Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Witam serdecznie ze Sląska
Autor Wiadomość
darenka 
Zielony listek

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 MPI
Wysłany: 2014-09-29, 17:28   Witam serdecznie ze Sląska

Witam wszystkich użytkowników Dacia Klub Polska.Mam na imię Dariusz i mieszkam w miejscowości Bieruń.
Zamierzam złożyć zamówienie na swojego Dusterka,ma to być wersja w benzynce z napędem na cztery łapy.Jednak mam dylemat,gdyż po jezdzie próbnej stwierdziłem,że ten silnik jest za słaby do tego autka,toteż zainteresowałem się wersją z silnikiem Tce 125.Sprzedawcy na Śląsku niestety nie są skorzy do negocjacji ceny,która by mnie usatysfakcjonowała,(dają upust max.1 do 2%).Salon w Kaliszu zaoferował mi upust w granicach 3 tys.(Auto Centrum Lis)na auto w benzynie z napędem 4x4 z lakierem metalizowanym bez Look pakietu w wersji Laureate.Czy ktoś z zacnego forum kupował u nich swoją drakulę lub ma jakieś z nimi doświadczenia.Dodam,że samochód ma mi służyć do jazdy zarówno w lekkim terenie jak i do wyjazdów na zakupy,wczasy a roczny przebieg nie będzie większy niż 20 tys. km przy czym wykluczam zakup Dusterka z silnikiem diesla.Proszę o jakieś rady co do wersji jak również co do sprzedawcy.
Ostatnio zmieniony przez darenka 2014-09-29, 17:46, w całości zmieniany 1 raz  

Kaśka 

Silnik: 4x4 1.6 16V 105
Rocznik: 2014
Wersja: Laureate Plus 5 os.
Wysłany: 2014-09-29, 19:51   Re: Witam serdecznie ze Sląska

darenka napisał/a:
Witam wszystkich użytkowników Dacia Klub Polska.Mam na imię Dariusz i mieszkam w miejscowości Bieruń.
Zamierzam złożyć zamówienie na swojego Dusterka,ma to być wersja w benzynce z napędem na cztery łapy.Jednak mam dylemat,gdyż po jezdzie próbnej stwierdziłem,że ten silnik jest za słaby do tego autka,toteż zainteresowałem się wersją z silnikiem Tce 125.Sprzedawcy na Śląsku niestety nie są skorzy do negocjacji ceny,która by mnie usatysfakcjonowała,(dają upust max.1 do 2%).Salon w Kaliszu zaoferował mi upust w granicach 3 tys.(Auto Centrum Lis)na auto w benzynie z napędem 4x4 z lakierem metalizowanym bez Look pakietu w wersji Laureate.Czy ktoś z zacnego forum kupował u nich swoją drakulę lub ma jakieś z nimi doświadczenia.Dodam,że samochód ma mi służyć do jazdy zarówno w lekkim terenie jak i do wyjazdów na zakupy,wczasy a roczny przebieg nie będzie większy niż 20 tys. km przy czym wykluczam zakup Dusterka z silnikiem diesla.Proszę o jakieś rady co do wersji jak również co do sprzedawcy.

Witam, a ja mam troszkę inne doświadczenie - jestem z okolic Gdyni i odbieram 4.X autko ze Świętochłowic - Pietrzak. U nas proponowano mi śmieszny rabat - trójmiasto - Zdunek, a na Twoim terenie spotkała mnie b. miłe podejście do klienta:-). Polecam kontakt z p. Miłoszem :-D

Marek1603 

Marka: Dacia,
Model: 1300, Lodgy, Duster
Silnik: 1.3 8V, 1.6MPI, 1.6Sce 4x4 AT
Rocznik: 1981, 2014, 2016
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2014-09-29, 20:18   

Witam w klubie.

Przypomnę tylko o obowiązujących zasadach na forum. ;-)
http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1556

1.2 nie ma 4X4.

Przemek77 

Model: Logan
Silnik: 1.4 +LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Arctica 5 os.
Wysłany: 2014-09-30, 05:38   

Nad silnikiem Tce pomyśl, bo jakbyś kiedyś chciał LPG zakładać, to z tym silnikiem będzie ciężko (droga instalacja, małe oszczędności).

mkw
[Usunięty]

Wysłany: 2014-09-30, 08:05   

jak już odbiorę swojego tce to podzielę się wrażeniami

SilverTM 

Model: Duster Fl 4x4/Sandero 2
Silnik: 1.6 LPG/1.2 PB
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-09-30, 12:17   

Co do instalacji gazowej Tce nie robi większej różnicy ( nie ma wtrysku bezpośredniego ).

laisar 
Moderator

Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2014-09-30, 12:42   

@SilverTM: 1.2 ma ma bezpośredni - 0,9 pośredni.

Przemek77 

Model: Logan
Silnik: 1.4 +LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Arctica 5 os.
Wysłany: 2014-09-30, 13:03   

Jak masz wtrysk bezpośredni to nie bardzo da się założyć gaz - no DA SIĘ na uparciucha, ale instalacja kosztuje porządne pieniądze a na oszczędności będzie się czekało baaardzo długo, bo to musi być tak zrobione, że silnik pali mieszankę gaz+benzyna w różnych proporcjach (komputer sobie pewnie jakoś to wylicza).
Ale jak kolega nie planuje wkładać LPG to wszystko OK.

SilverTM 

Model: Duster Fl 4x4/Sandero 2
Silnik: 1.6 LPG/1.2 PB
Wersja: Laureate
Wysłany: 2014-09-30, 14:29   

A to przepraszam myślałem że tak jak w 0,9 dali pośredni. Jeśli jest bezpośredni i jest do niego dedykowana instalacja VIALLE LPdi ( a takiej na stronie nie widzę trzeba by było pytać już u dystrybutora ) to można się zastanawiać.

Ostatnio znajomy zakładał do VW zapłacił po promocyjnej cenie około 6 tyś zł. Zaletą instalacji jest to że auto ciągle jeździ na gazie uruchamia się na gazie i nie ma żadnych "dotrysków" instalacja jest prostsza niż "normalnie" nie ma reduktorów itd. Tylko na razie brak jest im konkurencji i stąd takie ceny ponoć w Stagu pracują nad tym.

issy1
[Usunięty]

Wysłany: 2014-09-30, 20:41   

Witajcie
Od tygodnia jestem posiadaczką Dustera oliwkowego.
Jestem bardzo zadowolona z autka.
pozdrawiam ;-)

Kaśka 

Wysłany: 2014-09-30, 20:45   

issy1 napisał/a:
Witajcie
pozdrawiam ;-)

Gratulacje :lol: :-D :mrgreen: . Nieustannego zadowolenia życzę!

issy1
[Usunięty]

Wysłany: 2014-09-30, 21:01   

Kaśka napisał/a:
issy1 napisał/a:
Witajcie
pozdrawiam ;-)

Gratulacje :lol: :-D :mrgreen: . Nieustannego zadowolenia życzę!

Dziękuję Kaśka
szczególnie, że Gdynia to moje rodzinne miasto
pozdrawiam...

Kaśka 

Wysłany: 2014-09-30, 21:11   

O:-) super, a chciałam jeszcze napisać, iż nareszcie Ktoś w miarę blisko:-))))
Rejestrowałaś się już na MojaDacia?
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-09-30, 21:16, w całości zmieniany 1 raz  

route2000 

Model: Lodgy
Silnik: 1,6 8V MPI+LPGTECH
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2014-10-01, 07:23   

SilverTM napisał/a:
A to przepraszam myślałem że tak jak w 0,9 dali pośredni. Jeśli jest bezpośredni i jest do niego dedykowana instalacja VIALLE LPdi ( a takiej na stronie nie widzę trzeba by było pytać już u dystrybutora ) to można się zastanawiać.

Ostatnio znajomy zakładał do VW zapłacił po promocyjnej cenie około 6 tyś zł. Zaletą instalacji jest to że auto ciągle jeździ na gazie uruchamia się na gazie i nie ma żadnych "dotrysków" instalacja jest prostsza niż "normalnie" nie ma reduktorów itd. Tylko na razie brak jest im konkurencji i stąd takie ceny ponoć w Stagu pracują nad tym.

Wszystko OK, ja też myślałem o takiej instalacji do swojej Lodzi 1,6 MPI, ale jeden doświadczony gazownik ostudził mi taki zapał: pamiętajcie, że gaz w Polsce jest jak zwykle zanieczyszczony aniżeli w innych krajach Europy, gdzie gaz jest również popularny np. Holandia i tam na gazie przejadą wiele tys.km bez najmniejszego problemu.
A ta instalacja VIALLE LPdi ma pompę która tłoczy gaz do wtryskiwaczy i powinna pracować na oczyszczonym gazie. W Polsce pompa popracuje rok, dwa lata i trzeba je regenerować, bo już zdąży zasyfić. Mało tego, nie ma na to gwarancji czy pompa będzie poprawnie pracować na polskim gazie.

mkw
[Usunięty]

Wysłany: 2014-10-01, 10:43   

issy1 napisał/a:
Witajcie
pozdrawiam ;-)

cześć :-)

darenka 
Zielony listek

Wysłany: 2014-10-01, 16:13   

Kaśka,no byłem tam,rozmawiałem z p.Miłoszem,bardzo miły sprzedawca,zaproponował mi podobną ofertę cenową jak w Kaliszu,ale niestety za blokadę skrzyni biegów trzeba będzie się zrzucić.Widziałem też i Twoją Daćkę,brąz metalik,4x4,super,nawet porobiłem zdjęcia i gdybym wiedział jak je wrzucić,to mogłabyś sobie już swoją daćkę pooglądać.

Kaśka 

Wysłany: 2014-10-01, 20:05   

darenka napisał/a:
Kaśka,no byłem tam,rozmawiałem z p.Miłoszem,bardzo miły sprzedawca,zaproponował mi podobną ofertę cenową jak w Kaliszu,ale niestety za blokadę skrzyni biegów trzeba będzie się zrzucić.Widziałem też i Twoją Daćkę,brąz metalik,4x4,super,nawet porobiłem zdjęcia i gdybym wiedział jak je wrzucić, to mogłabyś sobie już swoją daćkę pooglądać.

Ojej... :mrgreen: :shock: Ty pierwszy, a ja .... dopiero druga ją zobaczę :-P - POPROSZĘ na mail FOTKI- przesyłam Ci na prv- adres mailowy :-) . Prawda, że śliczna?
ten sam upust co w Kaliszu (ale o ile bliżej - ja muszę jechać ponad 600 km w jedną i drugą stronę, dolicz benzynę, dzień wolny... to są pewne minusy...).
:-) Kaśka
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-10-01, 20:33, w całości zmieniany 2 razy  

darenka 
Zielony listek

Wysłany: 2014-10-01, 21:47   

Kaśka,zdjęcia wysłałem przed chwilką na priv,myśle,że dotarły,dziękuję za dodatkowe informacje napewno nie omieszkam z nich skorzystam a p.Miłosz jest spoko,bardzo życzliwy i zaintwresowany klientem. :lol:

Kaśka 

Wysłany: 2014-10-01, 22:10   

darenka napisał/a:
Kaśka,zdjęcia wysłałem przed chwilką na priv,myśle,że dotarły,dziękuję za dodatkowe informacje napewno nie omieszkam z nich skorzystam a p.Miłosz jest spoko,bardzo życzliwy i zaintwresowany klientem. :lol:

Dotarły, dotarły właśnie oczęta wpatrywałam :lol: :roll: - życzę powodzenia w pertraktacjach:-). Ja w sobotę będę machać rączką okolicy i całemu Śląskowi.

Pozdrówka K'

Zbychu504 

Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate Plus
Wysłany: 2014-10-02, 16:31   

darenka zapraszam serdecznie do kontaktu ze mną - postaram się przebić wszystkie oferty byśmy mogli spotkać się na odbiorze auta nowego w Gdyni :)
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu