Wysłany: 2014-09-17, 20:39 Pytanie o Dokkera z otomoto
Możecie rzucić swoim fachowym okiem na ogłoszenie: http://otomoto.pl/dacia-d...-C34482974.html , bo sprzedający twierdzi, że jest bezwypadkowy, a przebieg i cena są trochę podejrzane?
bez oglądania mówię że walony i to ostro .
Nie opłaca się ściągać dobrych aut z zagranicy bo kosztują drożej niż w PL .
na 100 % szkoda całkowita i ubezpieczyciel sprzedał wrak .
Po 1 handlarz = krętacz
po 2 sprowadzony = po szkodzie całkowitej czyli naprawę wycenili w aso powyżej 30-40 tyś
po 3 słaba jakość zdjęć
po 4 mała cenna (kto jak kto ale handlarz umie wycenić auto )
po 5 ostre picowanie na handel nawet opony plakiem spryskał
Dobrych aut nie trzeba picować bo kupują ja zazwyczaj ludzie którzy się znają w temacie .
i taki on bezwypadkowy
Cytat:
** Treść ogłoszeń nie stanowi w rozumieniu prawa oferty handlowej, jest jedynie treścią informacyjną w myśl art. 66, § 1. Kodeksu Cywilnego. Sprzedający nie odpowiada za ewentualne błędy lub nieaktualność ogłoszenia
Powołujemy się na w/w artykuł ze względu na możliwość wystąpienia w treści ogłoszenia niezamierzonych ludzkich pomyłek. Jeżeli ktokolwiek zauważy nieścisłości lub błędy, prosimy o natychmiastowy kontakt z pracownikami naszej firmy.
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-09-17, 21:14, w całości zmieniany 4 razy
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-09-17, 21:13
ze zdjęć nie da się wiele zobaczyć poza tym,że pozornie wygląda bardzo ładnie ale fotki słąbej jakości.Roczne auto, dobre wyposażenie, symboliczny przebieg, prosty najmniej awaryjny wśród 1,5 motor, bardzo atrakcyjna w porównaniu autami krajowymi cena - to zbyt piękne by było prawdziwe . Trzeba poszukać kogoś z forum kto mieszka w pobliżu - może rzuci okiem na żywo? Choć pewnie mój przedmówca ma racje w kwestii dzwonu
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-09-17, 21:18, w całości zmieniany 3 razy
Szkoda czasu , handlarz żyje z handlu autami to pewne że wie ile warte jest takie auto i jak daje niższą cenne to nie robi tego za darmo .
On nie ma tłuczeniu w stylu " sprzedaje tanio bo mi sie spieszy gdyż wyjeżdżam jutro do angli "
Jeżeli sprzedaje auto za 31 tyś z opłatami to maksymalnie musiał by je kupić za 20 tyś żeby biznes się opłacał .
Pewnie kupił wrak za 7-10 tyś bo tyle kosztują WRAKI
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-09-17, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-09-17, 21:20
cena niska jest nie bez powodu - przyciąga klientów. A jak już ktoś przejedzie 300 albo 500 km, to nawet jak coś wykryje, będzie mu szkoda wracać z pustymi rękami
Zastanawia mnie tylko po co on podaje "bezwypadkowy"? Skoro to był wrak, to nawet dla niewprawnego oka będzie to widoczne.
Sprzedający na moje pytanie odpowiedział "bezwypadkowy - sprowadzony z Włoch".
Dostałem też nr VIN UU10SDCL548122910. Może ktoś ma dostęp do pełnej bazy?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Ircys 2014-09-17, 22:25, w całości zmieniany 1 raz
W bazie auto ani razu nie było na przeglądzie - przypomnę,że warunkiem gwarancji są wizyty co 20 000km lub co rok (w zależności co nastąpi wczesniej)
Auto było dokładnie z 21.03.2013 wiec gwarancji pojazd już nie ma....
Wyposażenie i silnik zgodny z danymi z ogłoszenia...
:)
Proponuję poprosić tego Pana aby napisał na fakturze, którą wystawi przebieg oraz informację, że nie były wykonywane inne naprawy niż wymienione w książce serwisowej
W większości przypadków handlarze nie godzą się na takie zapisy z wiadomych powodów.
Ja się nie zgodzi to już wiesz czy mówi prawdę czy nie.
To powyżej to była porada na serio. To poniżej to taki dodateczek.
Na pewno zgodzi się bez gadanie, przecież to jakiś super egzemplarz,
ma lepiej spasowany błotnik, niż moja Lodgy
versus moja
U Zachara nawet wygląda gorzej niż w tym dokerze, więc może nawet jak była to szkoda
całkowita, to wyszło na korzyść, bo jakiś pan Zenek lepiej to złożył niż fabrika
Ostatnio zmieniony przez grapess 2014-09-19, 07:55, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2014-09-19, 07:46 Dorośli, jak dzieci - w bajki wierzą...
Cena = 31.500 PLN = 7500 Euro
Odejmij około 1000-1500 Euro jako koszty i zysk sprzedającego.
Idź na stronę z autami włoskimi i zobacz ceny Dokkerów >> autoscout24.it
Jak dla mnie cały lewy bok "nie zgrywa się" z całością. Być może to jakość zdjęć.
to, że walony to niemal pewne. ja kiedyś też kupiłem "mało bite" auto z włoch i kłopoty okazały się nie takie małe. kto się pozbywa po roku prawie nie jeżdżonego auta we włoszech? ten kto miał dzwona, ubezpieczyciel lub leasingodawca go zabrał albo gość tak się rąbnął w nim, że nie może na niego patrzeć. przebieg z włoch prawdziwy to jakieś 50-70 tyś.
Ostatnio zmieniony przez waldek72 2014-09-19, 12:36, w całości zmieniany 1 raz
Dziękuję wszystkim za zainteresowanie, a Zbyszkowi za konkrety z bazy.
Auto ze zdjęć wygląda na bezwypadkowe dlatego zainteresowałem się nim i myślałem, że Wy coś na zdjęciach wypatrzycie. Może jest jakieś trefne pod względem własności np. kradzione. Czy wtedy baza wykazałaby to?
Wyciągam kolejne informację od sprzedającego, ale po Waszych dociekaniach
trochę odeszła mi ochota na nie, chyba robię już to tylko... z ciekawości.
Ircys, nie kombinuj. Nie szukaj "okazji", bo będziesz później miejskim autobusem jeździł, a nie własnym samochodem.
Jak potrzebujesz taniego woła roboczego, to poszukaj uszkodzonego, ale jeżdżącego i sam zrób go później np. takiego >> http://otomoto.pl/dacia-d...-C34377920.html
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum