Nie widziałem nic poza dowodem rejestracyjnym .
Co mnie zastanawia jeszcze to , że sprzedający chce mi dać FV francuską tylko ciekawe z jaką datą skoro auto nie jest opłacone i trzeba akcyzę zabulić w danym czasie
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 DCI 4x4 Prestige Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2013 Posty: 726 Skąd: Wro
Wysłany: 2014-12-29, 21:38
redwhite napisał/a:
Nie widziałem nic poza dowodem rejestracyjnym .
Co mnie zastanawia jeszcze to , że sprzedający chce mi dać FV francuską tylko ciekawe z jaką datą skoro auto nie jest opłacone i trzeba akcyzę zabulić w danym czasie
ale na kogo jest ta faktura? jak na handlarza to musisz miec jeszcze umowa miedzy osoba/firma z faktury a Toba, bez ciaglosci chyba nie zarejestrujesz samochodu
od razu ci mówię że te zdjęcie to farsa , miałem mała stłuczkę
moje auto wjechało w tył kombi z 20 km/h (typowe zagapienie w korku )
maska pogięta , światło pękło grill do wymiany i zderzak . tablica się nawet nie zgięła
Duster ma płaski pysk więc zawsze dostaje wszystko na raz nie możliwe że tylko zderzak
Według mnie to ktoś przywalił z 80/100 w inne auto
lampy są od innej wersji to znaczy że już do niczego się nie nadawały ( u mnie wymieniono tylko klosz )
Według mnie to ktoś przywalił z 80/100 w inne auto
lampy są od innej wersji to znaczy że już do niczego się nie nadawały ( u mnie wymieniono tylko klosz )
No może i się nie znam, lecz po takim dzwonie raczej auto byłoby w innym stanie.
Może i faktycznie lampy też wymienione, ale tu wystarczy urwany uchwyt i lepsze są wymienione niż jakieś cudowanie i lepienie tego.
Jeden błotnik nie był ruszany a drugi jak pisałem tylko poluzowany na górze niby w celu odpuszczenia naprężenia. Przesunięcie widać o jakieś 0,5-1mm na śrubach.
Ewidentnie samochód jest po przejściach. A żaden handlarz nie naprawia samochodu porządnie, tylko robi to tanio. I sprzedaje jako super stan, bezwypadek, od dziadka, itp itd.
IMHO dużo lepiej samemu kupić rozbite auto i je dobrze naprawić. Przynajmniej będziesz miał pewność jak auto wyglądało po wypadku i jak zostało zrobione.
Ja ci odradzam ten egzemplarz.
Ostatnio zmieniony przez wojtek_pl 2014-12-30, 13:13, w całości zmieniany 1 raz
redwhite,
wojtek_pl dobrze pisze, emocje to bardzo zły doradca. Popatrz również na autoscout24.de w jakich cenach są DD z tego samego rocznika. Nie zastanawiałeś się nigdy dlaczego Niemcy masowo u nas nie kupują samochodów używanych? Przecież jest zdecydowanie taniej niż u nich.
Śledź również giełdę na forum, czasami pojawiają się ogłoszenia o sprzedaży DD a jeśli sprzedaje kącikowicz to możesz prześledzić jego wpisy i wiesz co się z samochodem działo. Oczywiście jest zawsze ryzyko, że nie wszystko opisze ale obserwując wpisy widzę, że raczej są tu osoby dbające o swoje bryki. Z dużą dozą nieufności podchodziłbym do ogłoszenia sprzedaży wystawionego przez osobnika, który jest baardzo krótko i tylko chce opchnąć furę na naszym kąciku.
No nie powiem, że mi się podoba
Zobaczę jeszcze co i jak bo mam kawałek więc to mnie blokuje.
Tylko wydaje mi się, że po dzwonie jaki sugerował kolega to nie było by przodu wcale.
Wiadomo, że handlarz to handlarz i z tego żyje.
Poczytałem po necie jeszcze(aż żona na mnie krzyczy) i masę fotek oglądałem.
Znalazłem wpisy o braku koła oraz kosza w DD. Gdzieś było właśnie o dopłatach za to. Na niektórych zdjęciach widać podobnie wyglądający defekt drzwi. Może jednak TTTM.
Niezaprzeczalnym faktem jest, że auto miało robiony przód, może nie cały bo błotniki i maska nie nosiły znamion lakierowania. Muszę ustalić dokładnie co i jak było tam wymieniane.
Napaleńcem nie jestem. Raczej podchodzę realnie do tego tematu i żebyście widzieli minę mojego teścia jak ściskał kupkę z kasą a ja mówię do gościa no to zadzwonię za parę dni
Wiem, że chcecie pomóc i bardzo mi się to podoba jednak nie zawsze handlarz to zło, obecnie jeżdżę Octavią 6 rok i też brałem od handlarki i nic się nie dzieje poza eksploatacją.
mi przy zderzaniu z 20 km/h aso wyliczyło naprawę na 25 tyś !!!
oczywiście wszystko z AC
Gdybym sam naprawiał to pewnie maska z klosz + zderzak w 2 tyś bym się zamknął
A jakbym malował i prostował to pewnie z 1 tyś
taka jest różnica miedzy kompleksową naprawą a byle taniej .
Ostatnio zmieniony przez Karenzo 2014-12-30, 14:06, w całości zmieniany 1 raz
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2014-12-30, 20:53
jeśli upierasz się przy tym konkretnym egzemplarzu, zaproponuj sprzedawcy wycieczkę do aso Dacii i dokładną diagnostykę. Lepiej wydać 3-4 setki niż wtopić kilkadziesiąt tys. Ciekaw jestem czy podoba mu się taka propozycja.
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2014-12-30, 20:54, w całości zmieniany 1 raz
No upierać się nie upieram.
Tak zamierzam właśnie zrobić, ale to już w Nowym Roku Skoro tyle już stoi to może jeszcze 2-3 dni wytrzyma
Rocznik stanieje i można jeszcze potargować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum