Wysłany: 2014-11-08, 18:10 Odpadło mi coś z przodu czy gwarancja to obejmie?
Przepraszam, że tak beznazwowo, ale ja się na częściach nie znam jak być może już zauważyliście. Skopiowałem jednak z googla zdjęcie Dacii i zaznaczyłem co mi odpadło...
Jechałem dziś do dziadków i niestety ale droga gruntowa pełna dziur, jadę wolniutko i nagle coś warczy zatrzymuje się a tu ciągnę właśnie to po ziemi. Trzyma się tylko na lewych zaczepach. Nie byłem w stanie ich wepchnąć z powrotem, więc zdjąłem resztę. Myślicie, że zrobiąto na gwarancji czy mam się z tym sam bujać?
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-11-08, 18:15
U mnie elementy plastikowe od spodu zawieszania ktore sie "rozeszły" naprawili za free. Jeśli nie ma śladów szorowania tą gumą po podłożu myślę, że poprawią bez dodatkowych opłat.
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-11-08, 19:58
Jeśli ma ślady uszkodzenia mechanicznego - raczej za darmo nie poprawią.To tzw "hokej" - gumowy/plastikowy pas pod zderzakiem.Zamocowany najniżej pierwszy sygnalizuje szorowaniem,że o coś zaczepiamy. Ma go większość aut. Zwykle jest zapinany na plastikowe kołki. Jeśli masz choć podstawowe zdolności manualne, poradzisz sobie sam.Wystarczy zobaczyć czym jest mocowany. Jeśli na kołki ,to da się je zastąpić czymś podobnym.
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-11-08, 20:00, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum