Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-07-22, 13:58
proste rozwiązania rodzą się w największych bólach W przypadku Dustera nie będzie już pewnie tak różowo, a to: 1/z uwagi na rozmiar samego koła (średnica i szerokość bieżnika; 2/ znacznie skromniejszą (szczególnie w 4x4) kubaturę bagażnika; 3/brak rzeczonego uchwytu (w DD srodkowy pas idzie z narożnika sufitu za kanapą) Ale spróbować można wykorzystując np zagłówek
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-07-22, 13:58, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-08-20, 06:59 Pierwsze zadanie bojowe
Wczoraj Lodzia dostała zadanie bojowe.
Miałem do przewiezienia płyty chodnikowe z rozbiórki. Jedna płyta waży około 13 kg. Załadowana na max tak jak pisano w dowodzie rejestracyjnym: 1800 kg. Przed załadunkiem pojechałem niedaleko siebie na skład gdzie jest waga samochodowa. Lodzia waży z LPG 1260 kg, oczywiście jeszcze dodałem wagę kierowcy czyli siebie. Zabrałem 35 szt płytek i przewiozłem ok.10 km w jedną stronę. Zrobiłem po 4 kursy. Początkowo myślałem, że będzie ciężko, ale o dziwo, mimo "słabego" silnika (1,6 MPI 84 KM) dała doskonale radę, chociaż rakietą nie była, ale JECHAŁA bez objawy zawalidrogi. A zawieszenie jeszcze miało zapas i nie dobijało się na wybojach. Trasę miałem urozmaiconą czyli w górę i w dół (mieszkam w wyżynie lubelskiej).
Jednym słowem silnik nie jest taki zły jak sądziłem. Nadaje się do normalnej i spokojnej jazdy (do przemieszczenia od A do B), natomiast nie nadaję się na jakieś rajdy i wyścigi, bo to nie ta klasa pojazdu.
Ponadto mając LPG daje już oszczędności w codziennej eksploatacji (miesięcznie robię około 1500 km).
Route2000 myślę że to nie jest jakiś wyczyn na ten silniczek. W mojej MCV mam ten sam silnik (ale 3 konie więcej) z LPG i dość często wykorzystuję pełną ładowność + przyczepka. Rekordem na razie jest przywiezienie 1 tony cementu jednorazowo + 2 osób (razem 1160 kg samego ładunku) oczywiście część (550 kg) na przyczepce lekkiej. Prędkości zgodne z ograniczeniem 80 - 90 w trasie (60 km odległości) także spoko .
Mam taką samą, ale spróbuj dokonać wizualizacji wyposażając ją w białe kołpaki. U siebie mam już naśladowców bo ZDECYDOWANIE zmienia się image autka. Przez zimę chcę dopracować kufer dachowy, będzie biały z czarnymi falkami.
Gratulacje
_________________ Im lepsza terenówka, tym dalej trzeba iść po traktor...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum