Wysłany: 2014-06-24, 14:52 lusterko w osłonie przeciwsłonecznej
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale czy w PHI lusterko kierowcy w osłonie posiada roletkę? jeśli nie to czy jest możliwość dopasowania od innej renówki roletki bądż innego lusterka
Wszystko wskazuje na to że powinny pasować z Megane/Clio oraz Laguny I ale musza być z wyższych wersji M/C bo w niższych wersjach były wręcz identyczne jak w Daciach
taka osłonka sama raczej nie do zdobycia a i lusterka też nie spotkałem ale są całe osłony z lusterkami więc może da się dopasować same lustro z osłoną. ktoś może próbował?
Ostatnio zmieniony przez waldek72 2014-06-24, 20:13, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Dokker VAN
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2013 Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Mar 2014 Posty: 703 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-06-25, 19:17
waldek72 napisał/a:
taka osłonka sama raczej nie do zdobycia a i lusterka też nie spotkałem ale są całe osłony z lusterkami więc może da się dopasować same lustro z osłoną. ktoś może próbował?
Spróbuj i zrób fotorelację ;]
Raczej najłatwiej będzie wymienić całość niż kombinować.
Wysłany: 2016-06-07, 06:14 Lusterko w osłonie przeciwsłonecznej - Duster
Witajcie, aktualnie czekam na swojego Dustera, ale już widziałem, że lusterko w osłonie robi nieco problemów. Macie pomysł na pozbycie się go lub zasłonięcie, czy w grę wchodzi tylko zakup od innego modelu?
Z tego co widziałem na testach na YouTubie - odsłonięte lusterko przeszkadza w jeździe - rozprasza. Próbowałem ostatnio u siebie jechać z odsłoniętą roletką i faktyczne nieprzyjemnie się prowadzi.
Trzeba by podjechać do dealera Dacii i zobaczyć oba auta (Duster i Lodgy) oraz je porównać te osłony. Nawet może to wystarczy wymienić same lusterka z klapką...
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Decyzja należy do Ciebie, a tak przed jakąś "operacją" zajrzyj do aut pod szyldem DACIA/RENAULT i porównaj osłony pod kątem wymiarów czy będą pasowały do Dustera.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum