Mam starą frytkownice która dawno nie było używana oraz myta .
Próbowałem ją myć wrzątek + proszek do prania/płyn do mycia naczyń ale nie daje to wymiernego efektu .
Macie pomysł czym można by to wyczyścić ?
frytkownica aluminiowa
rozpuszczalnik aceton lub jakiś inny organiczny, ale z moich doświadczeń z mycia kostki brukowej z oleju silnikowego on działa najlepiej i jest najtańszy :]
Ewentualnie zalać pianką typu mr muscle do czyszczenia piekarników i grilli i zmyć po jakiś 10minutach - też czyściłem w dieslach nim egr i rozpuszcza ładnie oleje i nagary
Z doświadczenia wiem że oleju na kostce aceton czy benzyna nie weźmie najlepsza jest myjka ciśnieniowa
Mi nie pomagała, dopiero wg mnie aceton najlepiej kolor przywrocił kostce a myjka i zwykłe środki tylko na zewnętrzny brud , ale odbarwienie z oleju zostawało jakby w porach...
Marka: Fiat
Model: 500L
Silnik: 1.6 Multijet II
Wysłany: 2014-11-23, 18:33 Re: Mocny odtłuszczacz
Carburator Cleaner, albo coś podobnego z branży chemii motoryzacyjnej. Niesamowicie skuteczny. Tylko trzeba uważać na powłoki lakiernicze, szczególnie te grubsze. Inny pomysł, to Domestos, ale znów ten bywa agresywny na nielakierowaną blachę, więc trzeba sprawdzić i ewentualnie szybko spłukać.
Przeczytajcie może pierwszy post - nie chodzi o auto ani o chodnik.
_________________ K4M - NOT tested on animals
rekos [Usunięty]
Wysłany: 2014-11-23, 19:24
Są takie czyściki, które wyglądają jak druciana gąbka. Mają jakiś preparat w sobie, który się uaktywnia pod wpływem wody. Można je kupić w sklepach z niemieckimi rzeczami.
Używam do kominka, a niedawno miałem okazję czyścić piekarnik po 5 latach użytkowania. Trzeba do niego tylko cierpliwości. Spryskać, poczekać. Jak zaczyna puszczać można poprawić przy bardzo brudnej rzecz.
Mam starą frytkownice która dawno nie było używana oraz myta .
Próbowałem ją myć wrzątek + proszek do prania/płyn do mycia naczyń ale nie daje to wymiernego efektu .
Macie pomysł czym można by to wyczyścić ?
frytkownica aluminiowa
lepiej nie używaj tej aluminiowej frytkownicy bo wszelkie aluminiowe urządzenia powiązane z przygotowaniem żywności są wycofane z rynku z powodu migracji atomów aluminium do komórek organizmu a to przekłada się na zachorowalność na chorobę Alzhaimera.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum