Wysłany: 2014-09-29, 17:28 Witam serdecznie ze Sląska
Witam wszystkich użytkowników Dacia Klub Polska.Mam na imię Dariusz i mieszkam w miejscowości Bieruń.
Zamierzam złożyć zamówienie na swojego Dusterka,ma to być wersja w benzynce z napędem na cztery łapy.Jednak mam dylemat,gdyż po jezdzie próbnej stwierdziłem,że ten silnik jest za słaby do tego autka,toteż zainteresowałem się wersją z silnikiem Tce 125.Sprzedawcy na Śląsku niestety nie są skorzy do negocjacji ceny,która by mnie usatysfakcjonowała,(dają upust max.1 do 2%).Salon w Kaliszu zaoferował mi upust w granicach 3 tys.(Auto Centrum Lis)na auto w benzynie z napędem 4x4 z lakierem metalizowanym bez Look pakietu w wersji Laureate.Czy ktoś z zacnego forum kupował u nich swoją drakulę lub ma jakieś z nimi doświadczenia.Dodam,że samochód ma mi służyć do jazdy zarówno w lekkim terenie jak i do wyjazdów na zakupy,wczasy a roczny przebieg nie będzie większy niż 20 tys. km przy czym wykluczam zakup Dusterka z silnikiem diesla.Proszę o jakieś rady co do wersji jak również co do sprzedawcy.
Ostatnio zmieniony przez darenka 2014-09-29, 17:46, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2014-09-29, 19:51 Re: Witam serdecznie ze Sląska
darenka napisał/a:
Witam wszystkich użytkowników Dacia Klub Polska.Mam na imię Dariusz i mieszkam w miejscowości Bieruń.
Zamierzam złożyć zamówienie na swojego Dusterka,ma to być wersja w benzynce z napędem na cztery łapy.Jednak mam dylemat,gdyż po jezdzie próbnej stwierdziłem,że ten silnik jest za słaby do tego autka,toteż zainteresowałem się wersją z silnikiem Tce 125.Sprzedawcy na Śląsku niestety nie są skorzy do negocjacji ceny,która by mnie usatysfakcjonowała,(dają upust max.1 do 2%).Salon w Kaliszu zaoferował mi upust w granicach 3 tys.(Auto Centrum Lis)na auto w benzynie z napędem 4x4 z lakierem metalizowanym bez Look pakietu w wersji Laureate.Czy ktoś z zacnego forum kupował u nich swoją drakulę lub ma jakieś z nimi doświadczenia.Dodam,że samochód ma mi służyć do jazdy zarówno w lekkim terenie jak i do wyjazdów na zakupy,wczasy a roczny przebieg nie będzie większy niż 20 tys. km przy czym wykluczam zakup Dusterka z silnikiem diesla.Proszę o jakieś rady co do wersji jak również co do sprzedawcy.
Witam, a ja mam troszkę inne doświadczenie - jestem z okolic Gdyni i odbieram 4.X autko ze Świętochłowic - Pietrzak. U nas proponowano mi śmieszny rabat - trójmiasto - Zdunek, a na Twoim terenie spotkała mnie b. miłe podejście do klienta:-). Polecam kontakt z p. Miłoszem
Jak masz wtrysk bezpośredni to nie bardzo da się założyć gaz - no DA SIĘ na uparciucha, ale instalacja kosztuje porządne pieniądze a na oszczędności będzie się czekało baaardzo długo, bo to musi być tak zrobione, że silnik pali mieszankę gaz+benzyna w różnych proporcjach (komputer sobie pewnie jakoś to wylicza).
Ale jak kolega nie planuje wkładać LPG to wszystko OK.
A to przepraszam myślałem że tak jak w 0,9 dali pośredni. Jeśli jest bezpośredni i jest do niego dedykowana instalacja VIALLE LPdi ( a takiej na stronie nie widzę trzeba by było pytać już u dystrybutora ) to można się zastanawiać.
Ostatnio znajomy zakładał do VW zapłacił po promocyjnej cenie około 6 tyś zł. Zaletą instalacji jest to że auto ciągle jeździ na gazie uruchamia się na gazie i nie ma żadnych "dotrysków" instalacja jest prostsza niż "normalnie" nie ma reduktorów itd. Tylko na razie brak jest im konkurencji i stąd takie ceny ponoć w Stagu pracują nad tym.
issy1 [Usunięty]
Wysłany: 2014-09-30, 20:41
Witajcie
Od tygodnia jestem posiadaczką Dustera oliwkowego.
Jestem bardzo zadowolona z autka.
pozdrawiam
A to przepraszam myślałem że tak jak w 0,9 dali pośredni. Jeśli jest bezpośredni i jest do niego dedykowana instalacja VIALLE LPdi ( a takiej na stronie nie widzę trzeba by było pytać już u dystrybutora ) to można się zastanawiać.
Ostatnio znajomy zakładał do VW zapłacił po promocyjnej cenie około 6 tyś zł. Zaletą instalacji jest to że auto ciągle jeździ na gazie uruchamia się na gazie i nie ma żadnych "dotrysków" instalacja jest prostsza niż "normalnie" nie ma reduktorów itd. Tylko na razie brak jest im konkurencji i stąd takie ceny ponoć w Stagu pracują nad tym.
Wszystko OK, ja też myślałem o takiej instalacji do swojej Lodzi 1,6 MPI, ale jeden doświadczony gazownik ostudził mi taki zapał: pamiętajcie, że gaz w Polsce jest jak zwykle zanieczyszczony aniżeli w innych krajach Europy, gdzie gaz jest również popularny np. Holandia i tam na gazie przejadą wiele tys.km bez najmniejszego problemu.
A ta instalacja VIALLE LPdi ma pompę która tłoczy gaz do wtryskiwaczy i powinna pracować na oczyszczonym gazie. W Polsce pompa popracuje rok, dwa lata i trzeba je regenerować, bo już zdąży zasyfić. Mało tego, nie ma na to gwarancji czy pompa będzie poprawnie pracować na polskim gazie.
mkw [Usunięty]
Wysłany: 2014-10-01, 10:43
issy1 napisał/a:
Witajcie
Od tygodnia jestem posiadaczką Dustera oliwkowego.
Jestem bardzo zadowolona z autka.
pozdrawiam
Kaśka,no byłem tam,rozmawiałem z p.Miłoszem,bardzo miły sprzedawca,zaproponował mi podobną ofertę cenową jak w Kaliszu,ale niestety za blokadę skrzyni biegów trzeba będzie się zrzucić.Widziałem też i Twoją Daćkę,brąz metalik,4x4,super,nawet porobiłem zdjęcia i gdybym wiedział jak je wrzucić,to mogłabyś sobie już swoją daćkę pooglądać.
Kaśka,no byłem tam,rozmawiałem z p.Miłoszem,bardzo miły sprzedawca,zaproponował mi podobną ofertę cenową jak w Kaliszu,ale niestety za blokadę skrzyni biegów trzeba będzie się zrzucić.Widziałem też i Twoją Daćkę,brąz metalik,4x4,super,nawet porobiłem zdjęcia i gdybym wiedział jak je wrzucić, to mogłabyś sobie już swoją daćkę pooglądać.
Ojej... Ty pierwszy, a ja .... dopiero druga ją zobaczę - POPROSZĘ na mail FOTKI- przesyłam Ci na prv- adres mailowy . Prawda, że śliczna?
ten sam upust co w Kaliszu (ale o ile bliżej - ja muszę jechać ponad 600 km w jedną i drugą stronę, dolicz benzynę, dzień wolny... to są pewne minusy...).
Kaśka
Ostatnio zmieniony przez Kaśka 2014-10-01, 20:33, w całości zmieniany 2 razy
Kaśka,zdjęcia wysłałem przed chwilką na priv,myśle,że dotarły,dziękuję za dodatkowe informacje napewno nie omieszkam z nich skorzystam a p.Miłosz jest spoko,bardzo życzliwy i zaintwresowany klientem.
Kaśka,zdjęcia wysłałem przed chwilką na priv,myśle,że dotarły,dziękuję za dodatkowe informacje napewno nie omieszkam z nich skorzystam a p.Miłosz jest spoko,bardzo życzliwy i zaintwresowany klientem.
Dotarły, dotarły właśnie oczęta wpatrywałam - życzę powodzenia w pertraktacjach:-). Ja w sobotę będę machać rączką okolicy i całemu Śląskowi.
darenka zapraszam serdecznie do kontaktu ze mną - postaram się przebić wszystkie oferty byśmy mogli spotkać się na odbiorze auta nowego w Gdyni :)
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum