Chodziło mi o "połączenie / podłączenie" do wskazanego przez ciebie tematu. Niestety miało być "o podłączenie" a literówka sprawiła że wyszło "po podłączenie" ;)
Ale co do oprawki żarówki od dziennych - widać że jest rozkładana :) Mam nadzieję że dzięki modułowej budowie uda się uzyskać dobry efekt na ledach zamiast żarówki. Pierwsze testy z zamiennikiem zamiast P21W były bardzo dobre.
Dzięki za pomoc.
Oprawka nie jest chyba rozkładana. Chociaż może, na razie nie bawie się z kombinacjami z inną żarówką.
W miejscu żarówek dziennych klosz jest taki niebieskawy co może da nam efekt "ledowości" przy zwykłej żarówce
Dopiero jak zdobędę nowy grill to będę lampy montował
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2013-11-26, 15:23, w całości zmieniany 1 raz
Ten niebieski plastik chyba właśnie jest do lekkiego "oziębienia" światła, sądzę jednak że wiele to nie da.
W mojej wersji na jedną lampę będą przypadać 4 diody XP-G2 barwa S2. W każdego leda 500 mA co da nam jakieś ~ 800 lumenów w trybie dziennym i około 160 jako postojowe. Dziś przylutuję dla testów XP-E które mam i zrobię już test "na porządnie" w lampach dziennych ale z P21W. Wcześniej robiłem nieco "na odwal się" ale i tak efekt był dobry.
Było było, ale nie w kwestii pełnego podpięcia, a tu klolega Skaktus się zarzeka , że podpina, więc ciekaw byłem nowego point of view. Może jakaś fotka jak to świeci ? Jakieś spostrzeżenia stara lampa vs polift w kwestii mocy świecenia...?
Poza tym Dominus włożył tylko jedną lampę i ma stary grill z dodatkowym chromem, czego u mnie nie ma i ja nie jestem zwolennnikiem tylu chromu. Poza tym , może jakoś innne ujęcie by to lepiej przedstawiło ...
Czy jest ktoś kto może ocenić porównać moc świecenia mijania w tyh lampach po lifcie vs lampa czarna przed liftem? ceny na allegro juz sa ok 150pln/szt wiec moglbym pociac i skleic plastik mocowan.
Bo powiem w nawiasie, że lampa przedliftowa chrom vs czarna jest różnica, na korzyść tej pierwszej ( mniej czarnej powierzchni a wiecej crhomu ktory odbija światło - mam oba typy lamp wiec wiem co mowie )
Ponieważ myślę o montażu dziennych, to zastanawiam sie nad opcjami
a) montazem lamp czarnych z 4x4 ph1 i Duo light w miejsce halogenow
albo paskowych DRL koło halogenów
b) montaz lamp Dectane z linia do PH1 z wygladu podobnych do czarnych z 4x4 ph1
Tu bym był skłonny za tą opcją bo są b. ładne
natomiast nie przemawia do mnie moc światła na mijania ( po prawej ) - " soczewka " ma ładny kontru światła/cienia natomiast jest ilość światła jest mniejsza ( po lewej lampa czarna z ph1 )
c) "rzezbieniem" lamp z DD ph2 ( przycinanie plastikowzch mocowań , doklejenie )
Tu ilość światła jest praktzcynie taka sama jak w czarnych ph1
Za którą opcją byście byli pamietając o tym by w nocy nie jeżdzić ze świeczkami zamiast świateł ? Kwestia finansowa jest powiedzmy pomijalna.
obecnie mam całe srebrne z ph1 + w garażu 1 lampe czarna z ph1
no tak myślę, że punkt b to miałby możliwość istnienia jedynie gdyby miałyby xenony to wtedy - OK
jeszcze mysle o opcji c bo niedrogie sa te lampy juz i przy okazji odswiezylbym widok dustera , do czarnego dustera te lampy ph2 nawet nawet pasują - oczywiscie z nowym grillem
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2016 Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Mar 2016 Posty: 140 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-04-11, 17:58
Wg. mnie nie należy porównywać lewego i prawego reflektora gdyż wiązki są inaczej kształtowane i może to subiektywnie wpływać na ocenę ilości światła. Dla mnie soczewka świeci ładnie choć ze zdjęcia wynika, że trochę słabiej. Najlepiej zrobić dwa zdjęcia przed zmianą i po zmianie reflektora.
niestety ilosc swiatla w soczewce jest zawsze mniejsza od opcji reflektora z racji przesłony "cienia" ktora nie odbija w pelni swiatla ( nie jest zbudowana z odblyskowego materialu), druga sprawa soczewka zawsze w produkcji nie jest wolna od zanieczyszczen i szybciej sie brudzi a na pewno wiecej ma zanieczyszczen niz powietrze w lampie
trzecia sprawa krotszy okres "przydatnosci" - szybciej sie reflektor za zarowka w soczewce wypala z powodu ciasnej budowy i praktycznie zamknietej, wiec temperatura tam jest bardzo wysoka nawet dla zarowki 55/60w
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2016-04-11, 18:09
Jak dla mnie opcja "a", bo jezeli to prawda co widac na foto ,ze opcja "b" jest ladna ale swieci kiepsko to odpada. No a opcja "c" jezeli nawet uda Ci sie posklejac zeby wszystko pasowalo to jest mozliwosc,ze lampa nie bedzie juz taka szczelna lub rozszczelni sie po czasie i moze parowac.
Shreku, opcja C - dotyczy przerobki mocowan zewnetrznych lampy ( do zmiany po 2 zaczepy plastikowe na lampe) no i troche podszlifowac w pewnym miejscu obudowe, nie musialbym jej rozbierac / rozklejac.
Wiec wtedy bylbys tez za opcja C ?
Za którą opcją byście byli pamietając o tym by w nocy nie jeżdzić ze świeczkami zamiast świateł ? Kwestia finansowa jest powiedzmy pomijalna.
corrado napisał/a:
a) montazem lamp czarnych z 4x4 ph1 i Duo light w miejsce halogenow
Też zastanawiam się zakupić Duo Light.
Jeżeli chodzi o nie widziałeś że są ich 2rodzaje jeżeli chodzi o światło przeciwmgielne?
Jedne zimne białe, drugie zółte światło - zbliżone do koloru z zwykłych żarówek.
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-04-15, 20:12, w całości zmieniany 1 raz
ja jeszcze nie jestem pewien czy nie zamontuje lamp z ph2 , bo moze lepiej odswiezyc auto z wygladu , a drogo by jakos mocno nie wyniosly - ok 400pln za 2 sztuki w dobrym stanie
i tam bym mial dzienne . a wlasnie jak tam z przewodami , wtyczka zasilajaca jest taka sama jak w ph1 ?
Ja ze względu już na przymiarki i że jednak podoba mi się czarna lampa to myślę o dziennych z w przeciwmgielnych. Za 500zł można kupić te DuoLight z 2letnią gwarancją.
Co do wtyczek to te same.
Podłączałem lampy ph2 do mojej instalacji. We wtyczce jest brakujący pin i on właśnie odpowiada chyba za dzienne w nowych lampach
Ostatnio zmieniony przez Dominus 2016-04-15, 20:20, w całości zmieniany 1 raz
mi tez pasuja czarne lampy ph1 ale chyba czas juz cos odswiezyc auto. juz mi sie troche opatrzylo i duzo dusterow jezdzi takich ph1 , a czarny ph2 to w Wwie rzadkosc ( widze bardzo duzo bialych ph2 )
oo np taki
wg mnie ladnie taki czarny duster wyglada
albo taki
Ostatnio zmieniony przez corrado 2016-04-15, 22:49, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum