...Może pokuszę się o przygotowanie tutorial'u demontażu deski.
Ty wiesz jak budować napięcie!
Wierzę, że jednak to zrobisz.
Czy istnieje jakiś katalizator , który Twemu "przypuszczeniu" nada formę dokonaną?!
Pozdrawiam - Janusz
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2014-10-08, 20:16
JaWa napisał/a:
krakry1 napisał/a:
...Może pokuszę się o przygotowanie tutorial'u demontażu deski.
Ty wiesz jak budować napięcie!
Wierzę, że jednak to zrobisz.
Czy istnieje jakiś katalizator , który Twemu "przypuszczeniu" nada formę dokonaną?!
Pozdrawiam - Janusz
No da się zrobić, ale porządnie to zajmie trochę czasu. Więc cierpliwości.
Twoją punktację "Pomógł" już mnożę przez 10! A nawet 100!
krakry1 napisał/a:
...ale porządnie to zajmie trochę czasu. Więc cierpliwości.
Nawiązując do danin, o których wspomina zdzisiu27 to:
chmiel u Ciebie rośnie lepszy niż u nas (u nas w ogóle nie rośnie , ale mówią, że te małe miejscowe browary przechodzą przez gardło bez wstrętu),
ze spirytualiów pozostał mi jedynie spirytyzm ,
powabów "długonogiej blondynki o falującym kroku" nie mam
tzn. nie mam czym Cię kusić.
Pozostaje mi jedynie cierpliwość. Tę mam!
I wybacz, że dziękując "za już, proszę o jeszcze".
Pozdrawiam - Janusz
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2014-10-17, 16:44
Wracam do tematu uszczelek. Wklejacie uszczelki typu D w uszczelkę górną biegnącą wzdłuż dachu i słupka przedniego. OK to jest jasne ale w jaki sposób ją wklejacie. Zamieszczam poniżej paskudny szkic odręczny - prosiłbym o odp. w jaki sposób wklejacie tą uszczelkę: A; B; C czy D?
Poza tym mam pytanie: Czy jak zakleiliście tą zamszową uszczelkę, uszczelką typu D, to nie leje Wam się woda do auta. Ta "mechata" uszczelka jest przecież uszczelką i rynienką, po której ma ściekać woda.
Uf i jeszcze jedno - jakie rozmiary uszczelki typu D będą optymalne do Sandero? I gdzie to kupić w necie?
Będę dozgonnie wdzięczny za odp.(może też odezwie się kolega Mekintosz on ma Sandero)
Co można zrobić z szybami bocznymi ?
u mnie aktualnie najgłośniejszy element samochodu .
Po lekkim uchyleniu powyżej 50 km/h cała szyba dygocze jak by zaraz miała wypaść .
Szyby boczne tylnego rzędu to już porażka drgają z amplitudą 1-2 cm na krańcu !
Lata gorzej niż w polonezie TTTM ? czy u mnie coś nie tak
mam tylne szyby na korbke
W nowym Duster'ze zastosowano nowe uszczelki i mam pytanie dla osób posiadających dostęp do cen.
Uszczelka nad drzwiami 2 x 768618281R
Uszczelka między drzwiami przednimi a tylnymi 1x 828310941R + 1x 828305831R
Z góry dzięki
Ostatnio zmieniony przez laisar 2016-03-29, 13:06, w całości zmieniany 1 raz
miarka w dłoń i liczysz od zewnątrz
jak robisz tylko z zewnątrz ok 0,5 m^2 na drzwi
jak robisz wew + zew (czyli tak jak się powinno ) w zaokrągleniu 1 m^2
... jak już chwycą mrozy...jak zachowują się drzwi poprawione w ten sposób - czy się zechcą domykać, czy nie bardzo...
Od kilku dni temperatury u nas na minusie. Dziś (w nocy) ok. -7st. C. Drzwi zamykają się bez problemu.
Nie zauważam różnicy w ich zamykaniu w stosunku do dodatnich temperatur otoczenia.
Pozdrawiam - Janusz
Słuszna jest ta pierwsza z dwoma warstwami. Dobrze, żeby były to maty gotowe z klejem i elastyczne. Najważniejszy argument jest taki, że łatwiej kłaść dwie cieńsze i bardziej elastyczne warstwy. Jak już czytałeś wystarczy Ci 1,5 m2 . Mat tej firmy - Apama - nie miałem w ręku. Wiem jednak, że nawet klejenie tych najbardziej znanych (najlepszych?) jest dość trudne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum