Czy Wy też tak macie, że strasznie piszczą i podskakują wycieraczki przedniej szyby? U mnie jest to strasznie wkurzające. Przy bardzo dużym deszczu po kilku minutach ten efekt ustaje, ale w 95% czasu pracy wycieraczek piszczą jak dzikie węże. Szczególnie mam wrażenie iż głównym źródłem hałasu jest ta prawa wycieraczka o długości kilku centymetrów, ok, może kilkunastu.
Jakiś pomysł co z tym zrobić?
Zapytałem się o ten problem w ASO przy okazji pierwszego przeglądu. Pani powiedziała że może co najwyżej zmienić na... takie same, więc tutaj ASO nie pomoże.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-27, 22:31
Spotkałem się z takim zjawiskiem przeskakiwania wycieraczek w demonstracyjnym salonowym dusterze. Być może warto zmienić płyn do szyb lub kupić inne wycieraczki. Jakieś firmowe bezstelażowe.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3750 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-08-28, 11:02
Firmowe wycieraczki wywaliłem po pierwszym miesiącu użytkowania - to był jakiś paździerz gorszy od najtańszego chłamu z marketu. Teraz jeżdżę na płaskich biedronkowych z tymże co roku trzeba je zmieniać bo guma się szybko deformuje.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2014-08-28, 11:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum