Jak w temacie.
Autko po długim oczekiwaniu dotarło do salonu.
Dziś byłem po odbiór dokumentów do rejestracji a przy okazji udało mi się ją lub jego (czy została komisyjnie określona płeć Dustera?). Stoi na placu brudne jak nieboskie stworzenie.Z wrażenia zapomniałem cyknąć fotkę.Może jutro jak uda się zarejestrować, i pojadę z tablicami to będzie okazja na pierwsze zdjęcie...
Pytałem o śruby zabezpieczające do kół, ale cena w okolicach 200 zł. skutecznie mnie odstraszyła
Ostatnio zmieniony przez Ajgor 2014-12-12, 23:24, w całości zmieniany 1 raz
śrub nie polecam , jak kradną to całe auto no chyba że masz felgi od porshe .
Jak ci przyjdzie zmienić koło samemu to nie raz ciężko odkręcić zwykłe śruby a co dopiero takie cudaczne .
Tak, tylko żona pracuje w nieciekawej okolicy...Tam , pod szpitalem już nie jeden pan doktor wyszedł z pracy i stwierdził że w ramach promocji wymienili mu gratis opony na nowiuśkie cegiełki.Mnie ukradli tam radio z malucha (z RDS-em! )
Ostatnio zmieniony przez Ajgor 2014-12-12, 07:06, w całości zmieniany 1 raz
Śruby zamów w necie za połowę tego co w ASO. Ja mam od wulkanizatora "po znajomości" za ok 100 (4 lata temu). I nie mam żadnych problemów z ich odkręcaniem, oprócz tego, że muszę wyjąć specjalną przejściówkę do ich odkręcania.
Fakt, że teraz już nie widuje się tak często samochodów na cegłach jak kiedyś, ale jednak zdarza się. Myślę, że zaoszczędzenie nawet tych 200 zł nie jest warte kłopotów i kosztów, jak jakiegoś pięknego dnia zobaczysz swoje autko bez butów, gdy właśnie spieszysz się np do roboty, albo z chorym dzieckiem do lekarza. Lepiej kup te śruby, ale niekoniecznie najtańsze. Lepiej zasięgnąć języka, jakie warto kupić.
A ta jako że używana 2x do roku lubi zniknąć. Serio uważacie że kupno jakiegokolwiek zabezpieczenia ma sens i potencjalny złodziej nie będzie miał takiej "specjalnej przejściówki"?
Sam 5lat temu poleciłem babci sobie coś takiego kupić, po czym tej jesieni przy zmianie kół na zimowe własnoręcznie nabijałem większą nasadkę na te cudaczne śruby żeby je wykręcić...
A ta jako że używana 2x do roku lubi zniknąć. Serio uważacie że kupno jakiegokolwiek zabezpieczenia ma sens i potencjalny złodziej nie będzie miał takiej "specjalnej przejściówki"?
Sam 5lat temu poleciłem babci sobie coś takiego kupić, po czym tej jesieni przy zmianie kół na zimowe własnoręcznie nabijałem większą nasadkę na te cudaczne śruby żeby je wykręcić...
Mam już kolejne auto ze śrubami zabezpieczającymi i jakoś nigdy mi nasadka nie zginęła, bo zawsze ją trzymam w tym samym miejscu. A jak się kupi porządne śruby, a nie takie "byle tańsze" to i złodziej sobie nie poradzi. Żeby mieć komplet wszystkich nasadek, dla wszystkich producentów śrub zabezpieczających, to taki złodziej musiałby chyba ciężarówką je wozić ze sobą.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2014-12-12, 13:17
Pisze się "nadejszła", "nade-J-szła" :)
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
śrub nie polecam , jak kradną to całe auto no chyba że masz felgi od porshe .
Jak ci przyjdzie zmienić koło samemu to nie raz ciężko odkręcić zwykłe śruby a co dopiero takie cudaczne .
Heh, no "na pewno"...
Jakieś 2 miesiące temu mojemu koledze ukradli alufelgi z mazdy, gdy chciał ruszyć do pracy zobaczył autko tylko na cegłach / kostce .
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-12-12, 19:11
Ajgor napisał/a:
Duster zarejestrowany.
Odbiór w poniedziałek!!!!
Z tego wszystkiego znów nie zrobiłem zdjęć
Duster zarejestrowany.
Odbiór w poniedziałek!!!!
Z tego wszystkiego znów nie zrobiłem zdjęć
i dwie niespokojne noce przed tobą
Tylko jedna .Jutro idę na 50-tkę to ,,Demony pójdą spać"
Ale faktycznie człowiek chodzi , pracuje ,a myśli i tak są daleko,a konkretnie w salonie Dacii.
Po przeczytaniu Waszych opowieści o odbiorze auta, to tylko kombinuję żeby czegoś nie przeoczyć, nie zapomnieć.Pan Przemek z sprzedaży twierdzi że odbiór to ok. 1h.Naiwny...
Ostatnio zmieniony przez Ajgor 2014-12-12, 23:34, w całości zmieniany 1 raz
Gratulacje (tak przy okazji, chyba pamiętałeś, żeby go dzisiaj ubezpieczyć (OC), bo tych 2 dni do poniedziałku UFG Ci w razie czego może nie darować).
Oczywiście że przy okazji dostarczenia tablic podpisałem polisę.Dokupiłem za 1600 zł. trzyletnią gwarancję ceny.A propos ceny-w salonie coś śpiewali o podwyżce cen o ok.1500 zł
Ostatnio zmieniony przez Ajgor 2014-12-12, 23:39, w całości zmieniany 1 raz
To normalne przy takich emocjach.
Myśmy odbierali Duśkę przez 3 godziny, a o zdjęciach przypomnieliśmy sobie dopiero w drodze do domu.
Masz rację, moje obecne auto również było ,,nówką", lecz z racji tego że brałem z salonu takie jak było w ekspozycji, to nie było czasu na emocje-bach,bach dwa dni i odbierałem auto, a teraz prawie trzy miesiące czekania i lektura forum DKPL spowodowały taki napływ emocji, że kawa przez miesiąc nie będzie potrzebna
Eplus, myślę że ŚP Freud miałby na ten temat inne zdanie i diagnoza wcale nie dotyczyłaby okularów
P.S. Naprawdę myślicie, że złodziej felg idzie "na robotę" nieprzygotowany i tylko z kluczem 17/19 ? No ja Was prosza... Takich końcówek do różnych śrub to profesjonalista ma pewnie na pęczki, a gównażeria felgami do Daciek się raczej nie zajmuje - lepsze Audi 80 i BMW 316 ;)
Czas zrobić sobie okulary, przeczytałem "gdy ... spieszysz się np do kobiety... "
Spoko, spoko. To jest po prostu interesująca interpretacja. Przy tej wersji bym pozostał. Jeśli "Ci się czyta" w ten sposób, to znaczy, że z Tobą wszystko w porządku.
A po drugie: Przychodzi facet do lekarza. - Panie doktorze, proszę pomóc, widzę wszystko do góry nogami. - Z panem wszystko w porządku. To świat stanął na głowie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum