Wysłany: 2013-08-30, 16:31 Demontaż konsoli / osłony radia i nawiewów - dokker (lodgy)
Miałem chwilkę dzisiaj i kminiłem jak poprowadzić kable od CB radia zamontowanego na górnej półce do gniazda zapalniczki. Postanowiłem więc dostać się pod osłonę radia, włącznika świateł awaryjnych i nawiewów.
Jak by ktoś chciał to wygląda pod spodem to tak. Demontaż zacząłem od dolnego prawego rogu owego panelu.
A oto zdjątka:
A i jeszcze jedno zdjąłem także środkową część tę beżową - u mnie wypadł kawałek gumowego paska o wymiarach 5x30x3 [mm] który wsadzony był chyba w środkowym gnieździe zaczepu .
Marka: Dacia
Model: Była Lodgy jest Jogger
Silnik: TCE - 110
Rocznik: 2024
Wysłany: 2014-09-23, 13:18
Dobre a to nie jest jednorazowego demontażu - nic się nie zrywa w tych zatrzaskach ?
Rozumiem że należy delikutaśnie acz zdecydowanie po prostu tą wielką ramkę wyrywać - tak ?
Można ją zdemontować bez odrywania tego dolnego wąskiego paska ?
Dobre a to nie jest jednorazowego demontażu - nic się nie zrywa w tych zatrzaskach ?
Ponawiam pytanie kolegi...
A jak sytuacja się przedstawia w Sandero Stepway 2, analogicznie (a może w tych modelach wpadli na jakiś inny innowacyjny sposób montażu tej części panelu)?
Czy np. srebrna obwódka odchodzi oddzielnie a szary plastik z nawiewem i przyciskami?
W przypadku radia 1 din oslona plastikowa wokół radia i nawiewów jest przykręcona 2x śrubami za radiem ! bez demontażu radia i metalowej skrzynki prowadzenia radia nie da się ich zobaczyć. Poza tym nie ma innych śrub i jak pisano wcześniej reszta to zatrzaski.
Ostatnio zmieniony przez mih 2021-05-05, 09:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum