Wysłany: 2014-08-20, 12:38 Dodatek do oleju i nie tylko....
Witam wszystkich!
Co sądzicie o takim dodatku do oleju i nie tylko.... Mowa jest o SX6000.
Dość głośno było na którymś forum (nie pamiętam gdzie to było), że ktoś je używa i jest zadowolony.
Mnie się wydaje, że to jest następna ściema tak jak o magnetyzerach, a może się mylę.....
Chętnie posłucham co nasi koledzy powiedzą na ten temat.
Zapraszam do dyskusji
Cuda Panie, cuda! Jak dolałem kiedyś coś podobnego (niestety nazwy nie pamiętam), ale dostałem butelkę od kuzyna szwagra ze strony matki mojej żony.
Panie, mówię Ci, jak zatankowałem do pełna pod korek, to po tygodniu mi się wylało z baku, i to górą, ze dwa litry benzyny! Normalnie samo się paliwo rozmnażało! A jak jeździł! Opony to darło przy ruszaniu, ino gwizd był!
Gdyby nie to, że mi Cygany auto zajumali , to bym za darmo do dzisiaj jeździł i jeszcze po rodzinie benzynę oddawał. Ot, cuda Panie, cuda mówię!
Cytat:
Nie będziemy rozwodzić się nad różnymi manipulacjami producentów i zanudzać Państwa, tylko od razu przytoczymy wartości współczynników tarcia i dalej poświadczone przykłady badań wiodących, wzorcowych instytutów, mających uznanie w Europie i na całym świecie.
Jakoś nie doczytałem o tych instytutach, może ktoś podpowie ?
Wszelkimi "cudownymi dodatkami" do oleju można sobie tylko zaszkodzić na dłuższą metę. Regularnie wymieniasz olej i nic nie trzeba dolewać, żadnych specyfików.
Ludzie mający w autach mniejsze lub większe wycieki oleju dolewają jakieś "moto-doktory" i tym podobne. Tak naprawdę toto tylko zagęszcza olej, powodując między innymi spadek jego właściwości smarnych i trudniejsze uruchamianie silnika w niskich temperaturach.
Ostatnio zmieniony przez Przemek77 2014-08-22, 06:56, w całości zmieniany 1 raz
Gość
Wysłany: 2014-08-26, 15:11
Myślę, że trzeba uważać z dodatkami, bo muszą one być dobrze dobrane, ale mają one też swoje zalety np. wzrost mocy. Tutaj - http://www.motochemia.pl/...sowac-n-91.html jest poradnik, czy warto stosować uszlachetniacze paliwa i oleju. Moim zdaniem warto to robić, ale tylko wtedy, gdy jesteśmy pewni jaki dodatek mamy wybrać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum