Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004 Pomógł: 26 razy Dołączył: 02 Sie 2010 Posty: 2384 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-12, 10:58
Będzie ktoś w'ogle?
Uściślając - spot-ykamy się jutro, w środę, 13.08.2014, o 19oo, na błoniach Stadionu Narodowego. A konkretnie, na przeciwko knajpki Lecha, za stadionem, od strony al. Zielenieckiej. Trzeba objechać cały parking naokoło, to jest pod koniec alejki wzdłuż Zielenieckiej. W knajpce są też napoje niealkoholiczne, a z tamtej strony jest cień (chociaż chyba będzie akurat prać żabami). Jak już się spot-kamy, jeśli będzie warun i duch w narodzie, pojedziemy na żwirek na lanserskie zdjęcia. :>
Jak trafić na sam parking? Wjechać można z dwóch stron:
od ul. Wybrzeże Szczecińskie. Trzeba jechać z południa na północ, za mostem Poniatowskiego zaczynamy się czaić, mijamy bramy wjazdowe na Stadion i zaraz za nimi będzie po prawo mała uliczka Siwca, skręcamy w nią. A jak przegapimy, to skręcamy w następną (Sokola) i skręcamy w prawo pod torami. Ulicą Siwca dojeżdżamy do ogromnego parkingu na błoniach. Można od razu skręcić w prawo i dojechać do docelowej alejki (znowu w prawo), albo odbić w lewo i zrobić rundę honorową po całym parkingu (polecam). :)
od ul. Zamoyskiego. Jadąc od strony Starej Pragi zaraz za wiaduktem kolejowym w prawo, i już. :) Halsujemy alejkami tak, żeby na koniec mieć Stadion po prawej. Nie jestem pewien, czy Zamoyskiego jest przejezdna od strony Sprzecznej, jak byłem tam w niedzielę to były jakieś wykopki.
Wysłany: 2014-08-13, 15:32
Jeśli Młoda łaskawie zgodzi się towarzyszyć, to będę z Młodą. ;) Ostrzegam jednak, że okolica jest mało bezpieczna dla rodziców - obok knajpy stoją (a przynajmniej w niedzielę stały) dmuchańce-skakańce po 10 zeta za 10 minut. :>
Wysłany: 2014-08-13, 17:46
Już jestem. :) Mała zmiana planów - knajpka zamknięta (a pytałem, czy w tygodniu czynni...), więc czekam na żwirku między Hypkimi i Fściekłymi a PRL Nie Był Dla Mnie Dobry Albo Nie Było Mnie Jeszcze Na Świecie. ;)
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-13, 20:34
Dziś 13tego stąd pechowo z knajpką Przybyłem sobie rowerkiem. Bebe i Laisar już dyskutowali Obejrzeliśmy klikla oldtimerów różnych marek ( ot taki mni zlocik był ). Ponadto poznaliśmy miłą ekipę klubu Renault Avantime Bebowe MCV bez trudu połknęło mój rower dzięki temu wróciłem suchy do domu Dzięki za podwózkę. Przy okazji, w Bebowym MCV po wymianie prowadnic fotel nie rusza sie ! Potwierdzam głośność jednostki napędowej 1.6 16V w MCV. Być może to przez deszcz lub otwarty luk bagażowy logana ale w moim sandero , z dieslem jest ciszej.
rower_w _mcv.jpg
Plik ściągnięto 102 raz(y) 212,42 KB
milicja.jpg
Plik ściągnięto 99 raz(y) 217,92 KB
polonez.jpg
Plik ściągnięto 119 raz(y) 202,9 KB
wołga.jpg
Plik ściągnięto 102 raz(y) 251,97 KB
fiacik.jpg
Plik ściągnięto 95 raz(y) 235,82 KB
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-08-13, 20:48, w całości zmieniany 3 razy
Wysłany: 2014-08-14, 08:34
Wyszło dziwnie. :) Byłem święcie przekonany, że spoty YW są w czwartki. :] Ale tak wyszło nawet fajniej, bo mogliśmy pooglądać ciekawe wozidła, niestety gęsto podlane sosem z golfuw dwujek na glebie i szerokim laczku. ;) No i były dwa fódtraczki z burgerami, chociaż w końcu się nie skusiliśmy.
Niniejszym zanotowaliśmy najwyższe stężenie Renault Avantime w galaktyce - były TRZY! :) Wreszcie mogłem pomacać te niesamowite maszyny i przyznaję, że coraz bardziej rozumiem, co w nich było fajnego. Bardzo fajnie pogadaliśmy sobie z klubowiczami Klubu Espace, dziękujemy za przygarnięcie. :)
Marka: Renault
Model: Espace III
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 1999
Wysłany: 2014-08-15, 08:12
Miło nam było spotkać kolegów z forum Dacii. Jakby co my mamy spotkania w każdą drugą środę miesiąca.
Zachęcam forumowiczów do organizowania się, takie spoty to miło spędzony czas, wymiana doświadczeń i informacji na żywo. Zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć :) Następnym razem pokażcie na co Was stać i przybądźcie tłumnie :)
Pozdrawiam
Forum Renault Espace i Avantime
Klub Renault Espace
(Podpis tak dla sprecyzowania ;) )
Wysłany: 2014-09-08, 09:29
Aaaa, zapomniałem, a druga środa miesiąca już pojutrze! :) Ponieważ ma być zimno i ma padać, daje to idealne, jak pokazuje doświadczenie, warunki na spot Dacia Klub Polska. :> Tym razem proponuję spotkać się na asfalcie przed żwirkiem (w połowie drogi między alejką wzdłuż torów a alejką wzdłuż Zielenieckiej), bezpośrednio pod Stadionem. Po strollowaniu spotu YW przeparkujemy się na przeciwko stacji kolejowej do klubu Espace. :) Poprzednio było za wcześnie, więc w tym miesiącu proponuję godzinę 19:30.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum