No właśnie miałem sprawdzić czy zaciski się zmieszczą w obręczy 15. Planuję bowiem taki manewr do jazdy w cięższą zimę i podczas wypraw po bezdrożach.
Twoja wersja duster'a ma takie same tarcze i bębny jak moja, więc już wiem, że się to uda.
Jaką dałeś oponę (rozmiar i bieżnik) i czy jesteś zadowolony z tej zmiany?
felga 15, pierścień dystansowy i centrujący (wytoczony dla mnie bo felga miała większy OT).
Domniemam i trzeba by to sprawdzić (bo nie miałem okazji) może wejdą stalówki 15 z Megane III. OT się zgadza, rozstaw śrub też, ET jest 43 (to akurat dobrze) tylko nie wiem czy przednie hamulce się zmieszczą.
W Bielsku i okolicach jest trochę "szrotów" i sklep z częściami do francuzów - jak mają felgę 15 z megane III to można by przymierzyć. Potem kupić 4 ( ok 150-250 PLN/4szt) wypiaskować, pomalować proszkowo (300-350 PLN/4 szt) i będzie jak ulał pod jakieś fajne oponki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum