Być może z pojazdami specjalnymi jest inaczej, ale przy osobówkach jest tak, że salon właściwie może sprowadzić dowolną wersję, byle spełniała wymagania techniczne. Może warto spytać?
Marka: Dacia
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2014-07-29, 15:52
laisar napisał/a:
przy osobówkach jest tak, że salon właściwie może sprowadzić dowolną wersję, byle spełniała wymagania techniczne.
Z tym, że pewnie oprócz ww "właściwie możliwości" jest jeszcze kwestia ceny tej sprowadzonej wersji. No bo raczej trudno sobie wyobrazić taką sytucję, że np. Niemiec udaje się do jakiegoś salonu Dacii w Niemczech, a tam z miłą chęcią sprowadzają mu z Polski Daćkę w polskiej cenie (lub bardzo zbliżonej). Nawet gdybyśmy założyli, że ów Niemiec życzyłby sobie sprowadzić z Polski taką wersję Dacii, która w Niemczech nie występuje, np. Logan MCV Ambiance 0.9TCe, MCV Ambiance 1.5dCi75 czy MCV Laureate 1.5dCi75.
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2014-07-29, 16:39
Jeśli to działa w Polsce, to w zasadzie można byłoby powiedzieć, że nie występuje brak w ofercie w postaci np. Dokker Ambiance 1.2TCe czy Dokker Laureate 1.2TCe (BTW w D odpowiednio 11.990 i 12.990EUR, czyli obecnie ok. 49.880 i 54.040zl).
Wysłany: 2014-07-30, 09:27
laisar napisał/a:
DD napisał/a:
Jeśli to działa w Polsce
Taką informację otrzymałem w salonie 2008 r., pytając o żółtą MCVkę, oraz w zeszłym roku, dowiadując się o benzynowego espace'a.
To ciekawa informacja dla kogoś, komu bardzo zależy na jakiejś wersji, której nie ma w polskich cennikach .
waldek72 napisał/a:
może koledzy poczytają i przestaną bełkotać z cyklu : "ja jeszcze tak nisko nie upadłem żeby jeździć dacią".
Jeszcze tak w 2000, 2001r. wielu, wielu podobnie mówiło w Polsce odnośnie Skody. Chyba zawsze znajdą się ludzie, których w oczy kłuć będzie bardzo dobry stosunek cena/jakość . Skoda obrosła w piórka i już od dłuższego czasu bardzo się ceni, a rolę tej dawnej Skody pełni teraz Dacia. Jednak nie mam złudzeń, za 10-kilkanaście lat Dacia też się będzie bardzo ceniła, a rolę dawnej Skody i obecnej Dacii pełnić będzie pewnie jakaś chińska marka (albo kilka chińskich marek, ew. marka niechińska, ale produkcja w ChRL).
DD - już się ceni powolutku - golas jest tani ale już kolejne odmiany są już dość drogie. Na razie jest jeszcze względnie tanio z Dacią ale tak jak piszesz za kilka lat Dacia na niektórych rynkach obrośnie w piórka jak skoda i skończy się hossa (chyba tak to się pisze).
Każdy z nas podszedł do kupna auta tej marki pod jakimś pretekstem. Coś nas do Dacii przyciągnęło. .
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2014-07-30, 17:32, w całości zmieniany 1 raz
Jest taka prawda że byłem przed dylematem co kupić za sumę ok dziesięciu tyś złotych czy vw-gena 10 letniego czy daćkę o połowę młodszą więc wybrałem i to był właśnie ten pretekst.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum