Dywaniki wyrzucone zostały pewnie do zdjęć. Handlarz. Ogłoszenie niewiele mówi, albo niedbałość, albo coś do ukrycia.;) Stawiam na to drugie. Na zdjęciach jedynie przedni błotnik pogięty. Żeby to nie był jakiś powodzianin..
Naklejki z nr rejestracyjnym na szybie brak - najprawdopodobniej zarejestrowany zagranicą (wg mnie Francja) - jak te auta (tego samego sprzedającego):
Dywaniki wyrzucone zostały pewnie do zdjęć. Handlarz. Ogłoszenie niewiele mówi, albo niedbałość, albo coś do ukrycia.;) Stawiam na to drugie. Na zdjęciach jedynie przedni błotnik pogięty. Żeby to nie był jakiś powodzianin..
Naklejki z nr rejestracyjnym na szybie brak - najprawdopodobniej zarejestrowany zagranicą (wg mnie Francja) - jak te auta (tego samego sprzedającego):
Po numerze telefonu znalazłem te same ogłoszenia co Ty :)
Generalnie coś tu musi być nie tak. Gdybym miał bliżej zrobiłbym wycieczkę ale na darmo ponad 300 km robił nie będę.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-02, 10:02
http://allegro.pl/lodgy-s...5040602305.html
Do skontrolowania mocowania zawiasów do słupków - jeśli nienaruszone to warto się zainteresować.
Sprzedaje handlarz:
http://www.biznesfinder.p...M._1849200.html
pewnie odkupił po szkodzie całkowitej od TU - ciekawe czy udałoby się namierzyć dane pierwszego właściciela w ASO - pewnie był serwisowany w Morach o ile nie leasing
Komplet części do wymiany to na używkach ok. 2000 PLN (tylny błotnik do lekkiego wyciągnięcia i szpachlowania bo jego wymiana to niestety trochę jest roboty)
Nie wiem ile sobie zażyczy blacharz za lakierowanie i spasowanie ale pewnie ze 2000 - 3000
W sumie za ok 26 tysięcy można mieć samochód z pewnym przebiegiem i historią wypadkową :)
Czy 180000 km to dużo ? Jeśli zrobione w dwa lata to ta Lodgy z autostrady nie zjeżdżała więc na pewno jest w lepszym stanie niż po 100000 po mieście.
Pewnie za jakieś 50 kkm będzie do wymiany sprzęgło i dwumas.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2015-02-02, 10:09, w całości zmieniany 3 razy
Lekko przytarł boczkiem, ot co. Piszesz "tylny błotnik" - aby na pewno nie przedni ?
"Pan Henio" zrobi te uszkodzenia za 2.000 maks, może 2.500zł.
W przyszłości będzie do wymiany sprzęgło, dwumasa i turbo do regeneracji.
Cena jak najbardziej atrakcyjna. Myślę , że po zrobieniu przez handlarza, to niżej niż 35 tys. tej Lodgy się nie kupi. No i oczywiście przebieg będzie oscylował w okolicy 50 tys. i będzie IGŁA!
Ostatnio zmieniony przez ZbujMadej 2015-02-03, 08:24, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-03, 10:03
Przedni też , ale chodziło mi o to że można kupić używany przedni zderzak , błotnik , drzwi za jakieś 2000 PLN i je po prostu wymienić. Tylny błotnik też jest lekko wgnieciony ale jego wymiana to niestety wymaga nieco głębszej ingerencji w nadwozie więc lepiej wyciągnąć wgniecenie i zaszpachlować.
Czy możecie rzucić okiem na ogłoszenie o Dokkerze: http://tinyurl.com/lqfblae
Sprzedawca uparcie twierdzi, że to model laureate, a z tego co udało mi się dowiedzieć, to laureate ma przesuwne drzwi z obu stron, a ten ma tylko z jednej.
Wysłany: 2015-02-10, 16:29
Ambience - obwódki wywietrzników nie są chromowane , inna tapicerka i kołpaki i brak lamp przeciwmgłowych.
Przy okazji - Ambience ma nielakierowane zderzaki - obstawiam dzwon ala kanapka :)
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2015-02-10, 16:36, w całości zmieniany 3 razy
To jakiś 100% ulep z wersji Ambiance Plus i dodatki z Laurate/
Tapicerka jest z Ambiance, a ta wersja nie ma lakierowanych zderzaków, Laureate ma inne kołpaki. Radia pewnie wcale nie było, a w to miejsce włożone jest "coś", być może nawet Media Nav z innego auta.
Wyposażenie jest skopiowane z jakiegoś opisu Laureate, w ogóle nie odpowiada rzeczywistości.
Omijaj szerokim łukiem, albo złośliwie ponaigrywaj się z handlarza-kanciarza punktując nieprawidłowości.
Dzięki za informacje.
Tak właśnie podejrzanie mi to wyglądało.
Jest tam trochę kwiatków w opisie np. :
"Drzwi tylne lewe odsuwane z szybą uchylaną" - ktoś potrafi je znaleźć z tych zdjęć?
Marka: Opel
Model: Corsa E
Silnik: 1.4 90KM lpg Pomógł: 6 razy Dołączył: 20 Sty 2015 Posty: 791 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-02-10, 21:47
Na fotkach auto wygląda fajnie tylko silnik słaby. Konfiguracje potrafią się zmieniać a to auto sprzed blisko 3 lat. W opisie sam zwróciłem uwagę na nieścisłości. Jak kolega jest zainteresowany to trzeba pojechać obejrzeć poprosić o vin i sprawdzić w ASO później z miernikami. Jak z salonu PL to chyba sporo można sprawdzić. Ocena aut z fotek to takie wróżenie z fusów
Wysłany: 2015-02-11, 09:14
Powiedz mi kto zmienia zderzaki w bezwypadkowym podobno samochodzie ?
Ambiance i Access we wszystkich wersjach Dacii miały zawsze czarne.
Jakbym miał kupować używany samochód to stokrotnie bardziej wolałbym kupić tę Lodgy po obcierce http://allegro.pl/lodgy-s...5040602305.html
niż tego pięknie wyplakowanego i nawoskowanego Dokkera z ukrytymi śladami po obustronnym dzwonie. Kupiłbym komplet używanych elementów do przełożenia zrobił dokumentację fotograficzną przed naprawą i jeździł. Przy sprzedaży pokazał kupującemu jak wyglądała kolizja i już.
Powtarzam do znudzenia , młode rzeczywiście bezwypadkowe auta sprzedają się od ręki w rodzinie lub znajomych. Takie poleasingowe również nie stoją w komisach dłużej niż kilka dni.
Jeśli coś stoi od jakiegoś czasu mimo atrakcyjnej ceny to jest po prostu mina na którą szukają jelenia.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2015-02-11, 09:17, w całości zmieniany 1 raz
Wątpię by komuś się chciało całą deskę przekładać, boczki drzwi, okablowanie pod przyciski szyb itd.
Prędzej po dachowaniu.
Nie widzę jaką kratkę ma w dolnej części zderzaka przedniego (prostokąty-ph1 czy plaster miodu-ph2)
Tylny zderzak wskazuje na fabryczne ph2 - "fabryczne" czujniki cofania
Szkoda że brak zdjęcia z środka ukazującego podsufitkę. Było by widać jej kształt i ilość lampek.
Faktycznie dach wygląda na czarny z relingami ph1, ale widzę że na klapie bagażnika nad szybą jest też czarny kawałek. (tuning podyktowany "nowym" czarnym dachem? )
a i co się rzuca w oczy a nikt nie napisał.
LUSTERKA !
od kierowcy jest stare lusterko z ph1 2010/2011 a od pasażera nowe.
tyle na temat tego autka
Model: Duster 1.6 16V
Silnik: K4M (105KM)
Rocznik: 2015
Wersja: Duster Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 651 Skąd: ok. Warszawy
Wysłany: 2015-06-01, 00:33
Według sprzedającego cud, miód, malina . Nie wiem czy to okazja, czy nie, ale trochę rozbawiło mnie stwierdzenie "Duster jest w stanie lepszym niż nowe," (chociaż rozumiem, co autor miał na myśłi).
http://allegro.pl/dacia-d...5401450057.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum