Ok, dzięki za informacje o składach
Nie potwierdził jeszcze tylko Andrzej12345 (mam nadzieję, że jedziesz? ), ale i tak obdzwaniam dzisiaj punkty i anonsuję nasz przyjazd zgodnie z wcześniej ustalonym planem.
Pamiętajcie proszę o miedziakach na bilety wstępu i obiad.
Moje prognozy internetowe mówią, że w sobotę ma być pogodnie (możliwe chmury przed południem), bez deszczu, ale chłodno (do ok. 10 st.C), więc ubierzcie się w miarę ciepło
Trasa zrealizowana z pominięciem jednego punktu, bo taki mieliśmy kaprys
Dziękuję wszystkim za udział. Tradycyjnie wyjazd udany. Ubawiliśmy się po pachy.
Stawiły się załogi czterech różnych modelowo wozów, więc mieliśmy przegląd Dacii: MCV (Bebe), Sandero (Mekintosz), Lodgy (Grapess) i Duster (Dystrykt9).
Fotki będą jutro, bo dziś nie dam rady. Ponad 12 godzin w plenerze to nie w kij dmuchał
Ostatnio zmieniony przez dystrykt9 2014-10-18, 21:05, w całości zmieniany 1 raz
Na tabliczce było napisane aby nie chodzić po murach. !!!. My szanujemy słowo pisane.
Oni albo siedzieli na murach albo po nich biegali. Ale nie chodzili
5. Patrykozy - Pałac z XIX w. (w rękach prywatnych) - jeśli uda się skontaktować z właścicielem to być może uda się zwiedzić tą malowniczą budowlę
Udało się. Dotarliśmy po zmierzchu ale warto było. Aby tu dotrzeć potrzebne było włączenie nawigacji białkowej. Elektroniczne nie dawała sobie rady. Panowie na rowerach doprowadzili Nas do celu.
W środku jeszcze fajniej niż na zewnątrz. Niestety nie wolno było robić zdjęć
Trzeba było tyłek ruszyć i przyjechać
Pozdrawiamy, dziękujemy za zorganizowanie i chcemy więcej.
Ostatnio zmieniony przez grapess 2014-10-19, 01:31, w całości zmieniany 3 razy
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-10-19, 08:16
Delta Juliet poywierdza. Spotkanie udane.. jak zawsze. Całodzienną wyprawę okupiłem bólem głowy. Wróciliśmy późnym wieczorkiem. Wrzucam kilka fotek z komórki
W tym najsmaczniejszy kąsek - TORCIK FIRMOWY DKPL w wykonaniu mojej żony Niech się obliżą się ze smakiem Ci co nie byli z Nami Na prawdę było sympatycznie !
Dodatkowo znalazłem film na YT z wnętrza Pałacu w Patrykozach
tortdkpl.jpg
Plik ściągnięto 108 raz(y) 244,23 KB
zamek.jpg
Plik ściągnięto 86 raz(y) 247,21 KB
sala balowa.jpg
Plik ściągnięto 89 raz(y) 227,99 KB
instrument.jpg
Plik ściągnięto 96 raz(y) 191,03 KB
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2014-10-19, 09:37, w całości zmieniany 3 razy
Fotki dopiero dzisiaj, bo zasobów nie było
Kilka ujęć telefonem komórkowym. Jakieś sceny filmowe wrzucę przy okazji. Liczę, że Bebe nie pozwoli za długo czekać na swoje dzieło i zasunie jakiś mega film akcji
1. Otwock Wielki - Pałac Bielińskich: Klubowicz skonsternowany - Wujek?? Wujek Bieliński??!
2. Sucha - Dwór Cieszkowskich: Tam, gdzie leżakował Filemon z Bonifacym - zapiecek
3. Sucha - Dwór Cieszkowskich: Po ile to pianino?
4. Sucha - Dwór Cieszkowskich: DKPL ante portas!
5. Sucha - Dwór Cieszkowskich: Idźcie za mną. Wiem, gdzie trzymają konie...
6. Liw - Zamek: Eksponaty wporzo, ale parkiet spaprali...
7. Liw - Zamek: Mówicie, że WC dopiero na drugim piętrze?
Ależ nie ma za co przepraszać, wyszło wspaniale, muzyka pasuje tego co zwiedzaliśmy.
Wykonałeś Bebe kawał fajnej pracy. Wielkie dzięki.
Już zasysam w wersji HD na pamiątkę.
Moje dzieciaki już się pytają kiedy kolejna wycieczka :)
Bebe, filmik jak zwykle palce lizać, zupełnie jak torcik przygotowany przez żonę Mekintosza
bebe napisał/a:
Trzeba cisnąć dystrykta
Ale tylko troszkę. Tak, żeby był wstrząśnięty, ale nie zmieszany...
Najbliższe wydarzenie będzie zapewne związane ze śniegiem, jak już zostało to wspomniane. Przypuszczam, że po Nowym Roku. Taki drobny tradycyjny wypad na sanki na górkę w lesie połączony z jakimś przejazdem w terenie
Jak będzie cieplej to na wiosnę wymyślimy kolejny wyjazd krajoznawczy.
corrado napisał/a:
A jak ktoś nie ma dzieci to może się załapać na następną wycieczkę i nie będzie się czuć wyobcowany = 'jest wesoło" ?
My się zawsze dobrze bawimy, niezależnie od zawartości dzieci w grupie. Więc możesz śmiało dołączać
Jeżdżą z nami nie tylko osoby z dziećmi. Poza tym nawet osoby mające dzieci, nie zawsze te dzieci ze sobą zabierają (np. z powodu choroby - jak u mnie na ostatnim spocie).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum