Mam Dialogys-a w wersji 4.19, po francusku... Ale nie w tym rzecz.
Nie wiem czy to kwestia tego że nie umiem obsługiwać tego softu, czy może co innego,
ale mimo wagi 12gb ponad jak dla mnie jest to zdecydowanie mniej funkcjonalne od zwykłej książki.
- bardzo mało rysunków technicznych(1, max 2 do jednej kategorii), w tym czasem odnoszę wrażenie że niekompletnych - np do boczków drzwi w dokkerze są tylko dwa ujęcia przednich, z czego oba od przodu, żadnego od tyłu.
- manuale to jakiś żart - 1 obrazek i 3 zdania
- nie ma zaznaczonych wszystkich elementów - w obu szkicach do tapicerki drzwi nie ma nigdzie zaznaczonego faktu że pod trójkątem lusterka jest jeszcze jedna śruba.
Ten program to porażka. Próbowałem coś znaleźć, to nigdy nie mogę. Na początku jakieś karty klienta, itd. Ten program jest po prostu do pracy w sieci Renault, a bez niej jest kulawy. Coś wyciągnąć się da, ale niestety, dużo mu brakuje do funkcjonalności oprogramowania Fiata czy katalogów aut niemieckich.
Nie mogę się do niego przyzwyczaić i po stracie ok. 3 godzin na próbę jego rozgryzienia, dałem sobie spokój.
Ostatnio zmieniony przez dacialoganmcv 2014-03-15, 21:11, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-05-31, 15:58 instrukcja duster 2013 a 2014
jak myślicie, czy instrukcja do dustera 2014 mocno różni się od tej 2013? chciałem sobie kupić 2g a sztukę by w aucie była i nie wiem czy nie skwaszę tematu a sprzedajacy za bardzo nie kuma
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-05-31, 15:58, w całości zmieniany 1 raz
Wykonałem trochę pracy i zeskanowałem manual do ph2 - wyszło 62MB (w 6 częściach).
Są póki co na zwierzaku chyba że admin coś zaradzi albo podpowie gdzie wrzucić... :)
(Sorry ale OCRować mi się nie bardzo chciało)
Ostatnio zmieniony przez RamoDuster 2014-06-10, 08:09, w całości zmieniany 1 raz
Ciekawe kiedy by odpisali , na pewno nie szybciej niż LAISAR
Ewentualnie lepiej zadzwonić do ASO , może namierzą element i podadzą nr - chociaż niekoniecznie - jak moje dzisiejsze doświadczenie pokazuje http://www.daciaklub.pl/f...1641924#1641924
Marka: Renault
Model: Clio IV
Silnik: 1,2 TCE 120KM
Rocznik: 2014
Wysłany: 2014-07-20, 20:32
Ściągnąłem Dialogysa i znowu pod górę.Nie mogę znaleźć tabliczki owalnej w samochodzie.Piszą,że jest na tylnym słupku prawych drzwi a tam tylko nalepka z VIN.Blokuje to dostanie się do danych w Dialogysie.Po VIN nie wejdę.
Wiecie gdzie może być ta tabliczka?
@hoti: Oglądałem w zeszłym tygodniu auta w salonie i wyglądało na to, że najnowsze rzeczywiście w ogóle nie miały tych tabliczek. Być może po prostu z nich zrezygnowano w dobie obowiązkowego podłączenia ASO do sieci informatycznej Renault, bo wtedy wszystkie dane są dostępne właśnie na podstawie VIN.
Na szczęście, tabliczka owalna wcale nie jest niezbędna do korzystania z Dialogysa nawet bez podłączenia do centralnej bazy Renault - do większości spraw wystarczy znać tylko typ pojazdu, który można albo dobrać opcją "Sprawdzona dokumentacja", albo wyszukując z listy podobny do zapisanego w VIN na miejscach 4-8.
(Np u mnie ten fragment VIN to ...KSDAF... a typ techniczny pojazdu to KS0F - w pozostałych renówkach wygląda to zazwyczaj dość podobnie).
Ostatnio zmieniony przez laisar 2014-07-21, 20:21, w całości zmieniany 1 raz
Mam pytanie do laisara posiadam program Logan L90 NT9800 c 07-2004 ale tylko z językiem angielskim i rosyjskim, czy nie mógł by udostępnić sam plik z językiem polskim.
Z góry dziękuję.
http://renault-atlas.ru/load/
Tutaj jest wszystko odnośnie Logana, Sandero i Dustera. Książka elektryka logan-sandero
Schematy logan,sandero, duster i to po polsku. Oraz Dialodys 4.30
Niestety Józef nic ciekawego i nowego nie ma w tym linku, który podałeś, przynajmniej jeśli chodzi o Dustera ; wszystko skopiowane z service manuala i książki też które tam wymienili są tutaj z linkami ...
Musisz ten link wkleić w przeglądarkę googla i z prawej wybierasz tłumaczenie. I wszystko masz w polskim. A jak tego nie potrafisz to musisz sam ze słownikiem. Można się przy okazji języka nauczyć.
corrado napisał/a:
Niestety Józef nic ciekawego i nowego nie ma w tym linku, który podałeś, przynajmniej jeśli chodzi o Dustera ; wszystko skopiowane z service manuala i książki też które tam wymienili są tutaj z linkami ...
Ja jestem zadowolony znalazłem trzy książki logan-sandero z 2008 i 2009 instalacja elektryczna jako trzecia. Schematy w programach też są trzy,a po instalacji można wybrać język polski. Do dustera jest trochę mniej ale wszystko sprawnie mi śmiga.[/quote]
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2015-02-21, 21:24, w całości zmieniany 1 raz
Dialogys - elektroniczna wersja dokumentacji RENAULT samochód sprzedaży Renault, Dacia.
Dialogys zawiera wytyczne wszystko do naprawy, diagnostyki i katalogi części do wszystkich modeli samochodów Renault. Schematy połączeń w tym programie.
Tech. notatki język polski wybiera się przy instalacji.
Tytuł: Dialogys
Data wydania: 2014
Wersja: 4.30
Producent: Renault SAS
Witryna programisty: http://www.renault.com
Język: Wielojęzyczny
Licencja: Freeware
Rozmiar: 12.87 GB
Skompresowany do 7,37 GB
Instalacja:
1. DVD0
2. DVD1
3. DVD2
4. DVD3
5. CD4
Dla tych, którzy program instalowany po raz pierwszy: Program jest stosunkowo długi, może się wydawać, że instalacja się zawiesza - to jest normalne, należy poczekać, aż instalacja zostanie zakończona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum