silnik: 1.7 crdi 115 KM
Rocznik: 2014 Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2013 Posty: 3019 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-06-15, 22:25
marttinj23 napisał/a:
kolego Cav auto-casco jest w było brane w salonie przy zakupie auta w Allianz 2tys kosztowało na pewno przysługuję ale ciekawe ile ubezpieczenie za to potrąca czy będzie zwyżka na przyszły rok w ac za korzystanie z auta zastępczego??? może się ktoś z forumowiczów orientuje bo pewnie tez w salonie Allianz ubezpieczenie wam wciskali
Czyli masz to co ja.
Assistance jest darmowe i żadnej zwyżki nie ma jeśli z niego skorzystasz.
Dostaniesz z niego auto na technologiczny czas naprawy, do 2 dni.
Pytanie czy ASO jest w stanie określić jak długo będzie trwała naprawa i się w tym czasie zmieścić.
U mnie nie dało rady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum